Кърмене : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: toni_pk (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 08:50

Момичета вече е време и аз да се присъединя към вашето форумче. На 07.07.07 родих моето момченце с цезарово сечение 3860 кг 55 см сега вече сме си в къщи, но на мен не ми достига кърма и го дохранвам изяжда около 50 - 60 мл още. Казват че при секциото кърмата слизала по бавно. Дайте ми съвет моля ви много искам да кърмя моето момченце.
Успешен ден на всички.


[url=http://detstvo.ru/schitalka/]

Re: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: snejka (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 09:41

Честито бебенце, да ви радва много!
Кърменето след секцио също може да бъде успешно. Кърмата обикновено слиза по-бавно, защото първия ден няма възможност бебето да се сложи на гърда или пък да се изцеждат гърдите. Това са стимулация на гърдите, която е необходима за произвеждането на кърма. Заедно с отделянето на плацентата са предпоставките за кърмообразуването.
В твоя случай както го описваш може да опиташ за една седмица да се изцеждаш след всяко кърмене, без значение какво количество изцеждаш. Важна е стимулацията на гърдите. освен това честото слагане бебето на гърда - например през 2-3 часа през деня и 3-4 часа през нощта е важно условие за стимулацията на гърдите. Пий достатъчно течности - 2-3 л вода, айрян, супи, сокчета, но избягвай прясното мляко. Почивай си достатъчно и се гушкайте с бебчо. Особено внимание обърни на поставянето на бебето на гърда - с коремчето към теб, бебчо да обхване по-голяма част от ареолата. Ако се чува цъкащ звук или усещаш силни болки в гърдите, може би бебето не е поставено правилно. Тогава може да го отделиш от гърдата, като пъхнеш кутрето в ъгъла на устичката да развалиш вакуума и опитай отново. Кърменето е като всяко друго умение - с практиката са подобрява и усъвършенства.
Добавката може постепенно да я намалиш - през 3-4 дни може да намаляваш с 30 мл за денонощие. Например сутрешните кърмения сигурно са достатъчно добри без да се налага добавка. Може от тях да започнеш. Изцедената кърма също може да я предложиш като добавка на следващото кърмене. За 2-3 часа няма проблем да престои на стайна Т, а през нощта в хладилника и след това да се затопли на водна баня.
Ако имаш време погледни статиите в Инфо, раздел Кърмене. На мен ми бяха от голяма полза в началото на кърменето. Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да пишеш.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers
Сертифициран консултант към Националния комитет по кърмене
Група във Фейсбук; Страница във Фейсбук

Re: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: vesi_vas (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 09:45

Съветът ми е да направиш всичко възможно да намалиш и скоро напълно да премахнеш добавката. Вече са минали повече от пет дена от раждането и кърмата би трябвало да е слезнала. Поставяй често - наистина често бебето на гърдата. Това е начинът да се стимулира лактацията. С предлагането на добавка рискуваш то да свикне на лесно течащо мляко и да не иска да суче ефективно от теб. Всяка допълнителна течност измества колчеството мляко, което бебо е щял да изсуче от теб, за това е важно това да се отстрани или намали до минимум. Бебетата нямат нужда от допълнителни течности - кърмата задоволява всичките им нужди до към 6-я месец. С предлагането на биберони, шише, залъгалки може да се стигне до объркване на зърното и шишето и може да доведе до упорито отказване да суче от теб.
Кърменето е на принципа търсене-предлагане т.е. колкото повече бебето суче от теб, толкова повече кърма ще се произвежда. Ще имате скокове в разтежа, при които то ще иска да суче по-често - това не означава, че нямаш мляко, а че бебето си прави необходимия порцион. Ще има и периоди на стачки - то е гладно, но като захапе гърдата почва да се дърпа, да плаче ... И това ще премине.
Бъди спокойна, почивай повече и приемай много течности. Кърми бебето без режим - не спазвай 3 часовия интервал и не се опитвай да налагаш нощна пауза. Тя е много вредна и ужасно остаряла като съвет при кърмене. По това време нивото на пролактина е най-високо и е необходимо в началото да имате поне две нощни кърмения. Когато бебчо е готов, той сам ще се откаже от нощните порции.
Успех и пиши, ако имаш нужда от съвети!
В раздел "Кърмене" има чудесни статии точно за твоя въпрос - кърмене след секцио, стачките, скоковете в растежа. Ще ти бъдат полезни - прочети ги!

