Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Оргаметрил
Изпратено: emi1978 (IP регистриран)
Дата: 22 June, 2007 15:39

Ох, днес бях на гинеколог с мисълта да махна спиралата, защото цикълът ми стана доста продължителен и обилен. След преглед /на ехограф/ докторът се произнесе, че всичко е наред т.е. спиралта е поставена добре и няма причина за оплакванията ми. Попита ме дали не искам хапчета, които да регулират кървенето ... и ако следващия месец е същото да махнем спиралта. Съгласих се. Изписа ми Оргаметрил 10 дена по 2 хапчета /сутрин и вечер/! След като прочетох листовката - нищо не разбрах ... потърсих инфо ... това котрацептивни хапчета ли са??? Как може в листовката да пише "за подтискане на овулацията и менструацията" и "Активното вещество, съдържащо се в Orgametril е линестренол /женски полов хормон прогестерон/. Линестренол оказва силно въздействие в/у ендометриума, ПОДПОМАХАЩО ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО"????!!!
Някой пил ли е това лекарство и при какви случаи???Редактирано 1 пъти последният път 22.06.2007 15:39.

Re: Оргаметрил
Изпратено: mirka (IP регистриран)
Дата: 23 June, 2007 19:40

Аз съм пила оргаметрил,когато ми откриха доста голяма киста и трябваше да я режат,пих го 10 дни,но нямам спомени защо ми го изписаха.Пии го щом лекаря ти го е изписал,но и аз знам,че е за намаляване на цикъла,другите му действия не са ми ясни.

Re: Оргаметрил
Изпратено: evi (IP регистриран)
Дата: 24 June, 2007 21:13

на мен пък са ми го изписвали за предизвикване на цикъл,подейства ми адски зле,падна ми кръвното и се чувствах като парцал

Lilypie 4th Birthday Ticker

Re: Оргаметрил
Изпратено: mamasteli (IP регистриран)
Дата: 24 June, 2007 23:11

Предписвано ми е за спиране на кървенето.Преди години при употреба на Постинор цикълът ми дойде и не спираше.След двуседмично кървене и никакво намаляване реших , че съм за лекар , отидох , простави ми инжекция и ми предписа Оргаметрил.Не помня за колко време ми спря кървенето.Сега разбирам , че го изписват и за други проблеми.

Re: Оргаметрил
Изпратено: beibifeis (IP регистриран)
Дата: 24 June, 2007 23:46

точно днес ми го изписаха,даже си мислех и аз да питам...
гинеколожката каза,че дуфастон,оргаметрил,утрогестан и още куп известни имена на лекарства ми изреди са всъщност едно и също-прогестерон.
аз нямам мензис от както се е родила сиана,дойде ми веднъж,предизвиках го с дуфастон и от тогава нищо.
в листовката пише,че се ползва за много проблеми:кръвотечения,липса на менструация,пмс,болезнена менструация и др.-по различни схеми.
при мен проблемът е явно от кюртажа при раждането.гинеколожката ми обясни,че: "взели са малко повече при изчистването,тъй като си имала сраствания от предишното секцио,презастраховали са се колегите и сега с медикаменти трябва да си набавиш необходимото"
очертава ми се да го пия почти цяло лято.по схема.сто пъти ми повтори да ограничавам храната,пълнеело се.аз тъкмо започнах да свалям и сега пак ще гоня стоте с това лекарство.
добре,че сте писали и за кръвното-не ми е стабилно,от както напълнях-ту ниско,ту високо...Редактирано 1 пъти последният път 24.06.2007 23:54.

Re: Оргаметрил
Изпратено: Zmeica (IP регистриран)
Дата: 25 June, 2007 09:55

Март месец го пих по предписание, за да забавя цикъла си, тъй като бях на екскурзия.
Пих го ама баш като пристигнах и ми дойде, макар и леко ...имах си кървене.
Доколкото разбрах аз тогава - предписва се при различна симптоматика, цели се различен ефект от приемането му, като това се постига с различната доза прием.

Re: Оргаметрил
Изпратено: gatinka (IP регистриран)
Дата: 25 June, 2007 10:57

И на мен са ми го изписвали за пукане на кисти и предизвикване на цикъл, нямам проблеми при употребата му, но следкато ти си със спирала и имаш продължително и обилно кървене по-добре потърси и второ мение, за да не стане някой не обратим проблем и да страдаш повече. А за махането на спиралата зависи от теб, ако ти се пият лекарства и знаеш, че можеш да спазваш таблица биха били по-добрия вариант. Успех

[img]
спи спокойно малка НАЯ

Re: Оргаметрил
Изпратено: emi1978 (IP регистриран)
Дата: 25 June, 2007 15:10

Багодаря ви за отговорите! Снощи прокървих малко ... и днес мислих да мина през доктора, обаче не смогнах. Утре обаче непременно ще направя консултация.
Прочетох, че е възможно изместване на цикъла. Ако това е така, ще го питам дали мога да пия хапчетата повече от 10дни /примерно 14/, защото ми се пада да ми дойде точно когато не трябва /тръгвам на работа и не мога да си позволя чести посещения до WC-то/ sad smiley
КОлкото до кг. - аз и без това с 300 зора задържам 70то кг. Ако кача повече от 1-2 и ще изпадна в по-дълбока депресия plach от сегащната.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.