Искам да забременея : © Български Бебе Център
Бременност и рентген
Изпратено: bettii (IP регистриран)
Дата: 7 October, 2009 13:48

Здравейте!
Искам да попитам нещичко понеже не успях да прочета всичко във форума, а спешно търся мнение. След един ден трябяа да ходя на преглед заради стара травма на коляното и ще ми направят пентгенова снимка. но в същото време вече планираме със съпруга ми първото ни бебе, но за сега идеята е чак за началото на другия месец да се започнат опитите. Интересувам се дали рентгеновата снимка ще попречи на нашите планове или е по-добре да не я правя сега - не е страшно наложителна, а по-скоро така за информация - травмата ми е от години и рентгена няма да ми я излекува. И ако все пак я направя знае ли някой колко време трябва да изчакаме, за да няма рискове за плода? Благодаря предварително !!!

Re: Бременност и рентген
Изпратено: rosab (IP регистриран)
Дата: 7 October, 2009 23:54

Консултирай се с рентенолог.Може би вероятноста да навреди е ако в момента си бременна.А вие планирате само.Знам ,че има оловни жилетки за тази цел.
Re: Бременност и рентген
Изпратено: Tania Grab (IP регистриран)
Дата: 9 October, 2009 03:48

Ако има вероятност да си бременна, не прави снимката.

Re: Бременност и рентген
Изпратено: julli (IP регистриран)
Дата: 19 November, 2009 15:59

здравейте! Имам следния въпрос:Преди един месец ми правиха рентген на стомаха и пасаж на черва,колко време трябва да изчакаме за да продължим с опитите за бебе.Предварително благодаря!Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.