Клуб 'Бебе' : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: neli7474 (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2007 23:27

Здравейте мами!
Послледно като водих моя бебко на консултация нашата лекарка ме попита дали му забелвам членчето при всяка баня. Аз не съм го правила защото не съм знаела, че трябва да го правя, а и тя до този момент не ми беше споменавала за такова нещо. След като и казах, че не съм го забелвала нейния коментар беше, че не е толкова фатално, но след като е вече на 9 навършени месеца и изобщо не е забелвано трябвало да го заведа на уролог. Обясни ми, че било доста болезнено, но било наложително защото имало деца при които се получавали усложнения от сорта на срастване на кожичката и в последствие проблемно уриниране или пък инфекции и др. Също така ми обясни, че до навършване на 1 годинка главичката на членчето трябвало вече да се оформи, но без да се забелва кожичката това на практика нямало как да стане от самосебеси. Изкоментирах го с други майки на момченца, но някой ми казват, че нито са ги забелвали нито на уролог са ги водили, други пък ме изплашиха доста като ми казаха, че било адски болезнено и детето направо се гърчело от болка и в крайна сметка не знам какво да правя. За това реших да се обърна за съвет тук. Казвал ли ви е на вас вашия лекар подобно нещо и водили ли сте детето си на уролог? Аз се поодпуснах с писането и стана доста дълго. Надявам се да имате нерви е да го изчетете до край. Предварително Благодаря!

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: toni_pk (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2007 23:54

Здравей neli7474 аз също съм майка на момченце само че на 4 месеца на следващата консултация ще питам педиатърката защото скоро и мен така ме наплашиха че трябвало да се дръпне кожицата и колкото по-рано по-добре. Мен обаче ме е страх. Прочети и тази статия. [www.bg-mamma.com]
Ще следя темата с интерес.[url=http://detstvo.ru/schitalka/]

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: In-es (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2007 23:56

Ами аз рядко съм правила процедурата ,но винаги във води4ка.Запо4нах късно,някъде като беше на 6 месеца,защото тогава разбрах и аз като теб.Ти опитай много леко,и ако го заболи,спри.Опитай пак след няколко дни,и така постепенно ще стане работата.Да ти кажа аз го миех така веднъж на няколко седмици,4е ме беше страх,но пък той порасна,показах му как да се измива ,и сега си прави процедурата сам.Няма страшно,просто бъди внимателна,да не го заболи.

Благословен е онзи,който успее да даде криле и корен на децата си!

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: vladimirova (IP регистриран)
Дата: 30 October, 2007 00:00

Здравей, Нели. Аз също при първото ми дете не знаех, че пишлето трябва да се забелва, но лекарката ми каза, че трябва да стане на 1 година. Даде ми направление за хирург в Пирогов и той му го забели. Всичко става много бързо, просто той рязко смъква кожичката надолу и намазва с крем. Следващите 3 дни обаче при всяко пишкане детето плаче, защото го боли. Поне два пъти на ден трябва да се забелва пишлето и да се намазва , за да не се залепи отново.Но в същото време когато детето е по-голямо това е много трудно, защото той въобще не ми даваше да го пипам за пишлето. Така на нас два пъти след това се залепяше малко и ходихме да му го дръпват. Сега с второто ми дете исках да го забеля възможно най-рано, за да мога спокойно да го мажа и да не се залепи отново. Остава ми още съвсем малко и пишлето на Емо ще е готово. Пък и докъто са малки не ги боли. Ако мислиш че сама няма да се справиш,въпреки че още не е късно, заведи детето на лекар.
Някой специалисти пък са на мнение, че пишлето не трябва да се пипа и че то само ще се забели към 6-7 годишна възраст или в пубертета. Не при всички деца се получават инфекции, но пък знае ли човек. Така че и това е по преценка на родителите.
Надявам се да съм ти била полезна.

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: dinko7710 (IP регистриран)
Дата: 30 October, 2007 00:13

здравей аз съм майка на 2месечен син и нашето пишле вече е забелено. нашата педиатърка ми каза че колкото по рано толкова по добре защото като са малки не усештат толкова силна болка.Не искам да те плаша но процедурата при доктора била наистина доста болезнена.имам приятелка която води сина си и милия много го е боляло.Той е на три години и сам си каза.Така че моят съвет е пробвай сама постепенно като го къпеш.Успех.


