Клуб 'Бебе' : © Български Бебе Център
разстройство и кисело мляко
Изпратено: elicvetkova (IP регистриран)
Дата: 28 June, 2007 18:09

Имам еди въпрос.Ние сме на 1г и от вчера сме пипнали някакъв вирус.Имаме разстройство и не искаме да ядем нищо друго освен кисело мляко.противопоказно ли е за разстройство и мога ли да го давам???

Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: mimi_9 (IP регистриран)
Дата: 28 June, 2007 19:16

ами не го давай, ние също сме фенове на киселото мляко, но на двапъти бяхме със такъв вирус и го спри.Давай повече водичка и е добре да купиш на Хумана лечебната хумана,която ще нормализира неща, и ще я разреждаш и даваш вместо киселото мляко.Може и прахчета хидрасект-закърмачета да даваш за разтройството.


[www.jivotno.com]

Понякога животът те подлага на изпит,
преди да си имал възможност да си научиш урока.

Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: oli (IP регистриран)
Дата: 28 June, 2007 19:19

Спри кис.мляко,колкото и да не му се харесва на детето.Мимето ти е писала за лечебната хумана.Консултирай се с доки за някакви прахчета и евентуално глюкоза.

Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 28 June, 2007 23:17

oli Написал:
-------------------------------------------------------
> Спри кис.мляко,колкото и да не му се харесва на
> детето.Мимето ти е писала за лечебната
> хумана.Консултирай се с доки за някакви прахчета и
> евентуално глюкоза.
>
>


Задължително се консултирай с лекар и спри киелото мляко! При разстройство всички млечни продукти (без лечебните млека) се спират! Можеш да дадеш оризова вода, чай от шипка - на всеки 10-15 минути по лъжичка-две. Бързо да минава!

Администратор

Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: svetkavitsa (IP регистриран)
Дата: 28 June, 2007 23:26

Напротив - киселото мляко е полезно при разстройство заради Lactobacillus bulgaricus. Има и лекарство против диария с тази бактерия, казва се Нормофлор.

Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: cweti (IP регистриран)
Дата: 29 June, 2007 00:14

Който и лекар да попиташ ще ти каже да спреш киселото мляко!

*****************************************************************************************************************************************


Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: ^lilo^ (IP регистриран)
Дата: 29 June, 2007 09:52

И ние бяхме преди 2-3 мессеца с разстройство и изри4но ни казаха да спрем киселото мляко. Но и бяхме с повръщане та бебо освен лекарства и няколко лъжи4ки варен картоф и ориз не беше хапвал. А и хапваше си по 1-2 солетки от време на време. Пиехме ентерол и хидратин алфа -за обезводняването. Успех и дано премине вси4ко бързо.
П.С. И ние си бяхме взели адаптирано мляко и с него карахме няколко дни. Но зна4ително леко му беше на стомах4ето

Lilypie Pregnancy tickers


Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 29 June, 2007 11:32

svetkavitsa Написал:
-------------------------------------------------------
> Напротив - киселото мляко е полезно при
> разстройство заради Lactobacillus bulgaricus. Има
> и лекарство против диария с тази бактерия, казва
> се Нормофлор.
>
>
Лактобацилусът е полезен, но млечният протеин дразни лигавицата на червата, а лактозата в млякото засилва още повече диарията, затова млечните продукти (с изключение на кърма и лечебни млека) се спират по време на разстройство.
Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: bebok (IP регистриран)
Дата: 29 June, 2007 12:03

И аз бих те посъветвала да спреш кис. мляко и да се консултираш с лекарRe: разстройство и кисело мляко
Изпратено: RADINA170 (IP регистриран)
Дата: 29 June, 2007 15:53

cweti Написал:
-------------------------------------------------------
> Който и лекар да попиташ ще ти каже да спреш
> киселото мляко!
>
>
> **************************************************
> *****************
> thumbs up

Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: svetlena (IP регистриран)
Дата: 1 July, 2007 18:06

Аз знам от лекар, че киселото мляко запича за възрастните, обаче при децата не знам как ще е. да ви питам: Вярно ли е, че кис. мляко надува още повече децата?
Ние сме доста едрички за възрастта си и сега не знам дали да мина на кис.мляко или да давам Фризо2.

Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: mama_rumi (IP регистриран)
Дата: 1 July, 2007 22:07

И аз знам че купешкото кисело мляко запича защото има нишесте в него. svetlena кис. мляко не надува децата ние сме на кисело мляко и не сме пълни


Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 2 July, 2007 08:22

Аз поне не познавам възрастен, който да се запича от киселото мляко... Познавам обаче много възрастни, които имат различни проблеми, свързани с консумацията на мляко - подуване на корема и газове най-често, независимо дали млякото е прясно или кисело. Дължи се на факта, че при възрастните ензимът лактаза, който е отговорен за разграждането на млечната захар, се синтезира в много ограничени количества или напълно липсва (особено при азиатските народи, където консумацията на млечни продукти не е обичайна).
Киселото мляко надува, да - не защото води до бързо повишаване теглото на бебето, а защото води до сериозно задържане на течности. Съдържанието му на соли е изключително неподходящо за бебета, особено за малки и товари много бъбреците, а един от начините организма да се справи с повишения натрий, е като привлича и задържа повече течност. Така се получават т.нар. пастьозни бебета.
Отделно киселото мляко и изобщо непреработените животински млека не съдържат всичко, което е необходимо на бебето за растежа и развитието му и водят често до анемии при децата, особено ако се хранят основно с кисело мляко (т.е. в ранната кърмаческа възраст) - за бебета над годинка вече не е толкова проблемно. Но често срещаната препоръка - да се използва за хранене на деца под 2-годишна възраст мляко с намалена масленост (2%) е изключително вредна, тъй като дори пълномасленото краве мляко не съдържа количеството мазнини, необходимо за бебето, за да може да изгражда миелиновите обвивки на мозъчните клетки. Ако по някаква причина се налага бебето да бъде хранено с кисело мляко, е задължително то да бъде пълномаслено и приема на мазнини да се компенсира по друг начин (с добавка в пюретата на 1 лъжичка краве масло, зехтин, слънчогледово, рапично или соево олио - като соевото съдържа сравнително най-добър баланс на омега 3 и омега 6 мастни киселини).Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: mama_rumi (IP регистриран)
Дата: 2 July, 2007 14:20

скоро взимаха кръв на детето ми и нито е пастьозно нито анемично нито се е надуло педиатърката е напълно съгласна с даването на кис. мляко и детето ми си расте напълно нормално не знам защо сте толкова против това кис. мляко аз също съм хранена с кис. мляко и нито съм била пастьозно бебе нито анемично нито съм била надута нямам и не съм имала проблем с бъбреците и мога да дам за пример толкова много маики мои познати които хранят децата си с кис. мляко когато се допитах до педиатърката на детето си относно този въпрос за АМ и кис. мляко тя ми даде достатъчно причини да храня детето си с кис. мляко и напротив АМ надува децата изкуствено.Знам че това ще предизвика бурни нападки срещу мен но няма значение такова е моето мнение.

Редактирано 1 пъти последният път 02.07.2007 14:34.

Re: разстройство и кисело мляко
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 3 July, 2007 08:53

Защо да предизвиква нападки - това си е твоето мнение. Жалко е единствено, че педиатърката не ти е предоставила адекватна информация, а нейно лично мнение, неподкрепено с фактологични доказателства и затова не оправдава доверието, което имаш в нея. Информация по тези въпроси е лесно достъпна и можеш да я намериш навсякъде, ако се интересуваш. По принцип е по-полезно различните мнения да се приемат като повод за размисъл, а не за нападки - така човек се сдобива с информация и може да научи много.
Киселото мляко има своето място в храненето на детето - след около 10-тия месец, когато не е единствената храна на бебето и не служи като единствен източник на всичко необходимо (защото изобщо не е пригодено за тази роля).

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.