Искам да забременея : © Български Бебе Център
раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 11 June, 2005 18:14

inadar Написал:
-------------------------------------------------------
> Момичета след спонтанен аборт и гинекологичен
> преглед остановиха, че имам раничка голяма колкото
> 5 ст. Лекарката ми обясни, че трябва да се затвори
> след като изпия предписания ми антибиотик, който е
> за около 5 дена. Ако това не стане ще трябва да се
> лекува. Мисля си защо трябва да я лекувам няма ли
> сама да се затвори, та нали затова ще чакаме 3
> месеца?

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 11 June, 2005 18:15

Дано да се затвори сама и да не се налага да лекувате и това thumbs up По принцип тя няма връзка с аборта - не се е появила от него и изисква по-различно лечение.Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: Kristi (IP регистриран)
Дата: 12 June, 2005 00:04

Ина, нещо се обърка и ти писах в темата "Нещо да попитам" confused smiley

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: inadar (IP регистриран)
Дата: 12 June, 2005 09:44

Криси за тази раничка, която ти писах е в матката. Мисля че се е получила при от лепването на сака на бебето.

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 12 June, 2005 12:01

А как я видя докторката,като е отвътре - на ехографа ли те гледа?
Ако е нещо отвътре,то би трябвало да зарастне само точно както ти е казала.Явно е нещо по-дълбоко - защото заради остъргването отвътре цялата повърхност на матката е като рана.
Но не се притеснявай - има 3 месеца време да се оправи всичко thumbs upRe: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: inadar (IP регистриран)
Дата: 12 June, 2005 13:26

Раничката я останови с гинекологичен преглед, а на мен кюртаж не ми е правен, не беше необходимо. Затова си мисля, че дори да не е зараснала е по добре да изчакам, а и само 16 дена са минали та нали за това са тези 3 месеца. Незная лекарката дали е съвестна, дали не става въпрос за пари.

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 12 June, 2005 13:59

Вътре в матката не може да бъде видяно нищо чрез обикновен гинекологичен преглед - нормално отворът на маточната шийка е голям колкото главичка на карфица и ако трябва да се гледа нещо отвътре,се прави или с ехограф,или с упойки и разширение.
Така че вариантите са два - или имаш раничка на шийката на матката,която - както казах по-горе - няма нищо общо с бременност и аборти и я имат много голяма част от жените,или втория вариант е нищо да няма.Ако е раничка на маточната шийка,тя няма да мине от само себе си - причините за нея може да са различни,както и лечението.За твое успокоение може след като ти дойде и мине първия мензис след аборта да идеш да те види и друг лекар и тогава ще му мислите дали се налага лечение и какво точно(ако въобще има нещо).
Така че не се притеснявай сега и се възстановявай спокойно smiling smileyRe: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: inadar (IP регистриран)
Дата: 13 June, 2005 12:36

Криси, благодаря ти отново! А на мен лекарката ми обясни, че точно с ехографа не може да се останови раничката и възпалението на матката, а само с обикновен преглед, тя няма ехограф в кабинета си. Надявам се поне гъбичната инфекция да е опредилила правилно с микроскопа. Другата седмица мисля да отида при друг лекар.

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: MamaBuba (IP регистриран)
Дата: 17 August, 2005 14:00

под "раничка" на шийката на матката в повечето случаи се разбират изменения, които не са буквално раничка, а промени в самия епител на шийката. за да се прецени какво да се прави в настоящия момент се нуждаеш от цитонамазка и колпоскопия (оглед на шийката с апарат, който увеличава около 40 пъти струкутрите). след това, ако се налага се провежда лечение. ако няма нищо тревожно, с тази големина спокойно може да се остави така, да забременееш и да си износиш бременността. понякога при възпаления във влагалището се получават феномени, наподобяващи "раничка" и те изчезват след провеждането на противовъзпалателно лечение. трябва да се прецени за какво точно става дума в твоя случай!

Поздрав Буба![

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: petia99 (IP регистриран)
Дата: 18 August, 2005 18:06

здравеи криси до преди 2-месеща и аз имах този проблем през2002-година направих аборт по желание и ми казаха че имам раничка на шийката на матката гледаха ме под микроскоп и се оказа че не е страшно а е нещо нормално гледаха ме в шейново и ми казаха че ще ми я горят но за да ми я горят влагалището трябвало да бъде в идеално състояние тоест аз имах слабо течение трябваше първо да се излекува то и след това да се гори аз се изплаших и не си я изгорих и си останах с нея защото не ми пречеше при полов контакт нямах болка и не получавах карвене ако имаш тия проблеми тогава е опасно така ми обясниха лекарите аз забременях отново и родих на 17.12.2004 година моят син алекс след като минаха 6-месеща след раждането се престраших да отида да ми я изгорят пак имах слабо течение лекувах първо него и лекарката ми предложи 2-вариянта едното е горене на реничката аз си избрах този метод той-е еднократен и се преключва с проблема а другия е е сечение но не винаги помагал и пак се налагало горене прощедурата се прави след щикал веднага за да може да зарастне до следващия щикал и две седмици без полови контакти след следващия щикал ходих пак да видят дали сам добре всичко беше окей при горенето не се чуства апсолютно нищо чао и успех

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: meglenka_l (IP регистриран)
Дата: 31 July, 2006 16:33

i az imah rani4ka ,izgoriha mi ia predi godina,naskoro hodih na lekar i mi kaza 4e e ostanala savsem malka 4ast ot neia i mi napravi citonamazka,rezultata be6e dobar i kaza 4e zasega ni6to niama da pravim.iskam vtyoro dete i zapo4nahme da deistvame,da vidim koga 6te stane !!!

