Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Въпрос за уролог(нефролог)
Изпратено: daniJeleva (IP регистриран)
Дата: 30 May, 2006 17:03

Имам запитване най вече към Варненските мами ,да ме насочат към добър специалист .Проблема е следния от около 5 год.ходя чес то до wc,като ставания са посред нощите( за да ми е по гадно),нямам болки.
Правила съм си изследвания още в началото ,посевки и незнам си какво изпих огромни количества антибиотици и полза никаква.Постоянно имам бактерии в урината.Въртя се в някакъв кръг и не мога да се излекувам.Изнервена съм до краен предел.От 5 години няма вечер в която да не съм ставала(преди по 17 пъти-иначе си ги броя сега до 4 макс.) plachРедактирано 2 пъти последният път 30.05.2006 17:04.

Re: Въпрос за уролог(нефролог)
Изпратено: fani (IP регистриран)
Дата: 30 May, 2006 21:54

и аз го имам този проблем, но при мен се получи най вече след второто раждане. ставам по 5 - 6 пъти, но не съм ходила на лекар. и аз съм от варна така че пиши ако намериш решение. Добър уролог Тенекеджиев - кабинета му е отстрани стоматологията ( оперирал е мои близки )

Re: Въпрос за уролог(нефролог)
Изпратено: polia123 (IP регистриран)
Дата: 23 August, 2009 19:53

ot blizo 2mececa imam cistit i nichto ne mi pomaga.ysechtaneto si go imam ochte.pix bilkovi xapceta,antibiotici i kakvo li ne.prez nochta e dobre,no prez dehia-nemoga da patyvam,nemoga da izliaza nikade.nechto vse me drazni.vece mi vliae i na psixikata.kakvo da pravia?

Re: Въпрос за уролог(нефролог)
Изпратено: aria_82 (IP регистриран)
Дата: 25 August, 2009 11:15

Напълно Ви разбирам момичета.Аз прекарах една много тежка хидронефроза на бъбрека, която завърши с дренаж на бъбрека и разбиване на голям камък.Сега и аз ставам по 2 пъти до тоалетна, но утре съм при моя нефролог(в София) и ще го попитам защо ставам така.Иначе Д-р Семерджиев е страхотен уролог - успя да разбие моят голям камък само с едно разбиване, а вниманието което оказва е огромно.


Re: Въпрос за уролог(нефролог)
Изпратено: gmsvetla (IP регистриран)
Дата: 26 August, 2009 17:14

Не мога да дам съвет за добър лекар, защото не съм от Варна, но искам да ви кажа, че не е нормално да се става през нощта до тоалетна (изключвам инцидентните случаи, предизвикани от доста течности, изпити малко преди да си легнем). Мъжът ми се оказа с много сериозен бъбречен проблем без дори да подозира, а в продължение на няколко години си ставаше вечер до тоалетна, но все го отдавахме на това, че пие много течности през деня. За съжаление нещата стояха другояче. За бъбречни проблеми търсете по-добре нефролог, а не уролог. Уролозите са за операции, но за диагностика си е по-добре консултация с нефролог. И не се осланяйте само на изследване на кръв и урина (изключвам бактериите, говоря за другите кръвни показатели, които показват дейността на бъбрека като креатинин и урея), защото отражение там се появява едва след като функцията на бъбреците е паднала под 50%. Имат огромна комперсаторна функция.


Редактирано 1 пъти последният път 26.08.2009 17:16.

Re: Въпрос за уролог(нефролог)
Изпратено: aria_82 (IP регистриран)
Дата: 26 August, 2009 17:22

Ами аз днес бях при моя лекуващ лекар.Той е завеждащ урологично отделение и много зависи какъв е проблемас и да ли да е нефролог или уролог, ако си разбира от работата няма да сгреши диагнозата.За щастие на мен днес ми махнаха нефростомата(дренажа) и сега се надявам бъбрека да си функционира.Специално го попитах за среднощното ставане и той каза, че при мен е от дразненето на песачинките иначе не е нормално-говори за увреждане на бъбрека.


Re: Въпрос за уролог(нефролог)
Изпратено: valito 79 (IP регистриран)
Дата: 29 August, 2009 18:47

Чувала съм за д-р близнакова-тя е нефролог и много са доволните 0887366652ако ти е необходим все ощеСъжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.