Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Обрив при бебе
Изпратено: joder (IP регистриран)
Дата: 16 October, 2012 17:44

Синът ми е на 6 месеца, почти 7 кг., 69 см. Преди около две седмици се появиха червени петънца по врата, за които първоначално мислех, че са ухапвания от комари. На вид изглеждат точно като пъпки при ухаплане от комар - на големина варират от 2 мм. до 1 см, на цвят са червени до бледо розови, в средата по-наситено червени. Едновременно с това детето започна да търка очите и носа си и забелязах в нослето корички от засъхнал секрет. При посещение при педиатъра се установи, че има алергия. Вероятно причината е първото пюре, с което започнах захранването преди 2 седмици (дотогава беше само на кърма и след четвъртия месец на сокове от ябълка и морков). Пюрето се състоеше от три съставки - ябълка, праскова и банан. Давах му от него през три поредни дни и на четвъртия забелязах първите петна, които бяха само в горната част на врата. Спрях пюрето и сока. Следващите три дни петната се разпростряха и по гърба. Започнахме лечение с Фенистил капки, калций и витамин С. Подобрение настъпваше само временно, като петната избледняваха до бледо розови и изчезваха, но на друго място по тялото се появяваха нови. Сега ги има по цялото тяло, като най-много са под памперса. Секретът и дразненето в носа също продължават. Обривът се активира силно след изкъпване, въпреки че от раждането на детето до сега не ползвам никакъв миещ препарат. Водата при нас е силно варовита, но не съм чувала за алергия от това. Моля за консултация по проблема. Предварително благодаря за отделеното време.

Re: Обрив при бебе
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 16 October, 2012 20:13

Най-добре се консултирайте с дерматолог, педиатрите често не могат да се справят с тези проблеми.

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: Обрив при бебе
Изпратено: foxi_s (IP регистриран)
Дата: 26 October, 2012 10:14

Как без миещ препарат,сапун или дух-гел,шампоанче??Не съм чувала някой да си мие детето само с вода misli Интересно ми е!
Дано намерите решение на проблема си!А ти храниш ли се по обичайния начин,спря ли всички храни освен кърмата?


Lilypie First Birthday tickersLilypie Fifth Birthday tickersСъжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.