Искам да забременея : © Български Бебе Център
Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: (IP регистриран)
Дата: 26 January, 2009 14:33

Здравейте! Имам нужда от консултация. За първи път влизам в тези сайтове и не съм сигурна къде точно да питам, затова ако не ми е тук мястото, моля за извинение!
Болна съм, а искам колкото се може по-скоро бебе.
Ще разкажа накратко за да не ви отегчавам.
С моя приятел правихме безполезни опити около 8 месеца ( на териториите на България, в последствие и на Кипър, където отидохме да изкараме по „някой лев” ). Всеки надежди и всеки месец разочарования. От Септември 2008г. започна моят Ад, след като се разболях и на 2 пъти бях на ръба, 3 пъти влизах в болница и от както сам се прибрала в БГ не съм спряла да ходя по доктори. Имам „ есенциална тромбоцитопения ”. Всички органи са ми в идеално състояние. Тамошните доктори бяха великолепни, всеотдайни и невероятно мили. ( до преди това никога не ми се беше налагало да влизам в болница). Най-тежкото ми състояние беше ( не мога да си служа с медицински термини ), когато тромбоцитите ми бяха спаднали на 2 000. на куб. мм кръв. …че да не изпадам в подробности, а исках да кажа, че Господ все едно ме наказа за ужасното ми нетърпение и на всяка цена да имам бебе. Мисля си, че ако случайно бях забременяла преди големите кръвотечения, едва ли бебето щеше да оцелее, защото ме лекуваха с кортизон и какво ли още не. Преди голямото падане на тромбоцитите ми ми правиха кюртаж и ми извадиха някакви налепи. Чудя се ( ако може някой доктор да ми каже ), дали заради тези налепи не съм забременяла по времето в което правихме опити!?
И сега другата част от въпроса. Желанието ми за бебе не е отшумяло нито за миг. В Кипър гинеколога ми каза, 4е е добре да изчакам около 6 месеца; в БГ каза че няма проблем да забременея, макар че всичко свързано с много кръв е опасно (раждания, аборти, зъболекари), но мога.
Тук след 3 –ма хематолози, накрая попаднах на една невероятна докторка ( при това „ българка” ), която съм сигурна че ще ме излекува. Но тъй като часовете все са много на рядко и дълго се чака всеки път, започнахме лечение с „Преднизолон „ 5 мг., които ги пия повече от 1 месец, тя ме прати на Ендокринолог, който ми назначи др. изследвания ( при нея трябва да отида след чак 3 седмици), които нищо не ми говорят – добре ли съм или не, поне в тази сфера, а те са, ако знае някой: АНТИ-Тро 11.8, ТСХ 1.645. И така продължавам да пия тези хапчета, просто защото трябва всичко при Ендокринолога да свърши, за да се видя пак с Хематоложката.
Моля Ви, ако знае някой, кажете ми кога мога да стартирам опитите за бебе? Трябва ли да съм спряла Преднизолома, ако Да след колко време след като съм го спряла? Трябва ли нещо друго да пия? Чета из форумите за фолиеви киселини, сиропи против кашлица и т.н., аз мога ли да ги пия?

Благодаря на всеки, който ми е отговорил и особено на докторите, ако има тук такива!

Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 26 January, 2009 15:07

Здравей!
Аз по никакъв начин не съм "експерт" в описаното от теб, но зная едно: пренидзолона е кортикостероид. И предполагам е ужасно вреден при бременност! Да не споменавам, че и разбива на пух и прах имунната система и при евентуална бременност има голям риск от сруги разболявания, което също не е добре.
Лично според мен е най-добре да отмине лечението ти, да се стабилизираш и ти, за да може да си по-сигурна, че бременността ти ще е "успешна".


Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: rosab (IP регистриран)
Дата: 26 January, 2009 15:32

Здравей Калина.Не мога да помогна с инфо за твоето заболяване.Намери си добър специалист хематолог и вярвам ,че нещата ще се нормализират .
Относно фолиевата киселина е желателно да се пие,но се посъветвай с лекаря си.
Анти-Тро е така наречения МАТ(не си дала реф.стойности) ,но с него обикновенно се изследва и ТАТ-това са антитела, които атакуват собствената ти щитовидна жлеза и с времето я унищожават.
TSH показва функцията на щитовидната жлеза и мисля че е добре.Успех и дано сбъднеш скоро мечтата си.

Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: moli77 (IP регистриран)
Дата: 26 January, 2009 17:23

калина, и аз ще те посъветвам да говориш със специалист. аз също не мога да ти дам съвет, единствено да ти пожелая късмет и бързо да се справите с проблема.Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: кокал (IP регистриран)
Дата: 26 January, 2009 22:11

За друго не знам, но с фолиевата киселина при някои анемии трябва да се внимава - при тромбоцитните не знам как е, но задължително се консултирай с лекар преди да я пиеш.


Мишокът е на "три без малко".

Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: (IP регистриран)
Дата: 27 January, 2009 09:56

Страшно много Ви благодаря за съветите! Нещата, които ми казвате не ги знаех!
Резултати: Реф. стойности:
За ANTI-Tro: 11.8 до 12
За TSH: 1.645 0.49-4.67

....Добре ли съм?

Макар, че след всичко, което ме посъветвахте, останах доста разочарована. Знах, че сигурно трябва да изчакам края на лечението, но все пак оставаше надеждата, че не ми пречи, за да възобновя опитите!sad smiley((

Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: rosab (IP регистриран)
Дата: 27 January, 2009 12:39

Калина,Anti Tpo(MAT)ти е на границата.Мисля че е добре.Лошо е когато е високо.Koнсултирай се със специалисти и не се отчайвай.
Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: (IP регистриран)
Дата: 27 January, 2009 14:07

rosab Написал:
-------------------------------------------------------
> Калина,Anti Tpo(MAT)ти е на границата.Мисля че е
> добре.Лошо е когато е високо.Koнсултирай се със
> специалисти и не се отчайвай.
>
>
>Ако това, което ми казваш е вярно, означава 4е поне ще си спестя поредното лечение ( този път при Ендокринолог ), това поне е успокойтелно на този етап!
Благодаря!Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: mamasteli (IP регистриран)
Дата: 30 January, 2009 20:49

Здравей Калина , аз мисля , че трябва първо да излекуваш себе си за да можеш да дадеш добър старт на бъдещото си дете.Жената е нетърпелива по природа , а пък когато стане въпрос за това , че иска бебе....винаги го иска веднага smiling smiley Но слушай лекарите , само те ще ти кажат кога можете да подновите опитите.Бързо оздравяване ти желая и дано мечтата ти стана по-скоро реалност! detelina

Re: Имам нужда за консултация от специалисти и хора преминали през това!
Изпратено: (IP регистриран)
Дата: 31 January, 2009 09:56

mamasteli Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравей Калина , аз мисля , че трябва първо да
> излекуваш себе си за да можеш да дадеш добър старт
> на бъдещото си дете.Жената е нетърпелива по
> природа , а пък когато стане въпрос за това , че
> иска бебе....винаги го иска веднага Но слушай
> лекарите , само те ще ти кажат кога можете да
> подновите опитите.Бързо оздравяване ти желая и
> дано мечтата ти стана по-скоро реалност!
>
>
>
> Make a pregnancy ticker

Благодаря ти!smiling smileyСъжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.