Сдружение и благотворителност : © Български Бебе Център
Страници:  123>>
Страница:1 от 3
Пресата за нас II
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 10:37

Днес, в плевенският всекидневник "Посредник" излезе още една статия за нас: [web.orbitel.bg] под заглавие:

Български бебе център в помощ на млади родители

Отскоро в Плевен е учредено сдружение с обществено полезна дейност „Български бебе център“. Негова основна цел е чрез разпространение на информация по наболели теми на родителството да се помогне на бъдещи и настоящи родители да вземат адекватно решение за себе си и децата си. Сдружението е с нестопанска цел и всички приходи от членски внос, реклама и спонсорство ще бъдат използвани за реализиране на основната цел. Под формата на кръгли маси, семинари, безплатно разпространявани брошури ще се дава отговор на наболели въпроси, свързани с родителството. Специално внимание сдружението ще отделя на превенцията на спонтанните аборти и мъртворажданията, запознавайки майките със симптомите, които са сигнал за проблем на бременността.
Инициатори на сдружение „Български бебе център“ са младите родители Ева и Веселин Тоневи, които през септември 2002 година създават специален сайт в помощ на бъдещите и младите майки. Той е уникален с това, че его правят плевенчани и защото е първият подобен български сайт. Първоначалната идея за създаването на сайта е дошла от Ева, която искала да сподели своите неволи около трудната си бременност и около отглеждането на малката си дъщеричка. „В началото всеки съвет беше ценен за мен, но исках да го получа не от баби, а от млади майки“, споделя Ева. Затова се захваща с нелеката задача да сподели проблемите си в Интернет пространството, разчитайки на ответна реакция от други млади жени в нейното положение. Разбира се, изцяло разчитайки на помощта на съпруга си. Така било поставено началото на сайта – пионерски, без спонсори, само с добра воля, който съществува вече три години.
Ева е щастлива, че е успяла да реализира идеите си и техният сайт се посещава не само от млади родители, живеещи в България, но и от такива, които живеят далеч зад пределите на страната ни. „Това много ме радва и насърчава, защото преди пет години, когато аз бях бременна, единственият начин за получаване на информация по въпросите на бременността и отглеждането на бебето, бяха чуждестранни сайтове, припомня си Ева. - Оскъдната информация, с която разполагахме, провокира желанието ни да създадем място в българското Интернет пространство, което да дава актуална информация по въпросите на зачатието, бременността, раждането и отглеждането на детето. Идеята, с която беше създаден сайтът, е той да събере и предостави безплатна информация на бъдещите и настоящи родители, като фокусира вниманието им върху световните постижения в тези области, съветите на български специалисти и споделения родителски опит“. Така естествено във века на информационните технологии за съвременните млади майки книгата на д-р Спок е заменена от информацията в Интернет пространството.
Първа помощ на младите амбициозни хора оказва акушер-гинекологът д-р Николай Славов. Той увлича след себе си други специалисти. Ценни са съветите на д-р Радосвета Росманова, свързани с отглеждането на преждевременно родените деца. Постепенно се присъединяват родители специалисти в различни области на живота, които безплатно разработват различни теми, за да помагат и насочват родители към адекватна реакция и поведение в конкретни ситуации. В екипа се включват и родители, които помагат с превеждането на материали от чужди сайтове, за да се представят най-новите световни тенденции в разглежданите области.
В момента сайтът предлага голямо разнообразие от теми, от които само 40 са за кърменето. Правата на родилката и майката с малко дете, ролята на бащата в отглеждането на детето, проблеми на ранната бременност са само част от проблемите, на които се обръща внимание. Засяга се и сериозният въпрос за недостатъчното внимание, което бъдещите майки получават от акушер-гинеколозите по време на следене на бременността. „Този проблем може да бъде преодолян, ако жените са запознати с правата си като бременни“, категорична е Ева.
Тони КостоваРедактирано 2 пъти последният път 06.08.2006 19:13.

Re: Пресата за нас II
Изпратено: nade (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 10:54

yeah smiley Браво, Евка!

Трябва да има повече гласност за добрите дела!

Re: Пресата за нас II
Изпратено: sashka (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 10:57

Статията е страхона. Още веднъж браво на Ева и Веско yeah smiley и дано все така расте популяризацията на сайта uspeh

Re: Пресата за нас II
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 11:19

Супер smiling smiley Нека все повече се говори за сайта и сдружението smiling smileyRe: Пресата за нас II
Изпратено: snejka (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 12:13

yeah smiley Гордея се с вас. Поздравления.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers
Сертифициран консултант към Националния комитет по кърмене
Група във Фейсбук; Страница във Фейсбук

Re: Пресата за нас II
Изпратено: Даниела (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 12:34

Статията е много хубава. Браво и от мен!

Re: Пресата за нас II
Изпратено: Fibi (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 12:44

snejka Написал:
-------------------------------------------------------
> Гордея се с вас. Поздравления.
>
>
>


thumbs up


Re: Пресата за нас II
Изпратено: beibifeis (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 13:04

приятно ми е 4е съм 4аст от този клуб!
браво за пореден път на създателите му!

Re: Пресата за нас II
Изпратено: bel (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 13:30

Присъединявам се към поздравленията. yeah smiley

Re: Пресата за нас II
Изпратено: leoo2001 (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2005 13:44

БравоЕмма Пламен Александрова
Prizee: Free Games and Presents!

Страници:  123>>
Страница:1 от 3


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.