Кърмене : © Български Бебе Център
Страници:  <<1234567
Страница:7 от 7
Re: Споделен опит
Изпратено: ivkamarin (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2008 09:21

Моята Ани е недоносена,имах притеснения,че няма да засуче,защото я хранеха с биберон,но тя от първия момент захапа гардата без проблем.Суче правилно в това сам обедена (все пак ми е второ).Вчера си направих експеримент направих 150мл мляко за да видя колко яде изяде всичко спа 5часа.Аз изцедих 100мл и званнах на докторката. Тя каза,че трябва да яде не повече от 110-120мл.На следващите хранения я слагах на гарда и подлагах шише на др.останових,че млякото което изтича е 15-30мл додавах млякото и биба за да няма много на рачички.Относно храненето 7-8пъти,а памперсите са винаги пълни(преобличаме се 2-3 пъти изцяло защото е наакана или напишкана чак по гърба-PAMPERS ползваме има ли по добри?!)Благодаря за саветите аз все пак ще се възползвам

Re: Споделен опит
Изпратено: snejka (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2008 11:43

Може да даваш като добавка изцеденото мляко от предното хранене. Ако изсуква само 15-30 кърма от гърдата /дали правилно съм разбрала?/, най-верятно не засуква добре и получава само спонтанно изтеклото от гърдата.
Пиши от къде си. Може наблизо да има опитна кърмачка, която да ви погледне.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers
Сертифициран консултант към Националния комитет по кърмене
Група във Фейсбук; Страница във Фейсбук

Re: Споделен опит
Изпратено: ivkamarin (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2008 12:18

Тя суче по около 100гр.от 2-те гарди,а аз и давам тези 15-30гр.,които са спонтанно изтекли от едната гарда докато тя суче от др.и не я дохранвам.Стига й ,защото спи 2-3часа.Казаха ми,ченякой бебета изпитват нужда просто да"муцат"затова от вчера сме на биберон(до сега я избягвах,но явно няма да се получи)Аз сам от Плевен.

Re: Споделен опит
Изпратено: snejka (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2008 14:50

А защо се налага дохранване тогава?

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers
Сертифициран консултант към Националния комитет по кърмене
Група във Фейсбук; Страница във Фейсбук

Re: Споделен опит
Изпратено: mimi13 (IP регистриран)
Дата: 15 January, 2009 13:50

Здравейте! И ние да споделим своя опит, дано сме полезни на някой: кърмим се от самото начало, когато се роди синът ми първите дни нямах кърма и го хранех с АМ, след това обаче както нямаше кърма изведнъж гърдите ми така се напълниха, че чак започнаха да парят, станаха твърди като камък. И така бебо започна да суче още в болницата. Като се прибрахме вкъщи продължихме с кърменето горе долу на 3 часа, но винаги когато плачеше съм предлагала гърдата. На първата седмица отидохме на консултация и се оказа че е качил много малко (според педито) само 140гр(въпрекиче не виждам чак толова малко да е). Но все пак ни посъветва да изчакаме още една седмица и ако пак е наддал малко да го дохранвам. Отидохме след 1 седмица и се оказа че е качил 400гр. Тогава се успокоих и се прибрахме вкъщи. Кърмим се и до днес вече 8 месеца. Много пъти съм си мислила,че нямам кърма, че бебчо не иска вече да суче от мен(така наречените лактационни кризи). С малко повече търпение обаче всичко се оправя. Искам да ви посъветвам да кърмите бебоците си и да не слушате докторите, свекървите(най-вече), дори и собствената си майка. Аз също се задържах толкова време и заради подкрепата на моята майка, която винаги ме съветва да изчакам още малко да не се отказвам лесно. Във този форум също много ми помогнаха майчетата, най-вече snejka за което искрено и благодаря! Ако бях послушала свекърва ми още на втория месец трябваше да сме на АМ, защото детето се събуждало още нощно време да суче.......! Предлагайте гърата на бебчо винаги когато има нужда от нея. Ние вече сме на 8 месеца и все още се събуждаме нощем от време на време и папкаме. Така че бъдещи и настоящи майчета кърмете бебенцата си и гледайте позитивно, помнете че кърмата е най-ценното, от което вашето бебе се нуждае!!!

