Искам да забременея : © Български Бебе Център
Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: alehandra (IP регистриран)
Дата: 19 May, 2006 15:31

В понеделник ми направиха абразио(15.05) и все още кървя. Освен това имам и болки долу ниско в корема. Притесняваме не чак толкова болката колкото кървенето, защото на 2 ден спря и след това пак започна.babies

Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: Petya_Gr (IP регистриран)
Дата: 19 May, 2006 15:43

Здравей първо съжалявам за това което ти се е случило.На мен ми правиха абразио на 13 март тази година,леко кървене имаше в продължение на две седмици, на третия четвъртия и петия ден след манипулацията имах по силни болки и след консултация с гинеколога си пиех за болката спазмалгон или бусколизин.Най вероятно при теб за един момент е спряло кървенето и след това пак се е появило.
Бързо възстановяване ти желая.


Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: yanka (IP регистриран)
Дата: 19 May, 2006 16:04

Аз почти нямах кървене след абразиото. До два часа след него имах леко зацапване, което до вечерта спря. Според мен не е нормално да кървиш толкова дълго време. Най-добре отиди на преглед, защото може да не са те изчистили добре. Иначе силни болки имах през първия час след абразиото, докато се свие матката, защото насилствено й правят разкрити 3 см., за да извадят плода. После имах болки от време на време през следващите два дни, но кървене нямах.

Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: Leo (IP регистриран)
Дата: 19 May, 2006 16:06

Включвам се да ти пожелая бързо възстановяване!
Дано всичко да е наред при следваща консултация и да нямаш повече тревоги! Никакви оплаквания повече uspeh!


Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: beba (IP регистриран)
Дата: 19 May, 2006 16:54

Ами различно е 3-5-7 дни, зависи как са те изчистили. Ако продължи повече дни се консултираи с лякаря си.
Желая ти бързо възстановяване! uspeh

Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 19 May, 2006 17:49

Не се притеснявай,за момента няма причина.При мен първите 48ч нямаше кървене,после започна и кървях близо 2 седмици.Но тъй като не беше ясна кръв,а кафяво течение и хистологията показа възпалителни процеси,ми предизвикаха мензиса с прогестерон,паралелно с антибиотичното лечение.
Колко ще кървиш е съвсем индивидуално и зависи от много неща,не на последно място и от това колко добре е изчистена матката.Ако кървенето е силно и мокриш по една превръзка на час или внезапно се усили,трябва незабавно да идеш на лекар!Ако е като менструация,не е толкова опасно - но задължително една седмица след абразиото се ходи на профилактичен преглед при гинеколог (за предпочитане този,който го е правил или който е назначил процедурата).Междувременно трябва да си тече профилактичното антибиотично лечение.
Бързо възстановяване!Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: didi_788 (IP регистриран)
Дата: 19 May, 2006 18:35

И от мен -бързо възстановяване!Чувала съм ;че е нормално при някои жени да има кървене до към 6-7 ден след това.Късмет от мен!За да си спокойна се обади на лекаря си и не се притеснявай да питаш.

Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: beboka (IP регистриран)
Дата: 20 May, 2006 09:42

po princip e normalno da karvi6 do sedmica dve sled aborta no ako mnogo se pritesnqva6 otidi na lekar vij i infoto v saita na za4atie


Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 20 May, 2006 15:34

доста дълго кървях 2-3седмици + силни болки

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: alehandra (IP регистриран)
Дата: 20 May, 2006 16:02

Благодаря на всички за отговорите и да се извиня, че предварително неуточних, че абразио ми направиха заради полипи на матката. Наистина имам болки и леко кървене.Вчера говорих с гинеколога.babies

Re: Колко време се кърви след абразио?
Изпратено: Даниела (IP регистриран)
Дата: 23 May, 2006 12:10

На мен три пъти са ми правили абразио заради неразвиващи се бременности и трите пъти кървях по повече от месец. Гинекологът ми казваше, че лигавицата на матката не се възстановява добре заради хормонални причини и ми спираше кървенето с противозачатъчни. И трите пъти ми каза, че абортът е бил извършен много добре (от трима различни лекари). След първия мензис (при спирането на хапчетата) не съм имала никакви проблеми.
Така че се възможни всякакви причини за продължително кървене след абразио и за щастие не всички са сериозни.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.