Клуб 'Бебе' : © Български Бебе Център
ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: valito 79 (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 08:36

Налага ми се от време на време да давам АМ Милумил,но не се изаква 2 пълни дни.Не тази а предната вечер майка ми дойде и го пробвахме с масажи по коремчето и с термометър и успяхме,но беше като каша и толкова много че повече не искам да преживявам това което видях като количество.затова посъветвайте ме с какво мляко да сменя евент.Милумила .Сега пак не е акал от вчера сутринта и се притеснявам .

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 09:10

Ето повече по темата със запека: Има ли запек моето кърмeно бебе?


Администратор

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: nova_sam (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 09:16

ако наистина има запек ти препоръчвам капките БИОГАЙА. Те са за кърмачета и са пробиотик.

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: valito 79 (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 09:24

baby,ние не сме изцяло на кърма.Този материал не ми помага особенно.Дали Милумила му затруднява акането,иначе пампитата му винаги са мокри.но онази вечер ака много-сигурно ака 6-7 пъти последователно не за вечерта а на един път.и то каша не радичко.А тези капки биогайя за какво са?

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: vanina1980 (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 10:54

valito 79 а защо сте на смесено хранене?Имаш проблеми с кърмата или ти се налага често да отсъстваш?Ако ти се налага да отсъстваш защо не пробваш да изцеждаш и да оставяш кърма за времето в,което няма да те има,така бебето ще бъде само на кърма и няма да се притесняваш,че има запек.А ако се притесняваш,че кърмата ти е намаляла кърми по често,при всеки удобен случай слагай бебето на гърдата така ще се стимулира лактацията и ще увеличиш кърмата.Също така можеш да ползваш помпа за изцеждане и да стимулираш гърдите след кърмене като не гониш количество а изцеждаш 5-10минути.

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 13:37

valito 79 Написал:
-------------------------------------------------------
> Налага ми се от време на време да давам АМ
> Милумил,но не се изаква 2 пълни дни.Не тази а
> предната вечер майка ми дойде и го пробвахме с
> масажи по коремчето и с термометър и успяхме,но
> беше като каша и толкова много че повече не искам
> да преживявам това което видях като
> количество.затова посъветвайте ме с какво мляко да
> сменя евент.Милумила .Сега пак не е акал от вчера
> сутринта и се притеснявам .

Важна е консистенцията, а не на колко време са изхожданията! Според мен бебето няма запек и изхождането му с използване на термометър не е необходимо!
Вариантът с даване на изцедена кърма е добър!

Администратор

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: valito 79 (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 15:54

misli spamafote smiley

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: milmich (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 17:06

Ние бяхме само на кърма и имахме запек, дори по - голям отколкото, когато минахме на смесено хранене, след като кърмата ми намаля. През първите 3 месеца от живота на дъщеря ми сама, без моя помощ не се е изаквала повече от 10 пъти. Направо се бях подлудила и тема даже пусках тука. И млека сменяхме, и лактулоза давахме, и мушкато и термометър, овесена вода и каквото се сетиш. Сокчетата и помогнаха много - синя слива, круши, киви и т.н.Като почнахме плодовите пюрета нещата се поурегулираха и много ни помогна Дуфалака - Пробвай! А ние определено имахме запек, защото след термометър акото и излизаше като пластелин - много, много твърдо. Никога не съм чакала повече от 48 часа и НЕ смятам, че е редно.Знам , че е мъчително за майките, но ...търпение - нещата се оправят!Редактирано 1 пъти последният път 15.02.2009 17:08.

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: valito 79 (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 17:17

milmich Написал:
-------------------------------------------------------
> Ние бяхме само на кърма и имахме запек, дори по -
> голям отколкото, когато минахме на смесено
> хранене, след като кърмата ми намаля. През първите
> 3 месеца от живота на дъщеря ми сама, без моя
> помощ не се е изаквала повече от 10 пъти. Направо
> се бях подлудила и тема даже пусках тука. И млека
> сменяхме, и лактулоза давахме, и мушкато и
> термометър, овесена вода и каквото се сетиш.
> Сокчетата и помогнаха много - синя слива, круши,
> киви и т.н.Като почнахме плодовите пюрета нещата
> се поурегулираха и много ни помогна Дуфалака -
> Пробвай! А ние определено имахме запек, защото
> след термометър акото и излизаше като пластелин -
> много, много твърдо. Никога не съм чакала повече
> от 48 часа и НЕ смятам, че е редно.Знам , че е
> мъчително за майките, но ...търпение - нещата се
> оправят!
>
>
>
>
>
>
>
> Редактирано 1 пъти последният път 15.02.2009
> 17:08.

