Искам да забременея : © Български Бебе Център
норми за хормоните hot smiley
Изпратено: rumiana (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2005 11:56

Момичета,кажете знаете ли кога се изследват хорноните и какви са норните им за съответния ден?
Аз изследвах ФСХ и ЛХ на 5 ден,На 11 ден-пролактин и естрадиол и на 22 -прогестерона.
Първите са в норма,идеално!Но прогестерона ми е 17!Това ниска стойност ли е?След ОВУ каква трябва да е стойността му?Може ли да пречи на забременяването.Този месец си имах овулация и даже чакам да видя р-та след 2-3 дни?
По принцип прогестерона не се ли изследва по-рано-6-7 дена след ОВУ?На мен ми го изледваха на 8 ден,тъй като овулацията беше на 14 ден!

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: veriti (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2005 12:37

Здравей,

Прогестерона се изследва на 7 ден след овулацията (тя трябва да е доказана с фоликуметрия, в противен случай изследването не дава точна представа за хормона).
За съжаление не мога да ти кажа референтни стойности за хормоните, защото те се различават за всяка лаборатория, т. е. всяка работи със свои собствени реф. стойности. На резултатите които ти дадоха, не пише ли граничните стойности за всеки хормон?? (би трябвало)

Благодарение на прогестерона, лигавицата на матката нараства и се удебелява, като по този начин се потготвя за имплантация на оплодената яйцеклетка. Ако прогестерона не е в нужните количества за да се изгради маточната лигавица, няма да се получи и закрепяне на оплодената яйцеклетка. Много е важен прогестерона за втората фаза на цикъла, т.нар. лутеална фаза (от овулация до менструация)

прогестерона се използва при производството на хапчетата "анти бебе". Ако в началото на месечния цикъл нивото на прогестерона е завишено, последният подтиска овулацията.

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: rumiana (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2005 10:49

Здравей Верити,
Правена ми е фоликуметрия на 10,12 и 15 ден.Овулацията е била м/у 13-14 ден.При прегледа ми измериха лигавицата-13 мм,3 слойна-това не значи ли ,че е идеална за приемане на оплодената яйцеклетка.А р-та на прогестерона показва друго-17 на 22 ден.Май реф.стойности са от 15-80 горе-долу.Мисля си, че е измерен късно и затова не е точно изследването.Но все пак не съм лекар!Той така е преценил,но дано не е прав!

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: veriti (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2005 11:57

Ох, съжалявам ам ане знам точно колко е добре да е дебела лигавицата, но това че е трислойна е направо чудесно. тя точно такава трябва да е. Имам смътен спомен че дебелината на маточната лигавица трявба да е поне над 10 мм, ама не съм сигурна, ще проверя и ще ти кажа.

Прогестрерона (според референтните стойности които си дала) е добре, все пак влиза в границите, но ако това е проблема при теб, нали знаеш, че бързо може да се реши с приемането на хормонални прогестеронови препарати.

И все пак щом лекар е преценил, че тряба да изледваш прогестерона на 22 ден, значи е такак, не се шашкай излишно.

В кой ден от цикъла си?



Редактирано 2 пъти последният път 16.05.2005 15:40.

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: lg7077 (IP регистриран)
Дата: 26 May, 2009 16:15

Zdraveite iskam da vi popitam dali moga da napravq IVF, sled kato hormonite na s4etovidnata mi jeleza sa mnogo zle TSH mi e o.oo5 kato pri normalna granica trqbva da mi e 0.27-4.2 a T4 mi e 37.19 pri normalna granica trqbva da mi e 9.3-17. Dano nqkoi moje da mi otgovori, za koet vi Blagodarq.

