Клуб 'Бебе' : © Български Бебе Център
Страници:  <<12345>>
Страница:4 от 5
Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: viki_1974 (IP регистриран)
Дата: 20 February, 2009 19:03

Памперс good
И с баткото бяхме на Памперс и сега сме пак с тази марка. Като се роди малката бях купила за родилния Хъджис, защото бяха на промоция в Метро и бяха много изгодни + 2 пакета мокри кърпички, но се оказаха много големи, защото тя се роди 2,700. Взехме и Ню борн и от тогава - само ПамперсМиналият месец реших да си спестя 4-5лв. и купих Хъджис. Трябва да Ви кажа, че изобщо не съм доволна. Като се има предвид, че през деня ака и пиша на гърне и памперса се маха и се слага по няколко пъти на ден. До вечерта вече нищо не става от него - да не говорим ако случайно я изпуснем и се изпиша в памперса. Става на едни отвратителни топчета.
Между другото Памперс са по-скъпи от Хъджис. При нас в Русе на Кауфланд Памперс са 28,80 за 70бр., а Хъджис са около 25лв, но са с 10бр. повече специално за тройката говоря. Сега мисля да взема Либеро. Дали ще са добри misli


[bgphoto.net]

Живее истински този, който мисли доброжелателно.

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: marinaki (IP регистриран)
Дата: 21 February, 2009 14:57

Аз съм доволна единствено от Памперс.
Сега сме с 4-ка, актив бейби.
Много ми хвалиха Хъджис , взех ,но малката полу4и обрив от тях.
Явно при всяко дете е разли4но.


.Picture Captions
[Caption.iT - Picture Captions]

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: midary (IP регистриран)
Дата: 21 February, 2009 21:08

НИЕ СМЕ НА ПИПИ.СУПЕР СА.ЕДИНСТВЕНО ТЕ НЕ НИ МОКРЯТ.ПОНЕ ДО СЕГА.

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: iina (IP регистриран)
Дата: 22 February, 2009 12:20

Аз ползвам в момента "ЕЛКОС" те са някакви нови италиански мн съм доволна тънки са и са супер абсорбиращи,смених слипен плея който ползвах защото ве4е явно пишка доста пове4ко и започнаха да и пропускат.

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: vladislava.r (IP регистриран)
Дата: 23 February, 2009 10:24

Здравейте. АЗ СЪЩТО ВЗИМАМ ЕВИ БЕЙБИ И съм много доволна.

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: vanita76 (IP регистриран)
Дата: 27 March, 2009 15:17

Аз взимам на Кан бебе- много са добри а и док ми ги препоръча. Защото след родилното бяхме с такова зачервено дупе, чееееееее

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 27 March, 2009 17:45

А ползвали ли сте памперсите Пъфис, които рекламират? Дали са добри?

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: valito 79 (IP регистриран)
Дата: 27 March, 2009 18:54

Ползвам пуфис 3 и сме доволни.същия клас са като памперс.

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: anito_an_bg (IP регистриран)
Дата: 29 March, 2009 14:14

Ние бяхме с "Памперс",ама не съм очарована.Сутрин всичко под нея беше мокро.Пробвахме "Хъджис" много добре ни действат,винаги е сухичка с тях.
А За "Пуфис"казаха,че били най добри за сега,обаче аз във Пловдив така и не успях да намеря 2-5кг.
Ако знае някой къде мога да намеря да драсне два реда.

