Споделете и вие лекари, от които сте доволни да си направим един бял списък!
Много съм доволна и благодарна на
доктор Харитонов от Варна. Той е възрастен, все още работи и е специалист "Белодробни и алергични заболявания при децата". Изпипва си нещата докрай. Няма пневмония, която да не чуе на слушалка. Открива нещата по много ранни симптоми и винаги допуска и проверява всичко, преди да е станало късно. За съжаление и при двете ни пневмонии не бяхме при него в началото. Първият път не го знаех още, макар и да бях чувала много за него, а вторият път бяхме в Пловдив. Но и след двата случая се срещнахме с него да поговорим. Такъв подробен преглед не съм очаквала, че може да има - продължава около час. Другите лекари гледат да те претупат и да вземат следващия пациент набързо. Той преглежда детето много подробно - слушалка, потупване, гърло, уши, нос, лимфни възли...а не само гърлото и набързо преслушване. Първо разпитва много подробно за детето от раждането му насам и си записва, изгражда си представа за организма му, какви АБ е пило до сега, от какво е боледувало и т.н. От него знам, че когато детето задържи температурата повече от 3 дни, непременно е наложително да се пусне кръвна картина и се види утайката. Така може да се хване по-сериозна инфекция още в началото. След прегледа следва разговор с майката, обсъждане, много зачита мнението на родителя, заедно изграждаме схема занапред, ако детето е често боледуващо. И най-важното - изобщо не е комерсиален, работи денонощно 7 дни в седмицата и с готовност прави домашни посещения.
За пореден път се убеждавам, че да си лекар е призвание, характер и талант, а не само диплома и бизнес.
мама на две момченца, две врабченца
Редактирано 6 пъти последният път 19.03.2009 09:12.