Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: svet (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 10:26

Моят цикъл най-накрия се появи - точно 6 месеца и 6 дни след раждането. ТОва добре, но забелязвам, че е доста по-силен от преди това и продължава по-дълго.
Вече ми е 6-ти ден и още имам, а преди това обичайната ми менстуация продължаваше максимум 5 дни като през последните два обикновено имах само зацапвания, а не обилно кръвотечение.
Това нормално ли е? И ако да, на какво се дължи тази промяна? Дали само първия път ще е така и после ще се нормализира или...eye rolling smiley
Посъветвайте ме ако трябва да ходя на лекар spamafote smiley

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: pupita6 (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 10:31

Не се притеснявай, всичко е индивидуално, но доста приятелки казват, че след раждане им е по-обилен цикъла. При мене си е както и преди, боли ме много корема и ми е 3 дни/дойде ми две седмици след като ми спря кърмата/. Виж дали ще има промяна и другия път, но не мисля, че трябва да се притесняваш.
Моята кума откакто си сложи спирала всеки път е с кръвоизливи и то такива, че и по три превръзки не й помагат. Мъжът й отишъл да я вземе от работа и минаха през нас, а тя седи в колата, учудих се , а той ми казва: Не може да слезе , все едно съм клал прасе на седалката. Ужас!


[galeria.biberonbg.com]
Най-хубавия ден-днешният. Най-голямата спънка-страхът. Най-лесното нещо-да се заблудиш. Най-голямата грешка-да паднеш духом. Коренът на всички злини - егоизмът. Най-хубавото развлечение-работата. Най-лошото поражение-отчаянието. Най-добрите учители-децата. Най-голямото щастие-да си полезен на другите. Най-неприятният недостатък-лошото настроение. Най-красивия подарък-прошката. Най-добрата защита-усмивката. Най-доброто лекарство-оптимизма. Най-мощната сила на света-вярата. Най-стимулиращия дар-надеждата. Единствената реалност-любовта.

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: gincheto (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 10:34

Мисля, че е нормално - на мен ми дойде около два месеца след като спрях да кърмя и също беше доста продължителен. После изчезна за няколко месеца, а сега ми е редовен като по часовник, преди да родя не беше така. Сега е по-дълъг от преди - около 7 дена, като всъщност последните 4 само ми зацапва. За твое успокоение обаче може да идеш на лекар. Промяната в цикъла след раждане и особено след кърмене се дължи на хормоналните промени в организма.

Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: ivchi (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 10:35

И на мен ми дойде преди 5 дни - почти 9 месеца след раждането, за първи път! И аз съмкато теб - много обилно кръвотечение, което не намалява, а преди ми спираше на 4-5-ия ден. Положителното е, че не съм с чак толкова големи болки като преди и успях да мина без хапчета за обезболяване. Чувала съм, че след раждане кръвотечението в началото е по-голямо и след това се нормализира.

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: VBSISI (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 10:37

При мен първите 2 цикъла бяха доста обилни и много болезнени, след това като че нещата се нормализираха.Lilypie 1st Birthday Ticker

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 11:33

Нормално е първия цикъл да е доста по-обилен - все пак маточната лигавица не се е лющила с месеци и слоят е по-дебел,отколкото обикновено,когато идва всеки месец - независимо че хормоните си имат своята роля и не нараства толкова,пак е по-дебела от обикновено.
Иначе промени в честотата и продължителността на цикъла има след всяка бременност,независимо от изхода й.Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: desi054224 (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 12:22

na men mi doide 2 m. sled rajdaneto i te4e6e dosta obilno,no sledva6tiq mesets dide bez bolka i mina barzo.i sega e taka ve4e ne me boli predi da mi doide i po vreme na tsikala.mnogo dobre.
Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: elichko (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 14:06

Първият път след раждането беше адски силно, но след това си беше нормално, както преди да родя

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: Pisa (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 15:24

На мен ми дойде 5 месеца след раждането. Преди продължаваше най-много 5 дни, а сега 7-8! Доста неприятно, но какво да се прави. spamafote smiley


Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: nedina (IP регистриран)
Дата: 16 December, 2005 21:42

Абе и аз си мислех да питам, защото както съм чувала тези жени, които имат проблемен цикъл, след раждане всичко е ок. А при мен обратно май - обилно и адски боли, особено първия път. Сега пак ама само първия ден. Та се чудех да не е пък от секциото, ама то направо болеше точно както след операцията :be

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: Aleyna (IP регистриран)
Дата: 17 December, 2005 01:43

svet Написал:
-------------------------------------------------------
> Моят цикъл най-накрия се появи - точно 6 месеца и
> 6 дни след раждането. ТОва добре, но забелязвам,
> че е доста по-силен от преди това и продължава
> по-дълго.
> Вече ми е 6-ти ден и още имам, а преди това
> обичайната ми менстуация продължаваше максимум 5
> дни като през последните два обикновено имах само
> зацапвания, а не обилно кръвотечение.
> Това нормално ли е? И ако да, на какво се дължи
> тази промяна? Дали само първия път ще е така и
> после ще се нормализира или...
> Посъветвайте ме ако трябва да ходя на лекар
>
>
>
>
>
>


Вече втори път ми идва и е така...доста силен! sad smiley

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: svet (IP регистриран)
Дата: 19 December, 2005 10:26

Моят цикъл свърши окончателно на 8-мия ден. Явно наистина след раждане е по-обилен и по-продължителен.Сега ще чакам да видя втория път как ще е и най-вече кога ще е grinning smiley .

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: desy77 (IP регистриран)
Дата: 20 December, 2005 18:53

А нормално ли е да е като кафява слуз,много слабо?Чета че на всички е обилен,аз ли нещо не съм в ред.Дали да ходя на гинеколог спешно?

Re: Въпросче за цикъла след раждане
Изпратено: svet (IP регистриран)
Дата: 21 December, 2005 10:29

това да не би да са остатъци от лохиите или просто да се изчистваш все още след раждането.
Не ми се върва да е мензис, но не съм кометентна и не мога да кажа дали е това със сигурност или не.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.