Горда мама на Алина

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: milmich (IP регистриран)
Дата: 29 March, 2009 20:28

Молфикс, Еви бейби - страхотни са. Памперс съм го зачеркнала категорично от списъка поради много причини, но има и едни много готини памперси, които за съжаление рядко се намират - Канбебе, Мамиа, Бижу - цената им емнооого добра и за това предполагам рядко се намират. На женския пазар в Сф има един склад, от който се снабдявам когато имам път натам
Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: dudididi (IP регистриран)
Дата: 30 March, 2009 22:30

И на мен ми прехвалиха тези Pufies,взех да ги пробваме и резултатът беше зачервено дупе,никога не сме ползвали нещо различно от Pampers и явно си му беше свикнала кожата към тяхPeople stop fighting,аngels are crying .We can be better!Love is the answer

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: Kasiopeya (IP регистриран)
Дата: 1 April, 2009 04:37

Практиката на частна болница Ниамед (Стара Загора) е да използват Evy Baby. Имам син и първоначално - напълно неориентирана - реших да последвам примера им и продължих да ги ползвам.
В 1 момент осъзнах, че ако не ги стегна добре в кръстчето - пропускат. (При момченцата памперсът се пълни отпред, а на дупето може да остане съвсем сух, така че мокренето е в кърпа вързано - но главно след нощен сън.) Ако пък ги стегнех, притискаха коремчето му. И направих запитване за памперси с ластиче - такива имаше само на Памперс и Хъджис, като последните са много по-изгодни, разбира се. Реших да ги пробвам - еластичните ленти са на кръстчето и отстрани, което е идеално за движения във всички посоки. А синът ми е извънредно буен - непрестанно рита и бесува - размества всичко по дупето си и се иска яко опаковане.
Но при Хъджис има една важна особеност - те са два вида - жълтеникави (оригиналният Хъджис) и зеленикави (турският Хъджис). Е, съжалявам, но оригиналният хъджис пропуска и е жив боклук, простете за коментара. Зеленият е много добър и не мога да се оплача, че е по-твърд. Да не говорим, че не причинява алергии и подсичане.
За беда реших веднъж да ползвам Pampers - не мога да ви опиша какъв ужас преживяхме. Цял месец се борих първо с пъпки, после с червени резки и рани. Плакала съм като гледах детето си как се мъчи - чешеше се дивашки насън и плачеше. Явно нещата се бяха обърнали на алергия.
3-ма лекари даваха акъл за такива и онакива мазила. Нищо не подейства, докато пъпките не отминаха сякаш от само себе си, а раните се позатвориха и тогава вече 1 от кремовете (задължително съдържащ ланолин и дефламол и се приготвя в 1 специализирана аптека в нашия град) заличи всичко.
Не знам дали бих рискувала с друг модел на Pampers или бих закупила няколко бройки да пробвам, но пак не съм сигурна, че ще го направя след преживяното - може би в краен случай - само ако Хъджис ме разочароват.
А поставянето на пишката нагоре е напълно излишно - всяко по-енергично действие на бебето я насочва в нейната си посока grinning smiley , понеже памперсът е достатъчно широк отпред.

CafeMom Tickers

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: Didi_DN (IP регистриран)
Дата: 2 April, 2009 23:40

Аз минах на Пуфис и са в пъти по-добри от тези на Памперс с противните им лосиони, от които не можахме да изчистим пъпките. Страхотни - с ластик и удобна форма. Е, и цената им е страхотна, де...

Касиопея, ти от Стара Загора ли си?

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: Kasiopeya (IP регистриран)
Дата: 3 April, 2009 01:57

Да, Диди, от Зарата съм. Защо?

CafeMom Tickers

А какво оставяме за децата си?
Изпратено: newage (IP регистриран)
Дата: 12 September, 2010 17:51

Искам да обърна внимание върху един много важен аспект на памперсите. Мнозина си мислят, че хвърляйки мръсния памперс в кофата, той магически изчезва. Уви, не е така. Той отива на бунището, където става потенциален източник на зараза, а материалите, от които е направен проникват във почвата и тровят водата в нея. И като имаме в предвид, че той се разлага напълно за... 500 години можем да си представим какво оставяме на децата ни, на техни внуци и правнуци...

