Клуб 'Бебе' : © Български Бебе Център
zahranvane na bebeto
Изпратено: vili_81 (IP регистриран)
Дата: 11 January, 2008 19:27

[color=indigo][/color] winking smiley koga e nai podhodqshto da zapochnem zahranvaneto s pureta

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: iva7808 (IP регистриран)
Дата: 11 January, 2008 19:41

ако сте на кърма след 6-тия месец!!!спорез СЗО!!!
а ако сте на АМ 4,5 МЕСЕЦА!

Daisypath Happy Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: biba_4 (IP регистриран)
Дата: 11 January, 2008 19:47

[www.bg-mamma.com]
Ето малко инфо!Ивето ти е казала правилноwinking smileyRe: zahranvane na bebeto
Изпратено: yani_es (IP регистриран)
Дата: 11 January, 2008 21:03

Ние сме на кърма и започнахме в началото на шестия месец. Единствените ми опасения бяха, че желязото в кръвта на бебето се изчерпва към петия месец и тъй като желязото в кърмата не е достатъчно (при АМ е различно, там е добавено), започнах да захранвам малко след началото на шестия месец. Понася добре, бързо свикна, което между другото пак е аргумент в полза за не твърде късното захранване. В "Часът на мама" казаха веднъж, че бебето е най-податливо на промени в храненето между четвъртия и шестия месец. Аз съм твърдо против ранното захранване и мисля, че четвърти месец е твърде рано за това.Та ето един малко по-подробен и различен поглед върху неизчерпаемата тема за захранванетоsmiling smiley

Lilypie - Personal pictureLilypie

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: ekita (IP регистриран)
Дата: 11 January, 2008 21:34

Яни как 6 месец...вие нямате още 6? eye popping smiley
За мене нито ранното нито късното са добре.Аз от 3 месец започнах със сокче,сега от 4 ще даавам плодово пюре между хранения.Ще заместя цяло хранене на 5 месец или с каша или зеленчуково.
То детето само си показва кога е готово.Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: yani_es (IP регистриран)
Дата: 11 January, 2008 23:48

Ekita, сега караме шестия. Навършихме пет миналия месец и вече преполовихме шестия. Затова казах, че захраних в началото на шестия (тоест при пет навършени).

Lilypie - Personal pictureLilypie

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: nadja_r (IP регистриран)
Дата: 11 January, 2008 23:56

Вили след 5-ти месец захраних със тиква,а със сокчетата те съветвам да не избързваш,по-добре след пюретата и то по-малко за да видиш как ги приема детето.Казвам го защото аз пробвах след 3-ти месец и се запече жестоко и от ябълков сок и от сок от моркови.С пюренцата нямахме проблем и много хареса цеден сок от круша и мандарина/макар да дават цитрусовите алергени/,и добре и деъстват на перисталтиката.


Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: yani_es (IP регистриран)
Дата: 12 January, 2008 00:45

И ние започнахме с пюре от тиква и още си караме на него. Скоро ще въведа и тиква с картоф. А за сокчетата, честно казано не разбирам каква функция имат. Първо, че бебето до шестия месец има нужда предимно от кърма (АМ) и оттам набавя всички необходими съставки. Второ, че сокчетата често запичат или дразнят стомаха. Дори не се водят за захранване. А когато истинското захранване започне, идва пюрето, което наистина е хранително, за разлика от сока. не знам защо българските педиатри го пробутват толкова упорито на майките. Мен ме караха още от втория месец да го давам. Накрая, като разбраха, че няма да стане на тяхната, започнаха да ми казват, че правилно съм решила и имало две системи (с които съм много подробно запозната, но и те ме запознаха) и че едната е българска, а другата американска. По-скоро бих ги охарактеризирала така: едната е остаряла, а другата съвременна. Но рядко са педиатрите,които четат и се интересуват от новите тенднции, които работят в полза на майката и бебето. Само младите педиатри са в час, поне така мисля аз. Надявам се никой не обиждам с това мнение.

Lilypie - Personal pictureLilypie

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: vili_81 (IP регистриран)
Дата: 12 January, 2008 07:57

biberon blagodarq vi mnogo

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: ekita (IP регистриран)
Дата: 12 January, 2008 10:15

Сокчетата от ябълка и морков запичат но не и от круша.Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: илона (IP регистриран)
Дата: 13 January, 2008 20:57

Соковете са добавка към храната на бебетата, това не е захранване.Захранването представлява когато едно млечно хранене на бебето се замести с немлечно(пюре).Аз сокове започнах да давам при навършени 3 месеца, но не съм постоянна в даването.Бебето ми е само на кърма- смятам като навърши 5 месеца да започна да захранвам със зеленчуково пюре.
В крайна сметка човек може да изчете различна литература и да чуе много мнения, но как ще отглежда детето си - решава сам.

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: мери78 (IP регистриран)
Дата: 13 January, 2008 21:35

zahranwane e wsi4ko ,razli4no ot mljako i woda.

[mery78.multiply.com]

[www.bgphoto.net]Ако искаш да промениш Света-промени себе си,
ако искаш да промениш мъжа си-промени себе си,
ако искаш да промениш детето си-промени себе си
и те ще се променят!

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: yani_es (IP регистриран)
Дата: 14 January, 2008 18:54

Да, сокчетата не се водят захранване. А след петия месец пюретата не заместват хранене с АМ/кърмене, а го допълват. В библиотеката на биберона има хубави статийки на тази тема. Човек решава сам как да захрани, но е добре, когато се интересува кое е добре за бебчето преди товаsmiling smiley

Lilypie - Personal pictureLilypie

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: didialex (IP регистриран)
Дата: 22 January, 2008 12:15

mai4eta za parvi pat vi pi6a bebeto mi e na 3 meseca navar6eni kak ste zahranvali va6ite sakrovi6ta

Re: zahranvane na bebeto
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 22 January, 2008 15:06

didialex, здравей, добре дошла.
Твойто бебе е още много мъничко за захранване. На кърма ли сте? Препоръчва се захранване поне след 5 навършени, а най-добре след 6 навършени месеца.
Разгледай тези теми добре [club.biberonbg.com], [club.biberonbg.com]
Аз лично захраних с тяхна помощ, много подробно се обсъжда захранването, избягването на алергени, подходящи храни, според възрастта и т.н. Успех!
Иначе има и още такива теми, това са І и ІІ част, до V част са.мама на две момченца, две врабченцаРедактирано 3 пъти последният път 22.01.2008 15:08.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.