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: viktoria_90 (IP регистриран)
Дата: 19 May, 2010 15:46

Здравейте преди няколко месеца ви писах откриха ми раничка предписаха ми лечение но резултата не беше много добър Сега съм пред дилемата дали да изгоря раничката или да продължавам с опитите за бебе които ми се струват безнадежни Страх ме е и незнам какво да правя дайте ми някакъв съвет! Искаме страшно много да имаме бебе но тази раничка незнам какво да правя с нея?

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: lival2 (IP регистриран)
Дата: 21 May, 2010 08:14

Виктория консултилрай се с лекар ще ти даде най-добър съвет. Аз лично първо изгорих раничката и тогава почнах опитите с бебе. Поздрави и успех.


Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: pavlina_24 (IP регистриран)
Дата: 18 August, 2010 13:33

Здравейте!
Чувствам са длъжна и тук да споделя как аз се боря с ерозиото.
На първо масто на честитя бременността на ВИки и да и пожелая леко протичане и безпроблемно раждане. Кога е термина, Вики?
АЗ съм толкова на "ти" с тия рани, че вече в повече ми идва. Много важно е да кажа, че ерозио при нераждала жена не се обгаря с ток. Прави се туше със СОлкожин или Ваготил. ТОва разбира се се предписва от АГ след направен преглед и цитонамазка.
Аз родих и ме обгориха, защото ерозиото беше колкото монета от 1лв. Мислех, че така ще си реша проблемите, но не. На контролният преглед месец по-късно АГ ми каза, че раната не е зарастнала, намаза ме с нещо и ме прати да си ходя. Към края на месеца ще трябва пак да я посетя.
А дискомфорта ме мъчеше- течение, болки ниско в корема, нередовна менструация и т.н.
Какво направих аз- започнах да ползвам едни лечебни превръзки. Нещо невероятно са! На вторият ден течението спря, забравих да дискомфорта, чувството за сухота ме завладя и вече повече от месец си ги ползвам. Това вече се казва напредък.
Успех на всички!

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: ^lilo^ (IP регистриран)
Дата: 20 August, 2010 20:47

какви са тези павлина кажи и на нас

Lilypie Pregnancy tickers


Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: pavlina_24 (IP регистриран)
Дата: 14 September, 2010 23:32

Момичета,
Това, което имам като информация може да се подреди по слединят начин, но с уговорката да не се третира като агитация или с цел реклама. Все пак не споменавам нито имета на продукти, нито имена на производители, нищо подобно.
Основни преимущества
• 100% защита от инфектиране, особено след аборти и раждания
• стерилност
• безопасност
• отсъствие на химически добавки
• не токсичност
• няма странични ефекти
• не натоварват сърдечно-съдовата система
• не влияят отрицателно на стомашно чревната система
• нямат ограничения в периода на бременността
• благоприятни по време на месечните цикли
• благоприятни по време на климакс
Основно предназначение
• нормализация хормоналния фон , което води до нормализация на теглото.
• възстановява пикочно половите функции на организма , например, при такива нарушения ,като незадържане на урина в детска и старческа възраст.
• възстановяване на матката след раждане, стягане на влагалището в старческа възраст.
• възстановяване и нормализация на менструалния цикъл.
• разсейване на сраствания, ерозии, кисти, миоми.
• лечение на безплодие.
• лечение на простатит, хемороиди, кръвотечение от правото черво. -обща отпадналост.
Моят съвет е да не се оставяте с разни ранички и течения и да отлагате, защото с времето нещата се менят и не се знае какво може да се случи. Лекувайте се навреме.
Успех!

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: foxi_s (IP регистриран)
Дата: 15 September, 2010 22:02

Много обичам да чета за "вълшебни" лекарства и в случая превръзки! Хич им нямам доверие на тия неща,дето всичко лекуват и оправят.


Lilypie First Birthday tickersLilypie Fifth Birthday tickers

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 15 September, 2010 22:33

Ей такива вълшебства и на мен ми действат...незнам как.
Не се сдържах прочитайки ЛЕЧЕНИЕ НА БЕЗПЛОДИЕ.
Е, искам да съм толерантна,ама няма как да стане.
СТИГА!!!!!!!!!!!
БЕЗПЛОДИЕ НЕ СЕ ЛЕКУВА С ПРЕВРЪЗКИ, КЛЕЧЕЙКИ НАД КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ВИЕНЕ СРЕЩУ ЛУНАТА!!!!!!!
Само споменавайки, подобен метод като средство с борбата със стерилитета ми се изправя косата.Я ми отговори как точно лекуват безплодие???Сериозно,искам да ми отговориш.
Стерилитет се лекува с помощта на подходящи специалисти.
И наистина ми е безкрайно интересно защо постоянно хвалиш пустите превръзки? Кажи речи във всеки клуб,отивам да отворя една тема в клуб Здраве,заповядай там.
С цялото ми уважение, мястото на подобен род изказвания не е в клуб Искам да забременея, където има толкова отчаяни и готови на всичко момичета за да се сдобият с рожба.

Поздрави
МарианаОт дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Re: раничка на шийката-трябва ли да чакам със забременяването?
Изпратено: foxi_s (IP регистриран)
Дата: 16 September, 2010 21:36

"С цялото ми уважение, мястото на подобен род изказвания не е в клуб Искам да забременея, където има толкова отчаяни и готови на всичко момичета за да се сдобият с рожба.
"-
Поздрави
Мариана
Абсолютно пордкрепям мнението на мимка_м!!!

Друго също много интересно е как става да лекува нередовен цикъл?????Това е хормонално обикновено,или греша??? Странна работа е всичко....


Lilypie First Birthday tickersLilypie Fifth Birthday tickersРедактирано 1 пъти последният път 16.09.2010 21:38.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.