Клуб 'Бебе' : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
Препоръчайте ни АМ
Изпратено: Slavchi (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 18:08

Здравейте! smiling smiley
Храним Станиславка с АМ още от родилния дом. Там и даваха НАН1, вкъщи продължихме с него. Обаче свекърва ми разпита нейни познати и всички и били казали, че Фризолак1 бил много добър, помагал против колики и т.н. Да, обаче при нас въобще нямаше такъв ефект - и коликите си ги имаме, и сме си запечени, че и сме по-гладни - не знам това дали е от млякото или от Станиславка и апетита и. Тя е на почти 3 седмици и яде по 100 мл мляко на хранене, по около 630 мл в денонощие. Отделно взе да пие по много вода - 400-450 мл в денонощие. Днес и взехме пак НАН1 и се надявам с него бебинка да се чувства по-добре. Слагаме и в млякото по 15 капки Еспумизан, въпреки че нашата лекарка отказа да и изпише каквото и да било против коликите, понеже тези препарати запичали децата. Но ние тайно си и даваме по малко. И Станиславка си има голяяяяяяяяям запек - голямо мъчение е за всички ни това трудно акане.
Мили мами, споделете мнения за видовете АМ, моля. smiling smiley

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: desy77 (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 18:15

Ники е на Аптамил от раждането,и съм доволна.Но Еспумизан съм давала и много го запичаше.Когато го спряхме се оправи.Иначе колики имаше около месец и с капките.

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: oli (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 18:25

Значи ще прочетеш много мнения!!но щом имате запек-има си специални млека за това!!фризовома много помага при запек!!все пак ти сама ще решиш!!само казвам от опит-с фризовома малкия си акаше редовно!!за НАН-а знам,че запича(при всяко дете е различно,разбира се)и като прибавим капките,които също запичат-става множко!!но не трябва постоянно да сменяш млякото-вземете решение какво и дано да действа добре,за да се установите на него!!за водата не мисля,че е проблем-има деца пият много вода!!това са моето мнение и съвет-дано да съм помогнала!!целувки на бебка!!!

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: kama4e (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 18:40

Аз ползвам Фризолак 1 и за сега съм доволна.Давам Саб симплекс срещу колики и не ми се е запичал до сега.

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: stenly (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 19:10

И ние от раждането сме на АМ - Фризолак.Когато имахме силни колики педито мни препоръча да вземем и Фризовом и да смесвам с Фризолак, напр. 1:2 или 2:3.Той има леко разхлабващ ефект, който компенсира ефекта на капките за колики. А Еспумизана и без това запича по-малко от СабСимплкс.
Ако си на Фризолак ти препоръчвам така да правиш, ако не, не мисля, че е добре да се сменя млякото, освн ако не е абсолютно необходимо, напр. алергии


Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: dar79 (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 20:16

Аптамил
за запичането педито ни каза водата от овесени ядки, от водата се прави мляко или се дава да пие

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: Slavchi (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 20:42

Станиславка е на 3 седмици почти - може ли да пие вода от овесени ядки?

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: oli (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 21:35

ами аз давах на малкия като беше колкото вас,макар че ги отричат!!ти си решаваш!!а говори ли с педито за ДУФАЛАК?

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: mamasteli (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 21:38

Според мен най-подходящо за твоята бебка ще е Aptamil AR .Ще я засища(защото е специално за по-лакоми бебета) и ще реши проблема със запека.Моето мнение за Фризолака е , че има много по-хубави млека от него.Мнението ми за Аптамила , че е възможно най-доброто.Но винаги трябва да се вземат предвид индивидуалните потребности на детето.Какво казва педиатъра?Кое мляко ще е подходящо?

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: Nifada (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2006 22:38

Стели, точно за него писах в темата за запека. Гери го яде от вчера и спря да връща храна, но понеже е доста по-гъст, започна да ака по-гъсто и то с холям рев. Не знам дали е за това рева, но като се изака млъква.
А това за водичката от овесени ядки - може ли да се използва вместо преварената вода за приготвяне на АМ?


Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: oli (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2006 09:07

значи тъй като съм давала АПТАМИЛ-АР-тъй като бяхме с рефлукс на кутията пишеше,че е препоръчително да не се дава на деца,които нямат този проблем!!това мляко е специално за деца с ГЕР-ГАСТРОЕЗОФАГИАЛЕН РЕФЛУКС!!!

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: desy petrova (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2006 09:44

Нутрилон thumbs up Фризолака го давах на Симеон и беше със страшни колики, запек и повръщане.А Калоян след кърмата беше на Нутрилон и такива проблеми не сме имали.

