Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Ефикасно средство против бълхи
Изпратено: Р.е.н.и (IP регистриран)
Дата: 20 July, 2006 12:56

Знае ли някой нещо такова confused smiley. Големия ми син е със свръхчувствителност към ухапване от насекоми, най вече от бълхи. Скоро заминаваме за село и както всички знаем, където има животни, има и бълхи. Лошото е, че дори една да има ще го нахапе целия :be. Какво ли не съм пробвала, мазала съм го целия, обезпаразитявала съм къщата, но ефект има най много за един ден. Гадините се приспособяват към всичко. Последно съм решила да му сложа на глезените противопаразитни каишки за котка, но пък от друга страна ме е страх да не направи някоя алергия от тях. Помагайте, че в чудо съм се видяла вече!


Re: Ефикасно средство против бълхи
Изпратено: katti (IP регистриран)
Дата: 20 July, 2006 13:14

Няколко съвета от ветеринарен лекар:
1.Обезпаразитяване на дом.любимци/кучета и катки/, препоръчвам Неостомозан-1ампула на 2л.вода, защото е по-печистен и по-безвреден, както за животните така и за децата.Фронтлайн също е много добър, но е скъпичък.
2.Наръсване на къщата/апартамента/ със същият препарат-Neostomosan.
3.Желателно е да се сложи противопаразитна каишка, но не и на детето!/куче/котка/
4.Ако имате двор-наръсете го обилно с Айкън този препарат има депо-действие около 6 месеца.Освен това е супер ефикасен срещу хлебарки, за разлика от Райда.Става за селскостопански животни. uspeh


Re: Ефикасно средство против бълхи
Изпратено: mama_m (IP регистриран)
Дата: 20 July, 2006 14:50

Голяма напаст са. Бяхме 3 седмици в Стрелча, а там има кози,които като минат покрай къщата и си изтърсват всичките бълхи. Аз и Анжи сме алергични и сме целите в пъпки. Беше ме срам да я пусна на ясла в понеделник.Пръскахме и в къщи и по двора, но докато излезем на улицата и хващахме по 2-3 на краката си. Аз взех един лосион на Биотрейд за бълхи, кърлежи и комари и има ефект от него.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Ефикасно средство против бълхи
Изпратено: alehandra (IP регистриран)
Дата: 21 July, 2006 08:42

Биокил също става и е добро.
Това, което аз знам и сме изпатили от него е, че бълхи има навсякъде не само по селата, а и тук в София. Колко бълхи са ни изяли в парка разхождайки се из него.
Мойта дъщеричка също прави някаква алергия от ухапванията на бълхите, пъпките и стават едни отстри и твърди с връх. Слагам и алергозан, псилобалсам, но най-помага арниката.babies

Re: Ефикасно средство против бълхи
Изпратено: mama_m (IP регистриран)
Дата: 21 July, 2006 09:42

Аз мажа пъпките с фенистил гел. Забелязах, че и в яслата имат бълхи, защото вчера я изпратих с рокля и цялата е нахапана между блузката и гащичките. Аман, уж пръскаха скоро там...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Ефикасно средство против бълхи
Изпратено: yanka (IP регистриран)
Дата: 21 July, 2006 21:49

Ама това с каишките сериозно ли? Защо да го правиш като има много репелентни препарати и детенце трябва просто да се напръсква или намазва преди да излезе. Във всяка аптека ще ти предложат поне такива препарати поне на 2-3 производителя.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.