Искам да забременея : © Български Бебе Център
Бременност след 35 години
Изпратено: svetllla (IP регистриран)
Дата: 2 April, 2013 21:58

Здравейте момичета. На 39 г, съм и живея във Варна. Правим опити от около 2 години за бебе, но без резулат. Аз имам един син от предишен брак. Правихме изседвания със сегашния ми съпруг - спермограма - при него, FSH, LH, E2, Prolaktin, TSH,цветна снимка, хламидия - за мен. Някои от хормоните повтаряни. Цикъла ми е редовен. Всичко е ок с изключение на ФСХ-15.99 втория път, първия 16,21. Въпроса ми е има ли шанс забременяването да стане по естетсвен начин и да чакаме още или да опитаме с инвитро или инсеминация? Понеже всички лекари ми казват че може да стане спонтанно, но мен ме озадачава този факт след 2 години и половина вече опити.

Re: Бременност след 35 години
Изпратено: tita (IP регистриран)
Дата: 3 April, 2013 01:53

Здравей Светле,
не си сама в борбата.При нас е една година вече опити, но също без резултат.Аз не знам какви са ми резултатите от изследванията, но доки казва, че са много хубави.Тя причина не вижда, единствено възрастта казва, че играе роля в това положение, т.е. трудно става вече, не сме на 20 за съжаление.Но аз съм оптимист, все се надявам на някакво чудо и съдбата да е благосклонна към нас.

Re: Бременност след 35 години
Изпратено: rosab (IP регистриран)
Дата: 3 April, 2013 18:29

Здравей Светла!
Мисля че високото ФСХ говори за ИЯР(изчерпен яйчников резерв)Но не означава че при теб е така.За по сигурна представа на положението е добре да пуснеш Инхибин Б и Антимюлеров хормон.Те са кръвни изследвания.Обърни се към репродуктивна клиника,ако не сте посетили такава.Успех мила,и чакам да пишеш развитието при теб .
Тита,стискам палци и при теб нещата да потръгнат и скоро да ни зардваш .


Re: Бременност след 35 години
Изпратено: pavlina_24 (IP регистриран)
Дата: 3 August, 2013 11:33

За подобряване на плодовитостта от лекар знам, че приема на комплекс от суперхрани дава чудесни резултати.
Успех на всички!

Re: Бременност след 35 години
Изпратено: svetllla (IP регистриран)
Дата: 29 August, 2013 23:12

Здравейте момичета, пак се включвам. Още не съм започнала да посещавам специалист все време не остава от работа, но вече на 2 пъти през два месеца цикъла ми закъснява със седмица.Тест отрицателен, разочарование, но досега никога не ми е закъснявал цикъла толкова много. Според вас има ли връзка с бебеправенето или пак егн-то си казва думата? Пишете ми и за друго да е ще се радвам!

Re: Бременност след 35 години
Изпратено: darina41 (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2013 10:14

Аз вече съм на 40 и искам отново да имам дете.Страхувам се дали ще се случи.Преди 7 години претърпях операция и се наложи да ми махнат единия яйчник,с приятеля ми опитваме от доста време но без резултат,той не е имал деца,аз имам две при нормални бременности.Имам нормален цикъл идва ми точно на датата.Искам да питам дали може да се изчака още време и дали на моята възраст имам все още шанс?

Re: Бременност след 35 години
Изпратено: rosab (IP регистриран)
Дата: 25 September, 2013 14:19

Светла,незнам какво да те посъветвам ,не мога и да помогна с предположения за цикъла ти,вероятно мислиш 4е е имало бременност..посети лекар когато имаш възможност.
Дарина,щом опитвате отдавна е време да посетиш лекар,а и годините ти които посо4ваш.Разбира се 4е не е късно .Освен теб оба4е трябва да се види как е и 4овека до теб,доста 4есто се наблюдава и мъжки фактор ,т.е проблема е при мъжа.Стискам палци и се надявам да няма проблеми.
Re: Бременност след 35 години
Изпратено: darina41 (IP регистриран)
Дата: 27 September, 2013 09:34

Благодаря за подкрепата.Силно се надявам да стане от само себе си,но ако не до няколко месеца ще се върна до бг само за това.Успехи на всички.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.