ПС - и очаквам скоро да замениш това тъжно емотиконче в темата ти с една голяма усмивка!Принцеса Ема - [www.snimka.bg]

Реплика на мъжа ми за Биберона " А аз си мислех, че онова жълтото на екрана, е Desktop-а на компютъра ни!"Редактирано 2 пъти последният път 13.07.2007 09:55.

Re: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 10:23

Честито бебче и от мен!
И моят съвет е да намалиш и колкото може по-скоро напълно да махнеш добавката! Добавката води само до намаляване на кърмата (защото бебчо суче по-малко) и до нежелание на бебока да суче, защото от шишето му е по-лесно - изискват се по-малко усилия. Така че, каквото и да ти казват лекарите: не спазвай режим на кърмене: т. е. не чакай да минат 3 часа, за да нахраниш мъника, а по-често го слагай на гърдата (в началото и през половин час да иска не е твърде често), винаги първо кърми и после давай добавка, не се отчайвай и се зареди с много търпение!
Всичко ще се нареди и вие ще имате успешно кърмене, но трябва повече решителност и инат от твоя страна!
Успех!


Re: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: Emona (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 10:54

Докато се включа аз, момичетата вече са ти казали всичко необходимо. Само да добавя- важна е положителната ти нагласа, по- малко стрес, и по възможност- помагач за бебока. Ако успяваш да си почиваш пълноценно и си спокойна, и кърмата ще е повечко.
А за това, че си след секцио- и двете си деца родих така, и напук на лошите прогнози кърмих първото човече 7м., а с втория продължаваме все още.
Стискам палци при теб всичко да е наред! detelinaRe: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 11:04

Честито бебче! Получила си много добри съвети. Аз ще ти дам малко инфо: [www.biberonbg.com] Успех!

Администратор

Re: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: toni_pk (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 12:00

Благодаря ви много момичета дано да успеем за сега не мисля да се отказвам и няма да спазваме трите часа че да видим. Още веднъж благодаря за съветите


[url=http://detstvo.ru/schitalka/]

Re: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: Nadejda26 (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 15:21

Честито и от мен!!! Да ти е много здрвичко малкото съкровищеsmiling smiley
При мен кърмата слезе на 6-тия ден. Струваше ми се, че е много малко понеже почти нищо не можех да изцедя с помпата. Но след като слагах дребчо и той след 15-20 минутно сукане заспиваше, реших да не го дохранвам. Когато кърмата не му е достатъчна започва да суче по-често, а не иска АМwinking smiley След първата консулатция ми казаха да дохранвам, че не му стига и не растял, тогава започнах да го оставям по-дълго време да суче (играе) и не след дълго всичко се нормализира. Но да си призная ако не беше майка ми, която направо ми забрани да дохранвам не се знае дали и сега щях да кърмя!
Успех и не се отказвай!!!Търпение му е майката thumbs up smiley


Re: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: Kristi (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 15:46

Честито и от мене! Тези глупости и аз ги бях чувала, че след секцио няма кърма и що рев изревах в родилния. Резултатите при мене - първо раждане - нормално - кърмих 3 месеца със зор. Второ раждане секцио - сега 11 месеца по-късно все още кърмя.

Re: Кърмене след секцио sad smiley
Изпратено: Vera_25 (IP регистриран)
Дата: 13 July, 2007 22:07

На мен кърмата ми слезе още на втория ден...И то кърма,амааааааааа....да нахраня цялото отделение.Мисля,че няма особена връзка...!Честито бебче-дано всичко да е наред с вас и кърмата да се увеличи!

[banners.wunderground.com]

Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.