Благодаря за подкрепата-малко да се успокоя,че не съм само аз да сменям АМ и да се чудя.Взех розов Хип пробиотик,дано да е от Милумила. smiling smiley

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: mama2008 (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 17:51

Може някои да не са съгласни с мен, но искам да кажа, че ние също имахме проблем с изакването. За едно кърмаче това е нормално, тъй като то усвоява напълно кърмата. Не е необходимо въобще да се дава каквото и да е адаптирано мляко или сокове, или вода от овесени ядки и тем подобни работи. Ние не бяхме се изаквали 10 дена. Ако толкова се притесняваш, след 5-6 дена го пробвай с термометърче. Няма никаква опасност от свикване на стомахчето към термометъра. Това е нормален период за всяко едно кърмаче и се преживява. Ако прочетете малко, ще видите колко майки се притесняват от т.нар. "запек" при кърмачетата. Щом се изхожда като каша, значи запек няма. А относно количеството, нашия мишок дори и по гърба се изцапваше. При всяко едно кърмаче е така smiling smiley


Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: milmich (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 18:02

Абсолютно съм съгласна, че може би не всяко, но по голямата част от бебетата минават през такъв период. Дължи се на незрялостта на храносмилателната и отделителната система , а не на напълното усвояване на кърмата. Такова животно нема smiling smiley Вали и ние в момента сме на розов Хип поради същата причина - доволна съм thumbs up
Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: valito 79 (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 18:35

celuvki

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: mama2008 (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 18:57

Всеки си има мнение и всеки е чел някъде. Такова животна има milmich winking smiley Щом искате, давайте си адаптирано мляко. Пък дано ви помогне, но да не се чудите после защо бебчето ви не иска да суче повече misli


Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: nova_sam (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 18:59

БиоГайа са капки за кърма4ета. Има и хап4ета за големи.
Тези капки са пробиотик. Регулират 4ревната флора. Аз ги давах на моето бебе известно време, когато имаше разстройство. Не се шашкай, като пиша, 4е стават за запек и за разстройство. Регулират нещата и ще ви помогнат!

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: milmich (IP регистриран)
Дата: 15 February, 2009 20:52

Мама 2008, въобще не съм искала да те засегна или съм си помислила, че ще го приемеш лично. Това твърдение го срещам често из форумите и се чудя confused smiley Просто няма храна, която да се усвоява изцяло или 99 %, както чета понякога. Естествено ако някой иска да вярва на това нека си вярва. А що се отнася до кърменето, аз не съм започнала да дохранвам с АМ, защото бебето ми не е искало да суче, а защото кърмата ми драстично намаля и въпреки опитите ми процеса си остана необратим. Предполагам, че в повечето случаи до дохранване се стига поради тази причина. И сега да я сложа на цица и сега си суче, само дето няма какво spamafote smiley за жалост thumbs down
Извини ме още веднъж winking smileyРедактирано 1 пъти последният път 16.02.2009 09:36.

Re: ЗАПЕК ПРИ СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ
Изпратено: vanina1980 (IP регистриран)
Дата: 16 February, 2009 08:47

Аз като бъдеща свекърва ще си се изкажа пък вие ако искате ме слушайте.
milmich аз не бих давала на кърмаче овесена вода тъй като е много малко за нея.Като гледам лентичката на дъщеря ти ами,че тя е на четири месеца и е много малка и за сокчета а за Дуфалака незнам,но задължително бих се посъветвала с педиатър преди да реша дали да го купя и мисля,че е крайна мярка,мушкатото няма да го коментирам.
Колкото до кърмата,тя се образува на принципа търсене-предлагане.Колкото повече кърмиш толкова повече се образува,а има и чайове за стимулиране както и други методи за стимулиране на лактацията.
В началото ние вървяхме много добре с кърменето,но после влезнах в порочният кръг на трите часа разбира се по съветите на майки и свекърви,които имат по двадесетдневен кърмачески опит,защото им била или"рядка"кърмта или била малко.Радвам се,че го има този сайт и,че ги има момичетата от клуб"кърмене",защото благодарение на тях се кърмим все още и то много успешно.
mama2008 give roseСъжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.