Искам да забременея : © Български Бебе Център
Търся съвет !!!
Изпратено: bettii (IP регистриран)
Дата: 8 September, 2009 13:47

Здравейте на всички!
Всъщност нямам конкретен въпрос, който да питам. Просто може би търся съвет. Аз живея в чужбина от известно време, но наскоро решихме със съпруга ми да продължим нататък и да имаме дете. Но тук не ми се е налагало да ходя досега по никакви лекари ( и много се радвам) та сега не знам откъде да в започна. Досега не съм имала никакви гинекологични проблеми ( към средата на 20-те години съм си) и съм била винаги с редовен цикъл даже точен до часове. Поради което не ми се е налагало да ходя много често на гинеколог освен за профилактичен преглед, но никога не са ми пускани сериозни изседвания. Та последното ми ходене е в първите месеци на годината. Та се питам ако не успея да си намеря гинеколог преди да забременея дали би било фатално. и ако някой може да сподели след като имаш положителен тест какво следва?
Извинявам се за невежеството ми, но понягога нещата идват преди да си предполагал, а птичето понякога каца чеднъж на рамото!

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: la fiesta (IP регистриран)
Дата: 8 September, 2009 14:22

Здравей! Доколкото разбирам, нямаш притеснения, че не можеш да забременееш, което е чудесно. Щом държиш да се консултираш с гинеколог за плановете ви да имате дете, направи го, макар че не е задължително. Можеш да си направиш рутинни изследвания за токсоплазмоза и хормони примерно. Други на този етап не са нужни, надявам се да не ви се налага да правите друго - в смисъл да не стигаш до там, че да започваш да търсиш причина, че не ви се получава...
Когато пък видиш двете чертички на теста, най-прекрасния момент за една жена, се отдаваш на емоцията си и това е. При лекар се ходи след две - три седмици от закъснението на цикъла, защото има вероятност по-рано да не се види нищо и това да ти донесе разочарование.

Успех ти пожелавам от сърце!

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: bettii (IP регистриран)
Дата: 8 September, 2009 14:39

Много благодаря за отговора. Всъщност токсоплазмоза съм си правила преди 2-3 месеца, защото цял живот съм имала котки, но сега вече нямам. а хормони пък ми изследваха преди6 месеца по друг повод, но резултатите бяха в норма и така не ги занесох на лекарите ( беще заради кожни проблеми, които се оправт след като не се нервирам). така че аз имам малко склонност да си внушавам, че нещо не е наред , а всъщност ми няма нищо. Значи не е задължително на 100% да мина през лекар преди планирана бременност, така ли?

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: Ralito (IP регистриран)
Дата: 8 September, 2009 16:09

Бети,от прочетеното дотук оставам с впечатление,че не си проблемна.Спокойствие в този момент ти е много необходим,не мисли за лоши неща,за евентуални проблеми.
Всичко ще е наред.
Да не забравиш да се похвалиш smiling smiley detelina


Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: кокал (IP регистриран)
Дата: 9 September, 2009 09:28

Бети smiling smiley милиони години жените са забременявали без да отидат предварително на лекар. Щом си си правила скоро изследвания, значи просто можете спокойно да действате.


Мишокът е на "три без малко".

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: rosab (IP регистриран)
Дата: 9 September, 2009 16:30

Бети,ако нещо те притеснява отиди на преглед при лекаря си .Хубаво е да се консултира всяка жена.Запони да приемаш фолиева киселина щом планираш бременност.И в никакъв случай не си преписвай разни болежки и проблеми които най-вероятно не съществуват.Успех и скоро да се похвалиш с две чертички palci.
Re: Търся съвет !!!
Изпратено: Tania Grab (IP регистриран)
Дата: 10 September, 2009 02:43

Бети, 2 месеца преди да започнете опитите е добре да започнеш да взимаш витамини за бременни, в тях има двойна доза фолиева киселина. Добре е и да разпиташ за лекар, който ще следи евенуална бременност - разпитай приятелки.
Успех и ще чакаме да ни се похвалиш. Ти къде се намираш?

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: bettii (IP регистриран)
Дата: 10 September, 2009 12:06

Аз съм в Белгия в момента, но съм още не много добре ориентирана тук в обстановката и уж разпитвам, но не става отведнъж пък и не познавам много хора тук още.За фолиевата киселина знам и в момента се опитвам да се сдобия с нея. А да попитам и още нещо - ако съм пила в прамките на 15 дена витамини Центрум нещо пречи ли?

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: Tania Grab (IP регистриран)
Дата: 10 September, 2009 21:12

Витамините Центрум са екстра, тези за бременност са подобни, но с повече филиева киселина, желязо и калции.
Заповядай и в клуба на чужбинските мами, доста от нас сме родили и отглеждаме децата си в чужбина.

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 11 September, 2009 01:32

След написаните от момичетата съвети, няма какво да добавя, пожелавам ти скоро да споделиш с нас родостта си от положителен тест за бременност!smiling smiley

Администратор

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: bettii (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2010 01:54

Zraveite!
s ogromno zakusnenie iskam da vi se pohvalja s na6eto beb4e,koeto ve4e e na 2 meseca I polovina.
blagodarja za suvetite vi dadeni mi predi edna godina

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: Tania Grab (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2010 18:52

Хехе, честито!!! Да е живо и здраво бебчето!

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2010 19:08

Поздравления! В радост, любов и здраве да се гледате!

Администратор

Re: Търся съвет !!!
Изпратено: hrisig (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2010 20:05

честито.Живи и здрави и само радостни моментиRe: Търся съвет !!!
Изпратено: rosab (IP регистриран)
Дата: 1 November, 2010 18:14

Е страхотна новинаааааааааа skok .Честито Бети!


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.