Хубава жена : © Български Бебе Център
..:: Правила, условия и указания за използване на клубовете ::..
Изпратено: Biberon (IP регистриран)
Дата: 29 March, 2008 11:47

Сайтът [www.biberonbg.com], както и настоящите клубове са собственост на сдружение с обществено полезна дейност "Български бебе център".
Всичко публикувано в клубовете е само за лична информация и разпространяването (под каквато и да е форма) на отделни мнения, теми, статистически данни или проучвания е абсолютно забранено, без предварителното и изрично писмено съгласие на авторите им и СОПД "Български бебе център".

Правила и условия за ползване на клубовете

1. Всеки потребител има право само на една регистрация в сайта. Тя се одобрява от администратор или модератор, преди потребителят да може да участва в клубовете. За да се регистрирате е необходимо да посочите активен e-mail адрес! В слаучай, че се даде невалиден такъв, регистрацията ще бъде автоматично изтривана.

2. Желателно е да се пише на кирилица. Тези, които нямат инсталирана кирилица, могат да ползват KREDOR или алтернативни програми за кирилизация.

Как да ползваме Kredor?

Основна клавиатура - бутончето е синьо с изписани букви EN.
При избрана основна клавиатура от бутона Kredor, въвеждате текст спрямо избраната от Вас клавиатура от Вашия компютър - т.е. ако сте избрали кирилица - пишете на кирилица, ако сте избрали латинска - пишете с латински букви.

Българска фонетична клавиатура - бутончето е червено с изписани букви BP.
При избрана от бутона Kredor фонетична клавиатура, въвеждането на текст е спрямо таблицата на фонетичната подредба, независимо от избраната клавиатура на Вашия компютър. Т.е. независимо дали на Вашия компютър имате или не кирилизация, Вие ще въвеждате текста спрямо фонетичната подредба.

Българска стандартна клавиатура - бутончето е жълто с изписани букви BG.
При избрана от бутона Kredor българска стандартна клавиатура, въвеждането на текст е спрямо БДС подредбата, независимо от избраната клавиатура на Вашия компютър. Т.е. независимо дали на Вашия компютър имате или не кирилизация, Вие ще въвеждате текста спрямо БДС подредбата.

Как да превключваме Kredor в различните режими?

Има два начина за това.

* Може да кликнете върху цветното бутонче с левия бутон на мишката и ще Ви се покаже меню с възможност за избор между основна, фонетична и стандартна клавиатура - кликвате върху избраната от Вас клавиатура.

* Режимите могат да се превключват и след двукратно натискане на клавиша Shift.

Имайте предвид, че избраната клавиатура от бутона Kredor е с приоритет. Т.е. ако на Вашия компютър е избрана латинска клавиатура, но бутонът на Kredor показва BP (фонетична) или BG (БДС) клавиатура, то Вие ще въвеждате текста на избраната от бутона Kredor клавиатура. Т.е., ако искате да въвеждате текст с латински букви, но той се изписва на кирилица, достатъчно е да изберете латинска клавиатура на Вашия компютър и основна клавиатура от бутона на Kredor (EN в синьо квадратче).

3. Уважавайте времето и връзката на останалите.
- Адресирайте съобщенията си до правилното място;
- Използвайте подходящо заглавие на темата и съобщението си;
- Където е уместно, използвайте лична кореспонденция;
- Ако не сте съгласни с това, което се развива като дейност на дадено място, оттеглете се, вместо да изразявате шумно неодобрението си;
- Грижете се за връзката на останалите с нещата, които им изпращате (снимки, картички, линкове).
- След като една тема вече е заключена, не е желателно да се правят опити за възбуждането й където и да е в сайта.
- Не са желателни съобщения между потребителите тип "чат" и "спам" в клубовете (съобщения и теми от една дума, линк, само цитат на друго мнение или емотикон/и, лични уговорки и обяснения).

4. Всеки регистриран потребител има право да постави графично/и изображение/я в подписа си не по-големи от 100 КВ и с максимални размери : 450х200рх. Изображенията, които не отговарят на горепосочените изисквания ще бъдат изтривани без предупреждение от администраторите на сайта.

5. Всеки регистриран потребител има право на публикуването на съобщения, но ще бъде предупреждаван за такива, написани с цел да унижават и обиждат другите участници на форума; съдържащи лична информация за лицата, публикувана без тяхно разрешение, нападки на етническа или религиозна основа, грубост, необосновани обвинения и опити да се превърне клуба в поле за изясняване на лични отношения, както и такива с не регламентирана рекламна или търговска цел.

Не се допускат недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами. Ще се трият всички линкове, които водят към сайтове, в които може директно да се закупи/поръча/ стока и/ли услуга без оглед на нейния вид.

