Сдружение и благотворителност : © Български Бебе Център
Възмутена съм....
Изпратено: ikata (IP регистриран)
Дата: 24 June, 2009 09:32

Здравейте,

реших да споделя с вас челния си сблъсък с безразличието и бездушието на хора, които трябва да са най-близки на децата, лишени от родителска грижа.
Работя в частна фирма и преди около месец нашия шеф ми каза, че макар да е криза и да свиваме разходите, трябва да направим благотворителна инициатива, макар и скромна. Бях много ентусиазирана, предложих му варианти, единственото негово условие беше да не е просто дарение, а да има пряко участие на целия ни екип, които е от десетина човека. Така стигнахме до идеята да отидем в някой дом за изоставени деца и да им направим празник с игри и награди - да бъдем с тях и ако се получи да стане регулярно. тъй като бюджета не беше особено голям, реших да бъде софийски дом, за да може всички средства да отидат за децата, а не за транспорт например.
Всеки ден виждах децата от дом "Св. Иван Рилски" да играят на двора - градината Мони е точно отсреща и видях как децата гледаха с любопитство, когато дворът на нашата градина се изпълни с песни и танци на празника края на пролетта. Тогава реших, че е добра идея да ги зарадваме и да им направим празник и на тях.
Свързах се с директорката, обясних й за какво става дума, помолих я за среща. Съгласи се. Вярно е, че аз закъснях за срещата с 10 мин., но тя беше на вратата и ми заяви, че няма време, защото отива някъде си. Помолих за 10тина минути, да ми каже какво имат нужда, колко са децата, за да мога да подготвя организацията. Получих отговор и макар да бях малко разочарована от хладното отношение, да не кажа безразличие, реших, че в името на децата, няма да обръщам внимание на това. Разбира се, последва подготовка за аниматор, който да ни помага, мислене на игри, подходящи децата, награди, които да ги зарадват, връзка с магазини за подаръците и цялата организация, която беше необходима. Уговорих дата с директорката и се разбрахме за два часа, тъй като тя ми каза, че на децата им писва. Съгласих се, че сигурно ще уморят и нашата цел не е да ги измъчваме, а да им осигурим забавление.
Бях 2 седмици в отпуска и от вчера поднових организацията, имах среща с аниматора и прочие. Обадих се и на директорката и за мое най-голямо учудване и възмущение, тя ми заяви, че празникът трябва да е 1 час, защото те имали курс и трябвало да приключим по-бързо. Обясних й, че не е честно спрямо децата и че 1 час дори не стига да им кажем на всяко здравей - отговорът - това не са ДОМАШНИ ДЕЦА и много бързо им омръзва - добре, няма да им досаждаме, но ако на тях им е интересно, не следва да сме притиснати от времето. Поне аз така си мисля. След кратък словесен дуел я помолих да ми каже кога можем да го направим така както трябва и тя ми заяви, че курсът им е 2 години и режимът на децата ще се промени. Това е. Е, вече не издържах и й казах, че съжалявам, че ще ощетя децата, но няма да направим празника, заради това й отношение и приключихме.
съжалявам, че постът ми е прекалено дълъг, но наистина исках да ви разкажа - възмутена съм, как тези хора гледат на децата като на зачислена единица и нищо повече и не искат да разберат, че на децата им е необходимо внимание и емоционална подкрепа, повече от всичко.
Не знам дали да не алармирам в някоя институция, ще съм ви благодарна, ако ме посъветвате.
само като финал - намерих дом, близо до София, където да отидем след 2 седмици и където наистина да направим нещо заради децата, а не да отчетем дейност.
Хубав ден!


Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Re: Възмутена съм....
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 24 June, 2009 11:33

За съжаление има хора, които не са на мястото си, мисля, че работата с деца не е професия, а призвание!
Съжалявам за безразличието, с което си се сблъскала и пропускът за децата!
Сигурна съм, че подготвката, която си направила си заслужава и ще бъде възнаградена с много детски усмивки, не се отказвай!
Благотворителност трудно се организира и прави, но това не е причина да я няма! give rose

Администратор

Re: Възмутена съм....
Изпратено: ikata (IP регистриран)
Дата: 29 June, 2009 11:39

БЛАГОДАРЯ ТИ БЕЙБИ,
НЯМА ДА СЕ ОТКАЖА. УСПЯХ ДА НАМЕРЯ МЯСТО, КЪДЕТО ДА ОТИДЕМ И ПОНЕ ОТ ТЕЛЕФОННИЯ РАЗГОВОР РАЗБРАХ, ЧЕ НА ДИРЕКТОРКАТА Й ПУКА ЗА ДЕЦАТА И ЗА НУЖДИТЕ ИМ ОТ СОЦИАЛНИ КОНТАКТИ, КАКТО ТЯ СЕ ИЗРАЗИ.
СТИСКАЙ ПАЛЦИ НА 9ТИ ДА МИНЕ ДОБРЕ,ЗА ДА СТАНЕ ТРАДИЦИЯ ВЪВ ФИРМАТА, КОЕТО Е ЕДНА ОТ ЦЕЛИТЕ МИ. pregradka

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Re: Възмутена съм....
Изпратено: beibifeis (IP регистриран)
Дата: 17 July, 2009 00:16

какво беше развитието?имахте ли празник?

за съжаление, аз съм се нагледала на "отношения" персонал-домуващи.
знам за какво говориш,борим се срещу това,но трябва време,за да се изчистят кадрите,заемащи места на млади и ерудирани професионалисти.има и такива...докато порочната практика и тутавата система не ги омаламощи и не ги направи,по "калъп".

иначе децата наистина не издържат по дълго,но 2 часа е напълно нормално време.
миналият месец, с тренинг (пригоден за тях), успях да ги усмиря за час и петдесет минути.
всичко зависи от това дали им е интересно,а игрите винаги са интересни!Редактирано 1 пъти последният път 17.07.2009 00:16.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.