12.05.08-раждане 3500, 51см
16.05.08-изписване 3400, 51см
17.06.08-първи месец 4500, 57см
18.07.08-втори месец 5500,61см
01.08.08-5950,62см
03.09.08-6750,66см
09.10.08-пети месец 7500,70см
04.11.08-7900,71см
04.12.08-8300,72см
15.01.09-9300,75см
12.02.09-9500,75см
12.03.09-9850,78см

Re: Споделен опит
Изпратено: мърбълхет (IP регистриран)
Дата: 21 May, 2009 14:54

Като прочетох поста на mimi 13 се сетих, че мен в къщи свекито ме посрещна с: "Да не ти е рядка кърмата?" eye popping smiley Добре, че бях изчела сума ти неща из Биберона. Не се отказвайте лесно от кърменето майчета!


Re: Споделен опит
Изпратено: Petya Vykrest (IP регистриран)
Дата: 18 July, 2010 23:38

Здравейте.И аз имам нужда от съвет от по-опитните.Бебчо е на 9 дни, кърмим се.Засега кърма имам Слава Богу. Но от три дни бебо плаче страшно много и денем и нощем, гърчи се, свива краката и от корема му излизат странни къркорения. КОлики ли са това? Не е ли малък. Свекито ме пита какво съм била яла, да не е причината в храната. Избягвам зърнените храни и на мен като цяло не ми понасят-зеле, боб, леща и др. такива.Започнах да пия чай от копър след всяко кърмене и лайка също, с надежда да го успокоят. Но за сега няма ефект. На него чайчета не му давам, той и водата си не иска да пие.
Другото което ме притеснява е изцеждането. Четох различни неща, някой казват да се цедиш, други не. Общо взето проблема ми е , че цеденето след кърмене ми отнема страшно много време, задължително ли е?Имам и друго дете за което почти не ми остава време и започвам да изпадам в депресия и да с ечувствам виновна. От 2 дни не се цедя. И да ви попитам за храненто нощем. Според педиатъра ни, трябвало да има почивка от 12 до 6 сутринта. Бебо не издържа толкова. Буди се и е гладен. Засега си го храня, но почвам да асе чудя правилно ли е. Да не би да му се претоварва коремчето и затова да го боли така?
Моля опитните да дадат съвет.Re: Споделен опит
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 19 July, 2010 08:30

Петя, честита рожба! Нека Алекс расте здрав, силен и смел мъж!
Съвсем нормално е да се чувстваш объркана и разтревожена, но всичко е съвсем нормално и няма място за притеснения!

Давам ти линк към систематизирано инфо за началото на кърменето: [club.biberonbg.com] Мисля, че там ще получиш отговор на повечето въпроси.

Опитай се да се успокоиш и се води по детето, то няма да те подведе, гушкай го и съвсем скоро и двамата ще станете страхотен тандем с кърменето!Администратор

Re: Споделен опит
Изпратено: *Tedi* (IP регистриран)
Дата: 18 April, 2011 14:37

Petya, ето и моето мнение и моят опит:

Относно коликите- аз давах Био Гая. Добри са и са ефикасни при продължителна употреба. Капките на база симетикон запичат.
Относно цеденето - ако не ти се напрягат гърдите НЕ се цеди. Цеденето дава знак на организма, че не стига кърмата и той започва да произвежда повече, ако се цедиш след всяко кърмене може да си докараш мастит. Ако гърдите ти са напрегнати - под душа правиш масаж с кръгови движения и цедиш колкото да изчезне буцата. Най-добре е да не ползваш помпа, за да ти се регулира кърмата. Или ако я ползваш - то само при пътуване или ако не си с бебо.
За храненията нощем - ХРАНИ си детето! То има нужда не само от храна, но и от топлина, от нежност. Освен това храненията нощем дават основната храна на детето, то не знае ден ли е или нощ, все още за това си иска да суче, НО твоят организъм отделя повече кърма вечер, за това и вечер детето се храни по-добре. И да не го храниш и да го лъжеш с вода пак няма гаранция, че ще спи,ако това е целта.
За храните - наблягай на зърнените - хляб и др., месо, кашкавал, богати на витамини плодове и зеленчуци. В никакъв случай суши или сурова риба!
Успех!Страници:  <<1234567
Страница:7 от 7


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.