ЗАБРАНЕНО Е РАЗПРАЩАНЕТО НА ЕДНОТИПНИ, МАСОВИ, ПРИЗИВНИ, РЕКЛАМНИ (за продукти или сайтове) И ПОДОБНИ СПАМЪРСКИ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ!
Молим всички получатели на подобен тип лични съобщения да информират администраторите и модераторите на форума, за да бъдат предприети необходимите мерки.

6. Забранено е и развиването на търговска дейност във форумите!
При съмнения за продажба на стоки от търговци, оказиони, както и при съмнения за развиване на търговска дейност от дадени потребители, на тези потребители ще бъде забранен достъпът до форумите, без предупреждение!

7. В клубовете е забранено публикуването на връзки/линкове и изображения към еротични материали, към такива с порнографско, етническо или унизително за останалите потребители съдържание. Ограничението важи и за подписи.

8. Некоректен потребител има право на 2 предупреждения относно поведението си в клубовете, след което автоматично бива забраняван достъпа му до тях.
Допускат се изключения на правилото за 2-те предупреждения в случай, че даден потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, модератор или администратор - това може да доведе до незабавен БАН.

9. Модераторите се избират от потребителите в клубовете и предвид гласуваното им доверие, си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време, които са в разрез с горепосочените правила. Меродавни са тяхното мнение и преценка в конкретната ситуация, а не тази на потребителя.
Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени от Модератор, трябва да се свържат с някой от Администраторите.
Ако Администраторът счете, че потребителят е бил предупреден неуместно (от Модератор), то Модераторското предупреждение може бъде отменено.
Последното мнение имат Администраторите.

10. Няма да се толерират опити за предизвикване на словестни войни и насаждане на неприязън към потребители/група потребители от други форуми, както и пренасянето на скандали от други сайтове и форуми.

11. Обиждането на модераторите и администраторите, както и оспорването на техните решения са недопустими!

12. Администраторите призовават всички посетители на клубовете, сблъсквайки се с медицински проблеми, незабавно да се обръщат за помощ към лекар. Помнете – само специалистите могат да прегледат вашето дете или вас, да направят необходимите изследвания и да поставят правилната диагноза!

Права и задълженията на модераторите:

Права:
1. Може да пуска анкети.
2. Да редактира всички мнения в клуба.
3. Да заклучва, скрива или разрешава теми и съобщения за четене.
4. Да трие определени съобщения и теми (целящи скрита реклама, конфронтация и съдържащи обидни квалификации към друг потребител или група потребители).
5. По своя преценка да отправя на некоректен потребител предупреждение относно поведението му в клубовете.

Задължения:
1. Да чете всички постинги в клуба и в случай, че има дублиращи се да изтрие излишните.
2. Да следи за зараждащи се спорове и да се опита да ги предотварти или дори чрез заключване на темата да ги спре.
3. Да поддържа тон на толерантност, взаимопомощ и разбирателство, да следи за спаването на правилата за ползване на клубовете от потребителите.
4. Да не допуска със своите отговори или с липсата на такива конфликтни или конфузни (обидни ситуации) в клуба.
5. Да оказва необходимата техническа подкрепа на новите посетители в клуба (обяснения за начините за поставяне на тикери и снимки в подписите), пускането или редактирането на нови теми и т.н.
6. Да има времето и желанието да помага.

Как бихте могли да добавите тикер/линийка/ в подписа си?

1. Трябва да изберете по свой вкус вида на лентичката - за бременност, за дете или семейството. За пример ще използвам [lilypie.com], тикер за бременност.
- Кликвате върху опцията Expecting a baby, има два възможни варианта - Full-size ticker и Mini ticker.
- Кликвате на линка за избрания вид и следва избор на лентичката. Трябва да маркирате избаната в кръгчето пред нея.
- Кликвате на опцията Step 2: Select marker - трябва да си изберете маркер на линийката. Маркирате избрания от вас с точка в кръгчето пред него.
- Следва последната Step 3: Input text - въвеждане на предполагаемия термин или датата на последната менструация.
- Можете да избирате прозрачна или на бял фон лентичка - маркирайки опциите Clear Background или White Background.
- Бихте могли да добавите текст и/ли фото към лентичката
- За да завършите процеса, кликвате върху бутона с надпис Create Ticker.
2. Трябва да копирате втория, PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode /от прозорчето/.
3. Вече копирания код на лентичката тябва да поставите в подписа си, тук, в клубовете. За целта кликвате на опцията ПОЩА, намира се в навигационното меню най-отгоре на всеки клуб. След това избирате опцията от Личен профил "Редактиране на подпис". В полето поставяте вече копирания код на лентичката и кликвате на бутона ОК. По този начин избраната от вас линийка е прибавена в подписа ви и ще излиза след всяко написано от вас мнение в клубовете, но за целта трябва да изберете опцията Добави подпис, в полето на писане на съобщение.Редактирано 2 пъти последният път 14.04.2009 10:08.Тази тема е затворена.