Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: ivchi (IP регистриран)
Дата: 24 July, 2009 05:51

Не мислех, че трябва да занимавам когото и да било с така или иначе познатата ни реалност в БГ болниците, но след тази нощ направо съм бясна.
Приеха ни с Мартинчо вчера в болницата - беше се подлул целия - единия крак, ръка, лице, шия, очи... Не беше от храна, последните 24 часа беше ял единствено малко макарони и диня. Предположението беше, че е нахапан от нещо. Сестра ми беше с нас и остана ужасена от начина, по който ни изведоха от стаята и не ни дадоха информация за нищо и "спокойно" трябваше да изчакаме суматохата и екшъна, които се развиваха около детето ми. Извадиха го от стаята на отделението омаломощен и с висящи системи от всякъде и 20 часа по-късно все още няма никой, който да ми обясни за какво става дума. angry smiley По едно време от абоката му се разтече кръв, тичам като луда по коридорите да търся някой да види за какво става дума - единственият човек от персонала, отегчена до смърт санитарка дойде и вика "иииииии, оцапали сте чаршафа, беееееее". "Нов" чаршаф -имам предвид без пресни петна от кръв, но достатъчно лекьосан, за да ме е гнус да стоя на него цяла нощ, ни донесе същата тая санитарка 5 часа по-късно и то ми го подхвърли като на псе с думите "ай'е, оправяй си го...знаеш ли колко ми е заплатата? 240 лв."
Очевидно сме с нахапвания и алергия - аз съм изчела всичко с подобна тематика през нощта в интернет, обаче стаята ни е развъдник на разни хвърчащи и комари най-вече. Опитвам се да светна някоя от 8-те нощни лампички, за да убия насекомите, които хапят детето ми - никоя не свети. Светнах голямата лампа - огромно луминисцентно чудо - детето се събуди, а разгневена санитарка дойде да ми се кара, че светя през нощта, било против правилника. На обяснението "има комари, нахапани сме, станахме на решето" отговора "е, чи ко да напрая, не са само у ваштъ стая" беше последван от угасяне на лампата.
Това е в болницата в Русе, където съм на гости за 3 дни. Минаха 2 години от както се прибрахме от Канада и все повече започва да ме човърка под лъжичката въпросът дали все пак не сгрешихме. Сестра ми е 16 години в емиграция, беше шокирана от всичко видяно в болницата, а пък още по-малко успях да и обясня, как така има бездомно куче, което не спираше да се чеше от очевидно хапещите го бълхи пред входа - вътре в големия коридор на детските отделения. Това не можа да ни обясни и охраната с нещо смислено - отговорът беше "е че почива си кученцето".
Нямам думи. Остава ми безсънната нощ, схванатия врат, поне 20 пъпки от комари, гнусното усещане от мизерните чаршафи и още по-гнусното усещане на безсилие, че 20 часа след като ни приеха в болницата, все още не се намери лекар, който човешки да дойде и да каже какво има на детето ми.Редактирано 1 пъти последният път 24.07.2009 05:53.

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: ralitsa (IP регистриран)
Дата: 24 July, 2009 06:11

сьжалявам Ив4и,още когато се вьрна от Канада и полу4и аплодисменти тук в биберона за решението си знаех ,4е един ден ще 4уя това..а за реакцията на сестра ти е нормална..тук такава помоя НЯМА ...наи много сьжалявам детето ти,4е е станало свидетел на такова отношение и това го е стресирало още пове4е...не е малко,4е е в болница детето ,ами и такова отношение...да не говорим,4е болниците тук са наи-4истото място,доктора да те пипне само си дизинфикцира рьцете преди това и пред теб..пьк там-в БГ като бях на гинеколог и докато си седях разкра4ена,докторката с едната рька ме проверяваше е другата пушеше цигара...еи за това не искам да се врьщам в БГ с децата си..ако попаднат в тамошна болница се притесняам за стреса ,които ще полу4ат..и още пове4е за това ,4е ще влязат с едно заболяване и излязат с друго!както искат да ме коментират националистките,не ми пука,истината е тази!Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: konova (IP регистриран)
Дата: 24 July, 2009 09:13

Ивчи,няма да коментирам това , което ти се налага да преживееш.
Искам само да пожелая на Марти бързо оздравяване. love smiley
Излишно е да ти казвам , че пред него не трябва да показваш нервност и тревожност.
Дано някой сърцат лекар да помогне ситуацията да бъде овладяна. detelina


Мисис "Кулинарна фурия 2008"
Изненадите на Мери Попинз

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: herrera79 (IP регистриран)
Дата: 24 July, 2009 09:25

Ив4и ,пожелавам бързо оздравяване на детенцето ти!
Какво да коментирам ,положението е пла4евно ,знам го ,с ба6та ми сме по болници и съ6то съм се изумявала .Няма оправия май!