Редактирано 1 пъти последният път 17.04.2006 10:02.

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: dar79 (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2006 09:51

Да вариш овесените ядки и даваш водата или с нея правиш АМ

Lilypie 2nd Birthday Ticker
www.iraklizanas.com
Мисис Фитилджийка

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: ani4ka (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2006 10:00

Ние сме с дохранване в момента и и давам Нутрилон омнео 1 по препоръка на педиатърката. Уж предотвратява и облекчава запек, колики и други храносмилателни проблеми, и е хипоалергенно, което според мен си е задължително предвид че АМ се правят от краве мляко все пак. Засега е ОК, изобщо няма запек, въпреки че и даваме и саб симплекс вечер и нощем, но за нормалното изхождане може да има заслуга и кърмата, която тя продължава да си получава.

В болницата и даваха фризолак, не я е запичал (благодарение на кърмата отново?) но го повръщаше много.

Тук има много мнения за видовете АМ, както и за приготвянето им, смяната на едно с друго и т.н. много полезно, струва си да се зачете човек:

[forum.bg-mamma.com]

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: mama Eva (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2006 11:06

Аптамил давам откакто почна да не му стига кърмата.Но не от първия месец.Но при вас е друго.За коликите давам чайче на Хип против колики с анасон и копър.Наистина ще прочетеш много мнения и препоръки,прецени кое е най-доброто за бебка.Относно запека не сме имали такива проблеми от АМ.Според мен коликите не могат да се предотвратят напълно,а само да се облекчат до някаква степ.И аз съм давала Еспумизан и Саб Симплекс.Ние сме имали силни колики само две седмици.Дано по-скоро се справите с проблемите.Целувки.


Мисис "Кулинарна фурия 2007" cvete Мисис Златни ръце cvete Мисис Биберон 2008 cvete "Вкусотиите на мама Ева"!

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: mamasteli (IP регистриран)
Дата: 18 April, 2006 01:11

oli Написал:
-------------------------------------------------------
> значи тъй като съм давала АПТАМИЛ-АР-тъй като
> бяхме с рефлукс на кутията пишеше,че е
> препоръчително да не се дава на деца,които нямат
> този проблем!!това мляко е специално за деца с
> ГЕР-ГАСТРОЕЗОФАГИАЛЕН РЕФЛУКС!!!
>
>
Не!Aptamil AR е против запек , колики и повръщане(ГЕР).Аз съм го давала заради запека.Започна да действа няколко дни след началото на приема, но само дохранвах по малко с него след кърмата.

Nifada, по-добре не и давай вода от овесени ядки.Много е мъничка още.Глутен съдържащи храни не се препоръчват за бебета под 6 месеца.Не се безпокой ще израстнете проблема с трудното изакване.Някои бебета са така.То това да е проблема само winking smileyПрепоръчвам ти масажи на коремчето преди хранене.Лекарката показа ли ти на консултацията как се правят?Омазняваш ръката и по часовниковата стрелка правиш масажа.Това е по-доброто средство и не може да няма ефект smiling smiley
Само да добавя , че Aptamil AR се прави с по-гореща вода отколкото Aptamli.На опаковката пише точно колко,мисля ,че 50 градуса , но не съм сигурна.Това е важно.Трябва да се направи с по-гореща вода и де се остави да изстине.

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: alex_ (IP регистриран)
Дата: 18 April, 2006 13:41

Ние бяхме на "СЕЛИЯ"много бях доволна и си решихме проблема със запека

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: Hana* (IP регистриран)
Дата: 19 April, 2006 00:00

НУТРИЛОН-до ден днешен го пие вечер,иначе и ние имахме проблеми сьс запека от фризолака и нан1!!!А за капките -не трябва да се смесват с млякото!!!!!

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: kama4e (IP регистриран)
Дата: 19 April, 2006 08:04

Аз точно си смесвам капките смлякото и мога да кажа,че няма проблеми до сега.Даже като си сложа капки и не ми се образува пяна в млякото,което значи,че няма въздух.

Re: Препоръчайте ни АМ
Изпратено: dimi73 (IP регистриран)
Дата: 19 April, 2006 10:09

Ще рискувам да повторя казаното от други мами преди мен-изборът на АМ е индивидуален според бебето и неговият проблем.Аз се лутах почти месец докато се установя изцяло на Фризолак,от който съм най-доволна.Прочутият Аптамил не ни понесе,така че невинаги можеш да се ориентираш от чужд опит,особено пък виртуален. thumbs up

Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.