Кърмене : © Български Бебе Център
запек при кърма?
Изпратено: ikata (IP регистриран)
Дата: 7 September, 2005 10:51

Момичета,
от няколко дни имаме проблем.Мони много трудно се изхожда.Напъва се, гъне се като червейче и само пръцка.Вчера му сложих термометъра, защото вече и той, и аз не издържахме.Днес му дадох дуфалак.Притеснена съм,защото той е основно на кърма и си мисля дали причината не е в мен.Много внимавам какво ям, но запекът е факт.
От време на време му давам и Аптамил АР, но педиатърката ме увери, че той дори лекувал запек,защото се изписва на деца с ГЕР и запек.
Как да му помогна, имате ли идея?
Благодаря ви предварително!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Re: запек при кърма?
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 7 September, 2005 11:13

Ето отговор на въпроса ти: [www.biberonbg.com]

Администратор

Re: запек при кърма?
Изпратено: ikata (IP регистриран)
Дата: 7 September, 2005 11:41

много ти благодаря.
проблемът е, че той се напъва и плаче, и не може да се храни и спи спокойно.Затова се притеснявам...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Re: запек при кърма?
Изпратено: Анелия (IP регистриран)
Дата: 7 September, 2005 15:01

Здравей, щом е от няколко дни това, да не би да има връзка с адаптираното мляко? При нас проблемът със запека се оправи едва като спрях добавката (въпреки че и аз уж давах марка против запек).

Член на сдружение "Български бебе център"

Re: запек при кърма?
Изпратено: Marijan (IP регистриран)
Дата: 7 September, 2005 23:32

Zdravei,nie saschto sme imali zapek ot karmata,no Melisa besche 7 meseca samo na karma,daze voda ne piesche,za parvi pat opita voda na 7 meseca i polovina.Naschata doktorka ni kaza che ne e straschno ako ne se izhozda do 4-5 dni ako ste samo na karma.Tuk pri nas se prodava Mlechna zahar na prah,edna lazichka-chaena se smesva s 150ml. chai ot laika,bebcho trjabva da go izpie navednaz.Rezultata e strahoten,kazvat che zapeka ot karmata se poluchava ot nedostig na mlechna zahar,sluchva se ponjakoga.Ti ne si vinovna,a nai malko pak hranata kojato poemasch.Uspeh i ne se pritesnjavai.

Re: запек при кърма?
Изпратено: gincheto (IP регистриран)
Дата: 8 September, 2005 16:21

Не му давай добавка, безумно е, защото адаптираното мляко, колкото и перфектно да е, то натоварва, за разлика от кърмата, която се усвоява 100%.
Не съм убедена, че няма връзка с твоето хранене - защо не опиташ да приемаш повече разхлабващи плодове и зеленчуци - круши, сини сливи, домати. Няма страшно, щом сте само на кърма, ще се оправите! winking smiley

Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

Re: запек при кърма?
Изпратено: snejka (IP регистриран)
Дата: 9 September, 2005 11:30

А ако спреш добаваката и 1-2 дни сте само на кърма? По принцип не е притеснително изключително кърменото бебе да не ака и 6-7 дни. Важното е да пишка достатъчно. Някои бебета усвояват кърмата на 100% и за това няма какво да изхвърлят. Мокрите памперси са показател за количеството изсукана кърма. Другия момент е, че колкото бебчетата порастват, толкова разреждат и изхожданията. Като новородени акат на всяко хранене, а после по един път на ден или веднъж на няколко дни. Моята девойка също не ходи всеки ден, откакто започнахме захранването. Всеки ден давам разхлабващи храни, но тя си чака 3-тия ден. Само отбелязвам дните с мръсните памперси и следя да не станат големи интервалите.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers
Сертифициран консултант към Националния комитет по кърмене
Група във Фейсбук; Страница във Фейсбук

Re: запек при кърма?
Изпратено: svetlana79 (IP регистриран)
Дата: 11 September, 2005 08:27

Snejka е права,че едва ли детето има запек,при положение,че сте изцяло на кърма.И при мен случая беше подобен,но сега от разстоянието на времето преценям,че съм се притеснявала излишно.И аз давах Дуфалак,но Ели пак си акаше на 3-я,че и 4-ия ден.Мъчила съм я с термометър и още помня как пищеше,а така и не се изакваше.Просто не е имала какво да изхвърли,защото явно така е преработвало стомахчето и кърмата,че не е оставало нищо за изхвърляне.Всъщност важното е,когато детето се изака,дори да е 3-ия ден,след последното акане,акито да е с подходяща консистенция и цвят.Едва,когато детето е на адаптирано мляко или се започне със захранването,е хубаво да ака всеки ден.Успокой се и се радвайте един на друг.А това,че пъшка ,може да са колики.И съвета ми е да спреш с добавката от адаптирано мляко,най-много да объркаш бебо.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.