[ur l=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/378/94340_396.JPG] [img]http:[img]][/url]

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: ipp_70 (IP регистриран)
Дата: 30 October, 2007 01:33

Здравей мила! Съвети и мнения ще получиш много ,но истината е ,че при всяко дете е различно. Свекърва ми има 3 момчета. На двете въобще не ги е оголвала и сами са се оправили - в смисъл не е имала проблеми, докато при най- малкия се е наложило да ходят на хирург. Затова заведи детето на лекар той ще прецени кое е най-доброто за него. Ако трябва да дръпне кожичката колкото по-рано толкова по-добре. Успех!


Цели се в луната, дори и да не улучиш ще попаднеш сред звездите!

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 30 October, 2007 10:13

Ето малко инфо:
[www.bg-mamma.com]

Клубни правила
Правила за подписите
"Детето, чието развитие е усложнено от дефект е не по-малко развито от неговия нормален връстник.То е същото дете, но по друг начин развито" Л.С.Виготски
Да бъдем толерантни към различните деца. Да научим децата си на толерантност.
На небето звездичка вечно ще грее и сладката Ная, с усмивка на нея ще се люлее. Почивай в мир, мило детенце.

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: neli7474 (IP регистриран)
Дата: 30 October, 2007 21:58

Благодаря ви много момичета за съветите. Като прочетох всичко, което сте ми писали , а и най-вече този материал на доцента от Пирогов взех решение за сега да не го водя на уролог. Не ми се иска да му причинявам болка. Ще видя при къпане аз какво мога да направя и ако се яви проблем тогава ще прибегна до услугите на лекар.

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: dudididi (IP регистриран)
Дата: 30 October, 2007 22:14

neli7474 не се притеснявай,забелвай след баня,без да насилваш.Всичко ще се оправи,спокойно!Аз пък знам,че до година и половина ако не е забелено,тогава се води на лекар.People stop fighting,аngels are crying .We can be better!Love is the answer

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: мери78 (IP регистриран)
Дата: 30 October, 2007 22:52

Днес бяхме на консултация и питах специално затова.Изрично педито каза да не го насилваме,че ставали инфекции.Само да смъкваме кожичката ,докъдето позволява и това го правим при къпане във водата след като се понакисне и омекне кожата.след подсушаване да мажем с мехлем 4седмици,който ни изписа.Каза ми също,че ако се наложи да се забели при лекар,това става към 3г. или най-рано 1,5г,като процедурата е с упойка и без такива резки дърпания.

[mery78.multiply.com]

[www.bgphoto.net]Ако искаш да промениш Света-промени себе си,
ако искаш да промениш мъжа си-промени себе си,
ако искаш да промениш детето си-промени себе си
и те ще се променят!

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 31 October, 2007 10:08

Това забелване и аз го мисля.
Мнения има в двете посоки.Е кое да избера!
Със Сами забелвахме още от началото и се справихме добре.никога никакви проблеми не сме имали.
Сега педи каза да не забелвам, а само леко да издърпам колкото да измия събралата се мръсотийка.
Но пък не мога да забравя как един приятел го обрязали/ не че имам нещо против другите да ги обрязват smiling bouncing smiley или някакви предрасъдаци/, защото не е бил забелен до 8 клас и се инфектирал.Ами майка му незнаела нищо по въпроса и той чак като видял в съблекалнята, че другите момчета са по- различни от него се заинтересувал и отишли на лекар и така.
Аз си дърпам по малко всеки път.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: кокал (IP регистриран)
Дата: 31 October, 2007 10:29

Педиатърката забели пишлето на синчето, когато беше на 9 месеца. Инструктира ме как да дърпам кожичката (дори да плачел, не го боляло confused smiley ). На мен обаче сърце не ми дава да му причинявам болка и само подръпвам леко при къпане, за да измия.
Доре, благодарности за статията! Така ще мога да обяснявам и на другите защо се страхувам от насилственото забелване.


Мишокът е на "три без малко".