В един голям пакет памперси има средно 80 броя. Сега представете си една планина от 7750 такива пакета. Толкова се изхвърлят на бунищата в България ВСЕКИ ДЕН!*

И докато тази мръсна планина расте, горите ни ще намаляват... Можем ли да продължаваме така?
НЕ!
Това може да се избегне, ако приучим децата ни на ЕБХ хигиена още от раждането. Това е един приятен и безплатен начин да общуваме с бебето неговите нужди и да го поддържаме чисто без памперси. Отпада необходимостта от непрекъснато повиване с тях и бебето ще се радва на проветриво и чисто дупе, обуто в обикновени памучни гащички.


* - Средно 222,000 деца годишно в България ползват памперси (справка НСИ). Всяко от тях ползва 85 броя памперси месечно. 85 памперса х 12 месеца = 1020 годишно х 222,000 деца = 226 милиона памперса.
226000000 / 365 дни= 619178 мръсни памперса дневно, които отиват на бунищата!


Редактирано 7 пъти последният път 12.09.2010 18:10.

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: foxi_s (IP регистриран)
Дата: 13 September, 2010 18:19

Ами хубаво е да се измислят някакви памперси,които да са еко!Иначе няма оправия,абсурд е всички да започнат да учат децата си от раждането на ЕБХ.
Много хора мисля че биха вземали такива,дори и да са по-скъпи!!! Или да нещо,което да не пропуска,пак Еко. spamafote smiley


Lilypie First Birthday tickersLilypie Fifth Birthday tickers

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: Legolascho (IP регистриран)
Дата: 5 October, 2010 15:16

Моето момче е на година и пет месеца и не ползваме памперси горе долу откакто е станал на година, а преди това се справяхме с 1-2 броя на ден. Накрая той самият не позволяваше да бъде напъхан в памперс и въпреки че отвреме на време има мокри изненади съм много доволна. Пробвала съм много различни марки на еднократните - памперс, различни разновидности, хъджис, молфикс, пуфис и пипи. Не сме имали проблеми с никои от тях. Като подарък имах и памперси за многократна употреба - тези, които са на бамбино мио омаляват много бързо и тъй като имах за размер новородено почти не можахме да ги използваме, а тези от еко мама са много големи, но подложката, която е перящата се част трябва да се сменява много често, а ако бебето свърши и някоя голяма работа (за щастие откакто стана на 6 месеца не сме имали такъв случай) в екопамперса си е неособено приятно за пране.
Просто много търпение и резултатът си заслужава! Ние започнахме да се държим над легенче още когато беше на около 2 седмици, и вложих много време и търпение, и когато си мислех, че няма смисъл, защото не се получава то се случи!
Успех на всички мами!

Линийки от @#$%&


Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: ^lilo^ (IP регистриран)
Дата: 12 October, 2010 11:45

С риск да изляза 4ерната овца, за мен едно бебе преди 6-7 месеца, когато ве4е може да седи стабилно и най-ве4е след като си покаже 4е е готово няма смисъл да го мъ4им над леген4ета и други такива. Много майки мислят 4е като спестят някой памперс са положили кой знав какъв труд и са открили топлата вода. Вместо да накарате мъни4ето си да върши работата в легени, гърнета и т.н. от толкова малко, му осигурете един приятен ден с гушкане, разходки и т.н. Ако все пак се улу4ва момента детето под 6 месе4на възраст да свърши работата не в гащите а над някой съд, то това е просто съвпадение и бъдете сигурни 4е детето не осъзнава това което прави. До годинката е нормално да не се повлиява на никакви уговорки и обяснения. Радвайте се на децата си и не ги мъ4ете на нещо което не е за тях.

Lilypie Pregnancy tickers


Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: newage (IP регистриран)
Дата: 12 October, 2010 12:53

A как се чувстваш, когато детето ти сигнализира че е гладно, а ти не го храниш, защото искаш да го гушкаш и разхождаш?

Re: Какви памперси използвате?
Изпратено: ^lilo^ (IP регистриран)
Дата: 12 October, 2010 13:00

Глупости!!!
Мила това няма нищо общо. Щом е гладно ще го нахраня, про4ети внимателно поста ми.

Lilypie Pregnancy tickers


Страници:  <<12345>>
Страница:4 от 5


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.