Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 2 September, 2009 13:59

Сутринта Алекс още със ставането от леглото повърна вчерашния обяд от градината (кюфтета по чирпански), обаче гъсто, несмляно, на 3-4 излизания. После имаше пак позиви за гадене, но не е повръщала вече. Първо минахме през градината да питаме дали и други деца са имали проблем - не, нямало други деца. Ок, изключихме храната като причина. Отиваме до личната - няма червено гърло, няма температура, няма хрема, детето спокойно. Педито заключи - инцидентен случай, нещо може и да се е разстроила или нещо в самата храна не и е понесло. Оставих я на градина с уговорката да не я насилват днес да яде, колкото сама поиска - толкова, и ги помолих да я набюдават и ако има нещо, да ми звънят веднага. Преди 30 мин. ми звъннаха от градината - била с Т 38.1. Веднага отидох да я взема, градината е на 3 мин. от нас. Алекс тъкмо беше заспала, но не беше спокойна. Показаха ми термометъра да се уверя в температурата, била абсолютно спокойна, по обяд се оплакала, че и се гади отново, но не е повръщала. Обаче я усетили, че почва да качва, измерили я, напръскали я с водичка, дали и да пие, но днес нямат мед. сестра. Взех си детето на ръце, прибрах си я вкъщи, дадох и Панадол и я сложих да спи - много и се спеше, ама нормално: първо и е точно време за сън, второ е с Т, трето аз я събудих от сън. Ако нямаме подобрение до довечера или и утре сме така, ще вървим пак сутринта до личната. Температурата ще я овладеем, повръщането също (имам свещички Вомакур), обаче се оплаква, че я боли коремчето, а за този проблем не знам какво да давам... Как се лекува болящ корем при малки деца?
Мисля утре да се погледаме вкъщи, а може би и в петък.
Алекс доста време не се беше разболявала (от зверското ни повръщане през април, даже тема пусках за това), ама ми е гадно, че изкара няколко дни на детска и вече сме с екстри...
Само да допълня, че миналата сряда (като тръгна на детска) и днес сутринта и дадох доза Осцилококцинум, то вярно, че не е кой знае кво, ама нали уж профилактично... Може би трябваше и витамини да и давам, може би там ми е грешката...?


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersРедактирано 2 пъти последният път 02.09.2009 14:05.

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Kristi (IP регистриран)
Дата: 2 September, 2009 14:21

Дани, жалко че се е започнало. Моят е за втори ден на градина и вече съм изтръпнала какво ще ни се сервира. А и с този рев сутрин ще видим как ще му е гърлото. Аз от д-р Илиева знам за Инфлуцид таблетки - те са хомеопатични. С тях 2 пъти ни се разминава антибиотик и то при това че беше в напреднала фаза като ги започвахме. Сега си знам и при първи симптоми започвам тези хапченца.

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: shturcho (IP регистриран)
Дата: 2 September, 2009 14:44

Като за начало много сте издържали на градина. Първото боледуване при нас беше на третия ден. И дълго продължи така, три дена на градина, две седмици вкъщи. При повръщане аз давам натриев цитрат, диета - препечени филийки със сиренце, обикновени бисквити, хидратин алфа да не се обезводни, чай лайка и толкова. Ако се включи и разстройство ентерол и смекта. При стомашни истории съм чувала много добри отзиви за Вомитосхил, но аз не съм ползвала досега, хомеопатично е и смятам да си взема да съм в готовност.


Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 2 September, 2009 14:46

Кристи, тези таблетки за какво точно са - сополи, кашлица хрема, диария? Искаш да кажеш, че могат да се приемат и след изявяването на първите симптоми, т.е. когато болестта не е вече в начална фаза, така ли? Само с рецепта ли се изписват, или може и свободно? По принцип без консултация с педите на своя глава избягвам да взимам непознати лекарства, но ме заинтригува. Пък нали сме при една и съща лекарка... smiling smiley

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 2 September, 2009 14:54

Щурченце, тенкс! Натриев цитрат имам още от април, тогава пак за повръщане ни го бяха изписали... Диетата с препечените филийки - и при повръщане ли се прави? Мислех, че само при разстройство...
Алекс сутринта сама си поиска да и направя чай (което само по себе си е притеснително - сеща се сама за чай мнооого рядко, може би 5 пъти в годината. Направих и (на Биопрограма - в момента само такъв имаме), но тя само отпи една глътка и категорично го отказа...
А този Вомитосхил за какво е, да не би да е именно за болки в корема? Защото ние си нямаме нищо за болки в корема и дори не знам какво трябва да е - откакто се е родила, Алекс за пръв път се оплаква от болки в корема.
И нарая - лелее, ми то ако трябва повечето време да си стои болна вкъщи, отколкото да ходи на градина, то просто не виждам причина да ходи и съвсем сериоозно ще преразгледам становището си относно ходенето и там.
Дано все пак сме от леките случаи де - рядко да ни хваща и бързо да ни минава!