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 31 October, 2007 11:41

Незнам, то си е до пишле grinning smiley На Марин се стараехме много и не можа да се забели, имаше една срастнала кожичка, която не мърдаше, само горния слой се отвори хубаво...та на 1 г. и 3 м. го оправи хирирург. Излезяоха ужасно много бели неща, секрети, събрани.
А на Нико, без изобщо да се старая, вече е почти готово. Просто върви по друг начин от самото начало.
На мнение съм, че не трябва да се оставя така. Пробва се след баня, всяка вечер, почистване, до годинка, годинка и половина трябва да стане, ако не - хирург! Неприятно е, но минава за един ден.мама на две момченца, две врабченца

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: gali53 (IP регистриран)
Дата: 31 October, 2007 12:33

и нас ни кара доки да забелваме-ако не станело до шестия месец на хирург-дааа,бе как ли пък не-тя и за витамин д така ме беше ошашкала-аууу колко голяма фонтанела-давай по 6 капки.....аз давах по 2...и нищо му няма на детето.значи по темата-с мъжа ми забелваме на всяко къпане,но не знам дали правилно го правим-факт е че главичката не се показва-дърпам до едно ниво,но не смея нищо повече-какъв мехлем се ползва?нищо не ми каза нашата доки-забелвай и толкоз-с какво да го почиствам след забелването?а как изглежда хрничното срастване-при което е задължителна хирургична намеса?[youtu.be] -В ПАМЕТ НА ГЕЦАТА-ЛИПСВАШ НИ УЖАСНО МНОГО!!!

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 31 October, 2007 12:35

Мисля, че хроничното срастване е както беше при моят Марин. По-горе съм обяснила - една кожичка се отвори до долу, но остана някаква тънка ципа, дето си покриваше главичката..ей това не може да се оправи без хирург.мама на две момченца, две врабченца

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: veselinka (IP регистриран)
Дата: 13 December, 2007 13:24

Някой знае ли от кога трябва да започне да се забелва пишлето на бебчо? Чух различни мнения-от третата седмица до 6ти месец, дори след годинка.Сега незнам дали да пробвам.Благодаря предварително.


Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: vladimirova (IP регистриран)
Дата: 13 December, 2007 13:30

Според мен колкото е по-малък толкова по-добре. Пък и до 6 месец са слабо чувствителни там и на чувстват болка. Колкото е по-голямо детенцето става все по-трудно , защото вече много се върти, а ако към годинка въобще не дава да го пипат там. Така, че действай.

Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: boci (IP регистриран)
Дата: 13 December, 2007 13:46

Аз започнах да забелвам от втората седмица - дърпам до където може и измивам с водичка. Не се мъча да насилвам. До където стигне - колкото да се измие. На всяка консултация педито го забелва по малко, но той въобще не реагира - явно не го боли. Каза че така постепенно до към годинка и половина би трябвало да стане. Каза ми като го забелвам да го мия после хубаво да върна кожичката обратно нагоре, че имало възможност от инфекции или нещо такова. Свекърва ми никога не го е правила и завела мъжа ми на лекар като бил в първи клас. Дръпнали го и му казали като пишка да си държи кожичката докато се напълни с урина, защото това спимагало за да се избегне повторно срастване. Явно ако се хване навреме може да мине и без хирургична намеса.


Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: baileys (IP регистриран)
Дата: 13 December, 2007 16:23

На Явчо /2г2м/ още не е забелена, не смея да дърпам и това си е spamafote smiley Леко дръпвам под душа, главичката едвааааа се показва и спирам, досега не го е заболявало поне като дръпвам. Знам, обаче, от нашата педиатърка, че е много опасно да се дръпне и да не се върне кожичката обратно в такъв случай по спешност трябва детето да се заведе в болницата sad smiley

Обичай ближния и ближи обичания... bliz
Спазвай правилата, за да си в играта


Re: Забелване на половото членче при момченцата?
Изпратено: kriskoniko (IP регистриран)
Дата: 14 December, 2007 09:44

dudididi Написал:
-------------------------------------------------------
> neli7474 не се притеснявай,забелвай след баня,без
> да насилваш.Всичко ще се оправи,спокойно!Аз пък
> знам,че до година и половина ако не е
> забелено,тогава се води на лекар.
>
>
>
> Цял живот диети ли,хайде пак си помисли,дали
> изглеждаш секси ти със този глад в очите ти,цял
> живот лишения и ограничения я пак си помисли ....

да,точно така,казаха го и в часът на мама


URL=http://puzkarapuz.ru/][/URL]

Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.