Кърмене : © Български Бебе Център
Страници:  <<1234567891011
Страница:11 от 11
Re: Отбиване
Изпратено: maminkavania (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2011 09:02

Здравейте! На кратко да споделя и за нашето отбиване.
Дъщеря ми е на 4 години. През последната година сучеше само, за да се приспи по веднъж, най-много два пъти на ден. Даже ми обясняваше, че нямало вече "мияко в гъъдите", а тя искала да има. tongue sticking out smiley
Просто съвсем спонтанно реших да не и давам да суче като видях, че заспива вечер сама и сукането съвсем се разреди по три, четири пъти на седмица.
Така, на 4г и 2 месеца я отбих окончателно. Няма никакви проблеми.
Смешното е, че на мен ми липсва кърменето, а тя всяко вечер си поисква и още не се е усетила, че не е сукала от почти месец. smqh
Даниел-13г. Кристиян-11г. Катрин-4г.

Re: Отбиване
Изпратено: jovana (IP регистриран)
Дата: 28 September, 2011 14:22

Здравейте,
исках да попитам какви хомеопатични или чай може да се пие за спиране на кърмата, понеже не искам да пия хапчета с хормони.Благодаря предварително!


Re: Отбиване
Изпратено: snejka (IP регистриран)
Дата: 21 November, 2011 14:41

jovana, кърмата може да се спре и без хормонални хапчета. Хомеопат може да препоръча съответния препарат, ако ползвате хомеопатия.
Другите начини са - намаляване на кърменията или изцежданията - по едно на 2-3 дни, за да може гърдите да реагират и да се произвежда по-малко мляко. Наред с това може да приемате чай от салвия /градински чай/, да правите компреси с пресни зелеви листа през 3 часа /зелев лист се измива, маха се дебелата жила, останалата част се намачква или надупчва, за да си пусне сока и се увива гърдата без зърното и ареолата/, ментова тинктура /от аптеката, приема се според упътването/. Не се препоръчва пристягане на гърдите. Ако усещате гърдите много напрегнати, може да изцедите до облекчение, не до празно.
Тези статии може да ви бъдат полезни [xedra.wordpress.com] [xedra.wordpress.com]

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers
Сертифициран консултант към Националния комитет по кърмене
Група във Фейсбук; Страница във Фейсбук

Страници:  <<1234567891011
Страница:11 от 11


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.