Кърмене : © Български Бебе Център
Страници:  <<1234567891011>>
Страница:9 от 11
Re: Отбиване
Изпратено: petqmegle (IP регистриран)
Дата: 8 January, 2010 10:08

Здравейте!Препоръчвам на теззи,които искат да си спират кърмата достинекс.Има голям ефект малко е скъпо лекарството ,но си заслужава.Редактирано 2 пъти последният път 08.01.2010 10:13.

Re: Отбиване
Изпратено: mama2008 (IP регистриран)
Дата: 8 January, 2010 19:25

Ели, благодаря ти мила, че си се сетила за Коко.
Петя, аз не искам да си спирам кърмата изведнъж. Но, благодаря все пак за информацията


Re: Отбиване
Изпратено: snejka (IP регистриран)
Дата: 8 January, 2010 20:47

Не съм те разбрала, ако е за отбиването - увиваш цялата гърда без зърното и сменяш през 3 часа или като увехне зелето. Може да налагаш зеле повече от 1 ден.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers
Сертифициран консултант към Националния комитет по кърмене
Група във Фейсбук; Страница във Фейсбук

Re: Отбиване
Изпратено: valya (IP регистриран)
Дата: 15 January, 2010 18:09

здравейте момичета,
да се присъединя и аз към жашият отбор.
майка съм на момиченце на 1г и 6 месеца, досега се кърмихме успешно , почти на поискване, но се налага аз да се върна на работа, а тя ще тръгне на детска. Започнах от три дни да правя опити да я отбия, но тя става ужасно неспокойна, дърпаме и плаче, аз плача с нея и се чувствам като най-лошата майка на света. Не съм очаквала, че това отбиване ще бъде толкова ужасно, още повече че имам и момченце на 6г, него съм го кърмила до 1г, и лесно спряхме. Но сега с нея си казвах, че тъй като повече едва ли ще ми се налага да кърмя искам още малко и още малко и така стигнахме до тук. Тъй като тя е свикнала да ми заспива на гърдата е много трудно да се приспиваме, с голям рев. Аз прочетох много неща по темата, видях че майки се мажат с някакъв горчив лак, аз реших да се мажа с клеева тинктура и тя доста горчи, като се намажа и тя пробва два три пъти се отдръпва, но после пак иска. Явно свиква с вкуса, знам че най лесно ще е ако ме няма за няколко дни, но няма кой да я гледа. През нощта все още се кърмим два три пъти. Лошото е че тя не иска и да чуе за шише с мляко или вода или чай, само ако и дам нощем почва да реве.
Не знам какво да правя?
Може би още не е готова, но все пак и в яслата от самата обстановка ще се травмира, и затова си мисля че е по добре сега да се отбием, а не после.
Между временно пия едни хомеопатични по схемата на Михайлов за намаляване на кърмата, дано и те помогнат.
Но тя като суче пак се стимулира образуване на кърма, направо ще се побъркам, знам че това е най-прекрасното нещо което даваме на децата си ,и се убеждавам, че колкото са по големи те, става по трудно.

Re: Отбиване
Изпратено: mama2008 (IP регистриран)
Дата: 16 January, 2010 16:09

Вале, добре дошла в отбора wink1
Ами ще стане работата и при вас, просто трябва да намериш верния начин. Аз все още не съм spamafote smiley Започвам да си мисля, че след като тръгне на ясла и полека, лека нещата ще се наредят. Хубаво, че засега не ме боли нищо, в смисъл гърдите, че все ми изниква някакъв проблем. Явно с мисълта си, че вече искам да го отбивам и си влияя зле на организма. Както и да е, ако намериш решение, свиркай да пробваме и ние. Най-важното е да научиш малката да се гушка и без цица. Аз първо успях да премахна нощното кърмене, защото тогава доста му се спи и колкото и да ми реве и да се тръшка, рано или късно пак заспива. Ноооо, големи нерви са и много недоспиване. Но номерът стана. Сега пак успявам да го накарам да се гушка след кърмене и така заспиваме, ама зор докато го убедя.


Re: Отбиване
Изпратено: mama2008 (IP регистриран)
Дата: 19 January, 2010 15:24

Здравейте мами. Мога да кажа, че вече почти сме се отбили. Вчера сука на обяд последно, но не пожела да заспи. Станахме, обядвахме и пак легнахме, но без цица. Казах му, че цицата е при едно бебе Теди, а Калоян е голям батко и няма цица и той най-послушно се съгласни. Нощното заспиване пак беше без цица и отново минахме със същата история. Гушнахме се и заспахме. Към 5 часа сутринта реших в сънено състояние да му дам да суче, тъй като си усещах гърдите препълнени и реших, че като е сънен няма много да помни, че е сукал. Сега на обяд пак заспахме без цица smiling smiley Да видим как ще е вечерта. Мисля си сутрин да му давам малко да си посуче, някой и друг ден, за да не е така рязко спирането, че няма с какво да се цедя. Пък да си купувам помпа само заради това, не става. Започнах със зелевите компреси и салвията.
Вярно си казват хората, че детето трябва да е достатъчно голямо, за да разбере обясненията на майката и бащата. От декември месец му говоря и се борим с отбиването и ето че хоп, точно на 1г и 11м, Калоян вече беше готов да спре да суче.
Сега ми е много тъжно sad smiley Толкова много исках да го отбия, а сега вече като сме на път и ми се плаче. Представям си как ме гледа с очичките и суче cray Вчера искаше да ми милва гърдите. Милото ми момченце!


Re: Отбиване
Изпратено: vanina1980 (IP регистриран)
Дата: 21 January, 2010 11:14

Деси,мила много добре знам какво изживяваш в момента.И на мен ми беше същото в началото и много ми липсваше кърменето,нооооооо веднъш отказал ли се е не му давай пак,защото според мен ще е крачка назад.При нас нямаше драми и тръшкане,поиска си на няколко пъти и аз му обясних,че вече мама няма мляко и той"ме разбра"Като че ли на мен ми липсваше повече от колкото на него.

Re: Отбиване
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 21 January, 2010 11:39

Деси, предполагам само как се чувстваш! Неизбежно е, но пък чудесен старт си дала на Коко!
Липсва ми и на мен кърменето, Митакът суче само вечер, при заспиване.
Вани, сигурна съм, че и на Емо му липсва, но растат децата и всичко с времето си!

Администратор

Re: Отбиване
Изпратено: mama2008 (IP регистриран)
Дата: 22 January, 2010 14:01

Ванче, ти си отбила Емо, така ли? Браво на теб aplodismenti Аз все още му давам само сутрин да суче, но това лесно мога да го спра. Гледам сега да ми се регулира кърмата, да не ми се препълват гърдите. Пък и да се насладя още мъничко.

Скъпи мами, да ви благодаря за прекрасната подкрепа и за помощта, която ми оказахте, за да кърмя толкова дълго и да доставя това щастие на Калоян, пък и на мен, независимо от проблемите, които си имах. Благодаря на Ева, на Снежи, на скъпата ми Стиляна, на Хриси. Благодаря ви от сърце.Re: Отбиване
Изпратено: vanina1980 (IP регистриран)
Дата: 23 January, 2010 11:28

Деси,да отбих го и на моменти се сещам колко хубаво ни беше.Аз се сещам повече от него.Колко бързо забравят малките човечета.

Страници:  <<1234567891011>>
Страница:9 от 11


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.