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: rosab (IP регистриран)
Дата: 27 May, 2009 08:38

lg7077,Дали да започваш процедура може да каже лекарят ти.Но ТСХ е много ниско,което не е хубаво и говори за хиперфункция на жлезата.Нали не си пила кафе преди изследването?При опити за бебе трябва да е от 1.5-2.Може да е лабораторна грешка.При мен така се получи,същите стойности като твоите,но е било грешка.Потърси добър ендокринолог,защото пък ФТ4 е много високо.Друг път изследвала ли си щитовидните?Хубаво е да се пуснат ТАТ,МАТ ,и ФТ3.




Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: lg7077 (IP регистриран)
Дата: 29 May, 2009 19:26

Blagodarq Rosab,mislq 4e sam pravila minalata godina prez mesec mai sled kato mi be6e neyspe6en parviq opit invitro mi isledvaha TSH i mi be6e ok, no edna moq priqtelka, koqto i tq ima6e problemi sas zabremenqvaneto mi kaza da se isledvam i eto gi reezultatite. V4era na 28.05 mi napraviha TAT i MAT i te sa sas zavi6eni referendni stoinosti ednoto mi e 144 no 6te te izlaja koe e za6toto rezyltatite ostanaha pri lekarkata. Doktora mi kaza 4e ne e jelatelno da pravq invitro , za6toto ima risk za men ili bebeto, no az 4eta neprekasnato 4e dosta momi4eta sa kato men , no piqt lekarstva prez bremenosta, no neznam dali sa invitrro. Ot dnes piq PROPICIL i se nadqvam da mi pomogne.A na teb edno golqmo blagodarq za otdelenoto vreme.[/i]

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 2 June, 2009 14:02

Purvo izvinete me za latinicata,kompa mi ot vreme na vreme otka4a ne6to.V4era si vzeh rezultata ot pulnata kruvna kartina,imam malki otkloneniq v pokazatelite.
триглицериди-норма 50-200 mg/dl-аз съм 41;пролактин-норма 3,4-24,1 ng/mL,аз-28,9.Еритроцити-норма 4,32-5,9 10^12/L,аз-4,30.Еозинофили-норма 0,5-4%,аз-5,6%.Неутрофили-норма 55-65%,аз-50%.
vuprosut mi e imam li mqsto za pritesnenie?tezi eozinofili i neutrofili me pritesnqvat.


От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: zuzi55 (IP регистриран)
Дата: 1 August, 2009 23:20

при мен прогестерона е по малко от нормалното

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: zuzi55 (IP регистриран)
Дата: 2 August, 2009 23:18

писнами да пия хормонални хапчета от тях много пълнея и ми става лошо започва да ме боли сърцето и гърдите.

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: iner (IP регистриран)
Дата: 13 August, 2009 14:39

Здравейте момичета!
Днес бях в к-ка Щерев и направих изследвания на хормоните:LH-5.76 FSH-5.05 E2-37 PROLAKTIN-15.36, но по телефона ми казаха,че нямало ст-сти и трябва да изчакам лекарката тя да прецени.Моля за съвет.Аз от стари изследвания в друга лаборатория проверих и се оказва,че само пролактина е нисък.

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 13 August, 2009 15:30

Инер а каква е мерната единица?Според стойностите на моята клиника пролактина трябва да е 3,4-24,1 ng/mL,не мисля че има място за притеснение.Успех


От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 13 August, 2009 15:40

А за другите два хормона ето това дават като стойности:

LH-F.Folicular (2.4-12.6 mUI/mL)
F.Ovulatorio (14-96)
F.Lutea (2-11.4)
Menopausa (7.7-58.5)

FSH-F.Folicular (3.5-12.5 mUI/mL)
F.Ovulatorio (4.7-21.5)
F.Lutea (1.7-7.7)
Menopausa (25.8-134)




От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Re: норми за хормоните hot smiley
Изпратено: iner (IP регистриран)
Дата: 13 August, 2009 18:59

Мимка благодаря аз се притеснявах,защото в други лаборатории има др. ст-ти а този хормон 2 год. ми бе много висок и сега се уплаших,че е много нисък,а за ФСХ мисля че за фонда е добре нали условието бе до 12,.Благодаря ти още веднъж дано да си права.



Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.