**********************************************************************************************
Puedes ser solamente una persona para el mundo, pero para una persona tu eres el mundo.Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: Biserka (IP регистриран)
Дата: 24 July, 2009 10:33

За голямо съжаление , ситуацията в повечето бг болници е подобна...Потърси си правата!Говори с завеждащ отделението!Не може да се примиряваме , иначе как нещата ще тръгнат към по-добро!?!Най ме е яд ,че човек отива с болката си при тях ,а какво получаваш?Че какво са виновни пациентите каква заплата получава някой?Ти ли си определила каква заплащане те да плучават или пък е намек ,че ако искаш внимание, трябва "да бутнеш " пари...
Пожелавам ти детенцето ти бързо да оздравее и тревогите ви да приключат!

[galeria.biberonbg.com]

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: shturcho (IP регистриран)
Дата: 24 July, 2009 12:53

Според мен трябва да се дава гласност по тези въпроси и разните протести да бъдат в тази насока. На последно място сме по здравеопазване в Европа. Системата е под всякаква критика, но някак нещата се подминават от хората. Според мен това е сфера, която трябва да е с приоритет и после всичко останало. Но управниците, че и хората насочват вниманието си към другите ресори и здравепазването и проблемите му си оставят висящи.


Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: Tania Grab (IP регистриран)
Дата: 24 July, 2009 20:33

Ивчи, дано Марти се оправи скоро! Ако е ухапан от нещо, ще трябва да го пръскаш с някакво спрейче до края на лятото. И аз се подувам от комари, но всичко спада за около 12 часа.
Не ми се иска да коментирам здравеопазването в БГ, защото не съм там, но според мен проблемът не е толкова в безпаричието на болниците, а в липсата на човечност. Ако лекарите, сестрите и санитарките всъщност обичат децата и искат да помогнат, мизерията в боницата някак се преглъща. Дано попаднете на сърцати хора, че това отношение към децата направо е чудовищно! Другият начин да получите малко внимание е подкуп, но не знам какво ти е отношението по въпроса.
Иначе не може ли да си донесете чаршафи от вкъщи? Поне ще ти е малко по-уютно, а може и възглавницата и одеалцето на детето да си вземеш. за да не му е напълно чужда обстановката.Редактирано 1 пъти последният път 24.07.2009 20:50.

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: Kristi (IP регистриран)
Дата: 24 July, 2009 23:50

Тежка тема sad smiley
Разбирам как се чувстваш и въпросите, които си задаваш. Грешка или не вече си в България и трябва по нашите правила да играеш. За съжаление трябва човек постоянно да си търси правата. Ако тази мърла ми беше разиграла сценката със заплатата пред мене тясно щеше да й се види отделението. 240 лв. като не й оттърват да напуска- не да разиграва циркове. Стига с тези игри на нерви и да си го изкарват пред пациентите - или да стачкува или да си търси друга работа. Аз пак ще дам за пример Окръжната болница в Сливен - ред, чистота и дисциплина сред персонала на АГ-то, но завеждащата е професионалист и е въвела железни правила и европейски стандарти.
Пожелавам бързо оздравяване на Мартинчо.

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: ivchi (IP регистриран)
Дата: 25 July, 2009 09:42

На всички - благодаря сърдечно за топлите думи.
С "връзки" ни пуснаха за през уикенда, понеделник официално ще ни изпишат. Все едно съм в омагьосан кръг.
Марти е по-добре, още е подут, но не толкова.
По повод останалите неща, които съвсем правилно сте коментирали, просто не ми се продължава темата точно сега, защото имам да пиша цял ден.
Чаршафи не можехме да внесем и си стояхме на лекьосаните.
Радвам се, че детето е по-добре, изкъпани сме и ще си стоим днес в нас.
Много прегръдки за всички вас.

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: konova (IP регистриран)
Дата: 25 July, 2009 10:30

Радвам се , че състоянието на Марти се подобрява. love smiley Не мога да си го представя неразположен.Все ми е пред очите по голо дупе, как нелегално яде спагети.
Големият ми син и до днес изпитва ужас от насекоми.Постоянно беше нахапан и ,в зависимост от мястото,често отичаше до неузнаваемост.С годините организмът се пребори с алергията/без целенасочено лечение/, но се случва да осъмне с притворени очи след нашествието на враг в спалнята.