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: kami (IP регистриран)
Дата: 2 September, 2009 18:04

всички преминават през такъв период! едни боледуват повече, други по-малко! ивайла като тръгна на ясла през седмица беше болна в рамките на два месеца! после почна веднъж през зимата да се разболява, а в детската досега не ми е боледувала! наше съседско дете не ходи на ясла, но като почна детска и през седмица беше болно! така дали в детска, ясла или училище този период се минава!
това лято ивайла без да ходи на детска хвана летния еднодневен грип, че и братчето покрай нея!

но така се изгражда имунитет - там между бацилите!Wise men talk because they have something to say! Fools talk because they have to say something!

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Niko2009 (IP регистриран)
Дата: 2 September, 2009 19:00

И на мен ми предстои да пускам детето си на детска градина октомври месец,и отсега ми се е изправила косата,като слушам как всяко дете още на третия ден е болно...Започнах да давам от един месец прополис,за да подсилвам имунната система,та се надявам малко да помогне в борбата с болестите,ама си знам че няма да се разминем sad smiley

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
Нека се държим така,че да има по-малко наранени детски души!
"За едно дете няма по-голям ужас от това да не го обичат, да го отблъснеш е за него пъкълът, от който трепери...ако можехме да ликвидираме отблъскването човекът щеше да бъде друг.Може би шантавите щяха да са по-малко...и затворите щяха да са по-малко.Но всичко е там, в началото" Стайнбек

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Kristi (IP регистриран)
Дата: 2 September, 2009 22:23

Дани, при вирусни симптоми е и се продава без рецепта - нали е хомеопатично. Извинявай, че чак сега ти пиша, но паднахме с Митко и бях в Спешното. За съжаление чак уре ще ми се прави снимка за счупвания, че нямало дежурен ортопед представи си.

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: viki_1974 (IP регистриран)
Дата: 3 September, 2009 08:52

Вомистусхил е хомеопатичен продукт против повръщане. Поне аз така знам и за това съм го ползвала. Миналата година моите бяха лепнали стомашно-чревен вирус и Вероника беше на 9 месеца. Личната ни го предписа на свещички. Много бях доволна от тях.
Разрових се из нета и видях, че освен на свещички го има и на капки.


[bgphoto.net]

Живее истински този, който мисли доброжелателно.

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 3 September, 2009 10:55

Къса ми се сърцето, като чета, Дани! Спомням си за боледуванията на Ина, когато тръгна на ясла и след това на градина. Бързо да оздравява Алекс!

Администратор

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 3 September, 2009 11:09

Благодаря, момичета!
Снощи температурата спадна на 37,5, но не съм и давала нищо за сваляне. Сутринта беше точно 37, жизнена, нищо и няма, искаше да ходи на градина. Извадих и дрешките да я обличам, обаче слезе баба и точно тогава и се възпротиви... скарахме се с нея. Каза, че днес тя щяла да гледа детето. Каза: "Ми как ще я водите, ми ако пак и стане нещо?" Отговарям и, че и да стане нещо, ще ми звъннат и ще си я взема (както вчера) - все пак градината не е на 2 километра, а е на 3 минути от нас. Ама... вие с проклета баба на глава излизали ли сте grinning smiley
Абе донякъде я разбирам, бяха свикнали заедно, а сега няколко дни на баба и и е самотно, затъжила се... Ама аз исках детето да си е сред децата, щом и няма нищо. Още повече, че аз утре съм на работа от 9 до 17 - ами ако щерката реши, че щом днес не е отишла, и утре може да не ходи? Пак ли баба и ще я гледа?
Преди час, като бях навън по работа, звънях - закусили били, нищо и нямало. Викам: "Обличай детето и го води на градина, няма смисъл да дреме цял ден вкъщи, щом е добре", пък баба му отговаря: "А, то станало 10 часа, за кога да я водя!" Абе... луда работа!


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Meriam (IP регистриран)
Дата: 3 September, 2009 12:53

Така като чета симптомите много ми прилича на вирусче и в този случей наистина е по-добре детето да си остане няколко дена в къщи.

[www.snimka.bg]
[galeria.biberonbg.com]
Lilypie 1st Birthday PicLilypie 1st Birthday Ticker §®§Ц§в§Ъ§с§Ю - 15.07.2006§Ф. / 3,900§Ь§Ф / 50§г§Ю
Reglette regime

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 3 September, 2009 13:23

Дани, на твое място не бих пуснала детето с температура 37 градуса на градина, още повече, че предишния ден е вдигнала над 38. 37 е много коварна температура и показва, че в организма има някакъв възпалителен процес. Така бързо може да се влоши, че да се чудиш откъде ти е дошло. При Данито единия път от 37 градуса следобяд, на другата сутрин вече беше в болница. sad smiley Според мен не пришпорвай детето, 4 години ще има да ходи на градина, колкото си иска. Щом имаш баба на разположение, използвай. Друг е въпросът и ако все пак става въпрос за ентеровирус, може да зарази и другите деца. Добре е да я види лекар, преди да я пуснеш отново.

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: 5 дни на градина и вече сме с проблем
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 3 September, 2009 15:19

Сега заспа куклата, мерих я пак - 36,8.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersСъжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.