Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Страници:  <<12
Страница:2 от 2
Re: Да подсилим имунитета....
Изпратено: pkrassimira (IP регистриран)
Дата: 23 February, 2010 10:11

Кълнчетата за малкия ги скривам в другите ястия, които приготвям. Например когато покълвам жито с него правя зърнена закуска със сиренце или с мед и орехчета. Купувам от големите супермакети и метро кълнове от люцерна, лук, зеле, моркови, ряпа, броколи. Тях прибавям в таратор, супи, готвени ястия (като ги слагам в момента на поднасянето). Ядките, които ядем - бадеми, орехи, лешници, слънчоглед, бразилски орех, макадамия, кашу, - всички купувам сурови и ги накисвам за няколко часа във студена вода. По този начин се отделят вредни за човека вещества, които иначе предпазват семената от паразити. А и по този начин се активизира самото семенце - тоест има свойства като кълнче.
[www.chudesa.net] - ето една хубава статия за кълновете.Да се смята, че по пътя на изследванията и откритията човечеството може да създаде нещо по-добро и съвършено от природата – това е илюзия. Аз мисля, че всички усилия на хората са само за да разберат накрая онова, което могат да нарекат великата непостижимост на природата.

Re: Да подсилим имунитета....
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 23 February, 2010 10:29

Е, супер, значи теб мога да питам за кълновете. Направих си такива от пшеница. На опаковката пишеше да се накиснат 200 гр. жито, а се оказа, че като краен продукт това е доста голямо количество и понеже не можах да ги използвам своевременно, много израстваха. Въпросът ми е докога са годни за консумация? Дали като соята не е проблем, ако са по-израстнали кълновете, или като картофите са вредни? И какво количество на ден е препоръчително са де приема? Аз се ръководех от готовия пшеничен зародиш, който ползвах миналата година - там дозата беше 1 с.л., но там все пак продуктът беше изсушен.

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: Да подсилим имунитета....
Изпратено: pkrassimira (IP регистриран)
Дата: 24 February, 2010 13:23

Доника, пшеничените кълнове е хубаво да се ядат, когато кълнчето е не повече от 1-2 мм - толкова става за около 36-48 часа. След това промиваш хубаво под лека струя вода и прибираш в кутийка в хладилника - могат да се ядат в рамките на 3-4 дни след това. Ако станат по-големи,се изнасят на светло и се оставят да порастнат докато излязат 2 зелени листенца. За да се консумират се маха семенцето и остава само стъбълцето и листенцата.Но обикновенно за това трябва доста повече време и има опасност да плесенясат. Иначе Ограничение в количеството няма - колкото можеш да изядеш.
[www.zemianazaem.com] - ето ти една много подробна статия как се правят кълнчета.Да се смята, че по пътя на изследванията и откритията човечеството може да създаде нещо по-добро и съвършено от природата – това е илюзия. Аз мисля, че всички усилия на хората са само за да разберат накрая онова, което могат да нарекат великата непостижимост на природата.

Re: Да подсилим имунитета....
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 28 February, 2010 09:37

Благодаря ти, много полезна информация! cvetia

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: Да подсилим имунитета....
Изпратено: Rumina (IP регистриран)
Дата: 18 March, 2010 12:38

Имаше въпрос за Бронхо - ваксома. Давах го на моето дете и тази и мналата година. Резултата е 1 седмица на детска градина 2 вкъщи. После давах и Саностол, имунобор и какво ли още не. Но при нас няма резултат от нищо!


Re: Да подсилим имунитета....
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 18 March, 2010 15:28

Т.к.видях интерес към кълновете си позволявам да ви пусна нещо.
[ri-ri-ra-read.blogspot.com]

Това е от блогът на РИРИРА- групата майки от София, с които се виждам покрай Калата. Те подемат инициативата да поканят гости в РиРиРа, които
На срещите ще покажат изпълнението на рецепти за здравословно хранене. А ето и част от писмото на самите демонстратори :


Здравейте любители на здравословното хранене,


Ще ви представя накратко кои сме ние-организаторите и какви са нашите идеи. Аз съм Нели, архитект по образование. По-голям интерес за мен е бил винаги здравословния начин на живот в съзвучие с природата. Опитвам се вече 30 години да се храня здравословно и бих се радвала да споделя някои от нещата, които съм открила в този процес с вас. Занимаваме се и с боядисване с глина и слама, както и със запазване и реставриране на стари дървени мебели, което за мен е част от здравословния начин на живот. Добри е съпругът ми, с който сме от три години заедно и се опитваме да варвим по пътя на хармония с природата. Той е професионален готвач, като повечето години е работил във вегетариански ресторанти. Натрупал е доста практически опит в направата на много интересни рецепти, в които се използуват само естествени, натурални съставки. На срещите показваме изпълнението на рецептите, говорим за някои полезни съставки в продуктите, а накрая хапваме всичко, което сме сготвили. Цената е 10лв. на сбирка, в което е включено всичко. Адресът е жк. „Младост” 2, бл.208, вх.3 ет.6 ап.40. Моля, ако вие или ваши познати желаете да се присъедините пишете ни на имеил: nelly_bo@hotmail.com

По-долу може да видите датите , часът на сбирките и темите. Досега минаха две теми: сладкиши и суши, които при интерес може да повторим. Благодарим ви. Нели и ДобромирПредстоящи събития от курса по здравословно хранене:Не съм копирала темите по дати, защото ги има в блогът, който ви пуснах по-горе.

И така Нели и Добри организират курсове по здравословно хранене в Младост, но приеха поканата на РиРиРа да провеждат същите и в тяхното местенце ,за да е по-удобно на живеещите в центъра./Н.Вапцаров 33, до Кошарите/

Аз лично тази неделя смятам да присъствам. А на 25.04.2010г. темата ще е точно КЪЛНОВЕТЕ!

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Страници:  <<12
Страница:2 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.