Хубав ден! kiss


Мисис "Кулинарна фурия 2008"
Изненадите на Мери Попинз

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: ralitsa (IP регистриран)
Дата: 25 July, 2009 17:14

наи важното е ,4е Мрати е по добре..пьк другите неща могат да се променят,ти сама ще си видиш положителните и отрицателните неща в БГ и в 4ужбина и за бьдеще можеш да вземеш решение за себе си и семеиството си за по добра промяна..както казах тези неща могат да се променят..но детенцето е наи-важно сега и се радвам ,4е се вьзтановявате detelinaRe: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: venn (IP регистриран)
Дата: 26 July, 2009 08:01

Ивчееее, съжалявам за преживяването, но е супер, че Марти е по-добре!!!!
За болничната систем - просто няма какво да кажа....

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 26 July, 2009 23:27

Хубаво е , че са ви пуснали в къщи-явно детето върви на добре!
Ти ще прочетеш в нета и сигурно ще се консултираш с лекари ,на които имаш доверие за превантивни мерки в бъдеще във връзка с алергиите.Големият ми син направи жестока слънчева алергия преди години и след това му давах хомеопатични в началото на всяко лято и да чукна на дърво не се повтори.
Миналата година ни се наложи по спешност да влезнем с малкия в болница/мъжът ми не беше в града и това беше допълнителен стрес за мен/.Аз попитах джи пито кои болници препоръчва и щом спомена Токуда въобще не се замислих.Не си единствената, която е меко казано възмутена от състоянието на болничните ни заведения и отношението на персонала.Бях косвено запозната и затова предпочетох да си платя, но да лекуват детето ми в нормални условия.Както са казали по-горе момичетата,достатъчен е стреса и притеснението от самото заболяване.
Пожелавам ви това да ви е последното съприкосновение с болнични обстановки и марти бързо да забрави къде е бил.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 27 July, 2009 12:56

Съжалявам за преживения кошмар, Ивчи!
Бързо да се възстанови Марти и дано никога вече да няма подобни проблеми! Прегръщам ви и двамата!

Администратор

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: mamasteli (IP регистриран)
Дата: 29 July, 2009 13:53

ivchi , как е Марти?Дано му е минало всичко вече detelina

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: chibi (IP регистриран)
Дата: 29 July, 2009 15:19

mamasteli Написал:
-------------------------------------------------------
> ivchi , как е Марти?Дано му е минало всичко вече
>

Съчувствия за преживяния ад в местната ни болница.
Как е малкият сладур? pregradka


Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: L&K&R (IP регистриран)
Дата: 30 July, 2009 07:58

Ивчи, ужасно е това, което ви се е случило sad smiley Как сте вече с Марти?
Мен затова най-големият ми страх е да не ми се наложи на мен, или на близките ми, да попадат на такова място. Наистина е потресаващо. Аз все още ти се чудя защо се върна, честно казано, но пък ти пожелавам положителните неща от това ти решение все пак да са повече от отрицателните. Бързо възстановяване на Марти pregradka


Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 31 July, 2009 09:18

Ивчи, нямам думи, а ситуацията в която си ми е до болка позната. Какво ти остава да направиш? Не знамsad smiley да вдигаш скандали - няма смисъл, то е ясно какъв ще е резултатът - само изхабени нерви и нищо повече. Да се примириш и да стискаш зъби - много е сложно, когато се отнася до детенцето ти. За теб да е - хайде, ще го преживееш, но когато детето ти е вътре - абсурд, това не се преживява. Дано бързо се разбере причината и да слагаш подписа и да си ходиш да лекуваш у дома. Аз последния път туй сторих с недоизлекуваното си дете - бегом в къщи. Но си е риск. Наистина стискам силно палци бързо да се оправи детенце и да се махате от там и повече да не ви се налага да посещавате подобни места. sarca detelina

Клубни правила
Правила за подписите
"Детето, чието развитие е усложнено от дефект е не по-малко развито от неговия нормален връстник.То е същото дете, но по друг начин развито" Л.С.Виготски
Да бъдем толерантни към различните деца. Да научим децата си на толерантност.
На небето звездичка вечно ще грее и сладката Ная, с усмивка на нея ще се люлее. Почивай в мир, мило детенце.

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 31 July, 2009 09:39

Ивчи, съжалявам за кошмара, който сте изживели, така ме стегна гърлото... Как сте сега? По-добре ли е Марти? Бързо да се оправяте!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: В болницата сме и ми писна от мизерията
Изпратено: marychery (IP регистриран)
Дата: 24 August, 2009 13:48

Здравей Иве, как се уредихте с такава алергия? Виж мизрията по нашите болници си я има, да не ти пука. А на санитарката ако и скръцнеш със зъби и няма да е толкова уперена. Как е Марти сега, много отдавна не съм ви виждала, сигурно много е пораснал.За алергиите - ти знаеш ние сме ветерани. Мисля че идва момент в който се научаваш да реагираш бързо,и не се налага да оставате в болница.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.