Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: fani (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2006 15:07

Здравейте момичета, преди време писах за много тежкия атопичен дерматит на моя син. АД с кървящи рани по ръцете, много силни сърбежи и т.н. Някои мами ме посъветваха да опитам с хомеопатия и така от май месец ходим при хомеопат. В началото всичко се обостри, включително направи и алергичен шок от тополите, но постепенно нещата започнаха да се оправят. През цялото време пием гранули, които лекарката ни дава, т.е. не знам какви са. Пи и зелена енергия 2месеца, есенциални мастни киселини, с които и го мажем. На два пъти ни изписа и Sulfur 30 ( купихме го от аптеката ), но и двата пъти той стана по зле. Първия път когато бяхме на почивка, макар че ни бяха казали че децата с АД много добре се повлияват от смяната на надморската височина. Втория път беше преди месец. Накара ни да спрем всичко за 10 дни, но той става по зле. В момента пак пием нещо си, но малкия е много изринат, през ноща се чеше и не знам какво да правя. ТОй наистина се беше оправил, а според хомеопатката бил станал така защото нещо може да е станало в градината. След 10 дни пак сме на лекар, а аз не знам какво ще стане до тогава и дали да не я сменим. Стана малко обърнато, но детето ми става по зле и направо се ужасявам като си спомня какъв беше преди наколко месеца. Моля майките с опит с хомеопатията за съвет. Предварително благодаря.
Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2006 16:22

Това, което ви дава лекарката, каква потенция е? Ако тя ви го дава, а не го купувате, значи е поне 200 СН. Възможно е да има пренасищане с тази висока потенция, при което симптома да се увеличава. Изобщо цялата ситуация ми е позната, да не би да сте от Варна и да ходите при нашата хомеопатка, от която се разочаровах?мама на две момченца, две врабченца

Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: fani (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2006 20:10

Определено сме от Варна и ходим при Кремена Хаджиева. Днес след градината малкия е много зле, кожата започва да се цепи отново. Като ходим на лекар плащаме по 15, 20 лв., а първия път за зелената енергия и мастните киселини платихме към 60 - 70лв. Така че предполагам, че нещо купуваме.
Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 20 October, 2006 11:37

Не, ние бяхме при друга лекарка. Но аз те съветвем съвсем сериозно да зарежеш хомеопатията и да отидеш веднага в Кожна клиника. Там има една детска лекарка - Д-р Страткова, която гаранция ти давам ще се справи бързо с проблема. Работи и по здравна каса жената. Успех и пиши какво става!мама на две момченца, две врабченца

Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 20 October, 2006 12:57

Да, нещо явно не е както трябва с вашата хомеопатка. Принципно хомеопатията се справя с такива проблеми. Виждала съм дете с тежък АД, което след хомеопатично леч. има кожа, като на новородено. Из нета също има снимки, но не помня къде бяха. Ако го намеря ще ти ги пратя.
Потърси друг хомеопат.
АД се влияе наистина добре от смяна на надморската височина, но трябва да е над 2000м. Обяснението е, че над 2000м. въздухът е разреден. Дишането става затруднено, и за да се компенсира се засилва процесите на щитовидната и други жлези, което води до повишено отделяне на естествения кортизон в организма. Той има силно антиалергично действие, и направо си лекува, за разлика от химичните кортизолови лек. за чиито странични ефекти всички знаем!
Ето защо искам да ти кажа, че съвременната алергология "лекува" АД, само с кортизолови препарати, което води не точно до лекуване, а до подтискане, и в последствие се стига до астма ( почти винаги, уви).
Още един път потърсете друг хомеопат. ( д-р Костова, не беше ли там? ).

Клубни правила
Правила за подписите
"Детето, чието развитие е усложнено от дефект е не по-малко развито от неговия нормален връстник.То е същото дете, но по друг начин развито" Л.С.Виготски
Да бъдем толерантни към различните деца. Да научим децата си на толерантност.
На небето звездичка вечно ще грее и сладката Ная, с усмивка на нея ще се люлее. Почивай в мир, мило детенце.

Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: fani (IP регистриран)
Дата: 20 October, 2006 13:19

Благодаря за бързите отговори. При Страткова малкия го водихме повече от година - от бебе. Тогава тя не работеше със Здравната каса и всичко сме си плащали. Тя лекува със Зиртек ( пили сме го близо 2 години ) и КС. Една седмица след спирането на КС малкия отново става зле. Обиколили сме много лекари във Варна, но ефекта е краткотраен. Имах голяма надежда в хомеопатията. Тази доктор Костова ще се помъча да я намеря. Даже малкия като се оправи преди месец рещих и Каката да я водя на хомеопат ( тя също е с АД, но в по лека форма, макар , че сега от пуберитета започна да се обостря ). Страшно съм объркана .
Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 20 October, 2006 13:29

Има и друг хомеопат, добър - Д-р Димитрова, в мед.център Еквита, баня Гъбата. Не е класически обаче. Работи с ниски потенции, продължително време.мама на две момченца, две врабченца

Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: ikarova (IP регистриран)
Дата: 21 October, 2006 14:54

Миличка, ние също сме с АД, които е резолтат от хранителна алергия сигурна ли си, че нямате някаква алергия.Ако е така няма да има смисъл от никакви лечения докато не изключите алергена.наи-добре се повлияваме от ЕЛОКОМ тои е кортикостероид, но когато е много силен обрива го мажа иначе по 2 пъти на ден се мажем с А-ДЕРМА и съм много доволна. Пиши ми. Успех.

Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: natyna (IP регистриран)
Дата: 21 October, 2006 16:28

Здравей фани,

Аз не мога никакъв съвет да ти дам, но искам поне да ти пожелая от сърце всичко да се оправи възможно по-бързо и да ти кажа че много добре разбирам болката ти защото и ние сме с атопичен дерматит, лекарите го пишат лека форма, но мъжът ми го е имал в тежка форма, а и двамата сме карали алергична астма като бебета, така че треперя от страх за детето...предполагам че за да стигнете до хомеопат сте минали ходенето по дерматолози и алерголози, е, и ние го минахме и аз казах край! защото всички до един изписват КС: елоком ли, певизон ли,все тая, аз обаче съм много предпазлива и до сега съм го мазала всичко на всичко по два пъти от тези "кремове", и да, оправя се за нула време, но за кратко.И тук искам да благодаря на Дора за инфото за надморската височина!!! Това не го знаех, чувала бях само че морският въздух (не водата) помагат, но ако се прекарва поне месец-два до морето и дори с таткото мислехме как да се преместим да живеем до море.
Това, което правя в момента е: спрях да ям всички млечни продукти, защото кърмя все още. При вас , предполагам че детенцето ти спазва някаква диета, аз мисля че това помага! Мажа червените участъци с едно малко кремче за напукана и зачервена кожа на Мустела, страхотно е! Иначе за сухите учатъци досега съм пробвала от овлажнителните кремове на Ducray (не е лош, но кой знае какъв ефект нямаше при нас), A-derma (нулев ефект), Lutsine (в момента го мажа с мего, като че ли е най-добрият засега). А го къпя с нещо наречено Atoderm moussant, струва 25 лв, но е много по-икономично от олиото за къпане на Мустела (то ми стигна за 2 седмици, а е на същата цена), защото бебчето само се натрива с капчица от него и се изплаква, като че ли и това помогна.
Знам че има две школи лекари - едните, които смятат че Ад-то в повечето случаи е предположеност към хранителна алергия, и другите, които твърдят, че няма нищо общо с храната. По склонна съм да вярвам на първите засега, но в смисъл, че определени храни могат да провокират до голяма степен АД-то (но не и да са причината за него..)
Аз засега се въздържам от идеята за хомеопат, не защото не вярвам в хомеопатията, а защото не съм сигурна, че мога да попадна на истински добър хомеопат. Напатих се от прехвалени лекари! Надявам че поне малко съм ти била полезна.Много поздрави от нас с дави!

Lilypie Breastfeeding Ticker

Животът може да бъде невероятно приключение
Vivere puo essere un'avventura straordinaria

Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: fani (IP регистриран)
Дата: 21 October, 2006 21:03

Отново благодаря за отговорите. Когато малкия беше на 2Г. му правиха кръвни тестове за алергии и според тях няма такива, но казаха че това са американски тестове и не били за нашите условия. Спазвали сме диети но ефект няма. Каката е с алергия към домашен прах, мухал и т.н. и лекарите предполагат че и той е така. Ние сме ползвали всякаква медицинска козметика, но тя е поддържаща а при него е много тежък АД. Сега взех едно кремче на Саносан - не е за АД, но ръцете малко се успокоиха. Продължаваме с ХОмеопатията, но ще изчакам още около месец. Лятото бяхме запазили час при Мустаков, но когато започна да се оправя не отидохме. А за морския въздух , ние сме от Варна и пак не сме добре. Нашата лекарка- пенсионерка с много дълъг стаж каза че такъв упорит дерматит не е виждала. Имам снимки на малкия с разранените ръце но не знам как да ги кача. Ще чакам каката да се прибере от екскурзия и тя да го направи ( те сегашните деца стават и лягат с компютъра ).
Re: атопичен дерматит и хомеопатия
Изпратено: ikarova (IP регистриран)
Дата: 22 October, 2006 00:21

посъветвай се с доктор за КСЕРИАЛ 10 много съм доволна действа по бавно но сигурно и е безвреден. обрив от 2 години, който не се повлиаваше от нищо мина от два курса по 1 месец.Почти не се избива откакто давам ветамин С на АМУЕИ 60лв. е но е страхотен, укрепва имунната системаСъжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.