Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Страници:  123>>
Страница:1 от 3
Упорита кашлица
Изпратено: tita (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2007 14:59

Малката вече 15 дена кашля, не ходи на градина заради това, а вече 3 сиропа различни изпи и няма ефект въобще.Дайте идеи за хубав сироп, който да и помогне!

Re: Упорита кашлица
Изпратено: alehandra (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2007 15:59

какви е пила до сега и каква е кашлицата?babies

Re: Упорита кашлица
Изпратено: viksi (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2007 16:04

Не искам да те плаша,но следедно такова продължително кашляне моя хубостник направи бронхит! В началото лекарката настояваше,че кашля от стичащи се секрети - изписа сироп Хюмекс.След една седмица кашляне сиропа вече беше Ердомед + Суметролим.В крайна сметка след още една седмица заяви,че е направил бронхопневмония и изписа АБ + Вентолин + сироп Флудитек.Вбесена отидох при друга лекарка (която е в болница,а не е личен лекар). Тя беше категорична,че при едно по-ранно включване на Вентолин+подходящ сироп въобще е нямало да се стигне до АБ.Също така каза,че детето не е с пневмония в никакъв случай!
от всичките сиропи,които изпи Тони, мога да обобщя че Ердомед-а е добър отхрачващ сироп,а Флудитек + вентолин се оказа добрия вариант в нашия случай!
Недей сама да сменяш сиропа на детето,по-добре се консултирай с вашата лекарка,но побързай за да не дойдете на нашия хал!


Re: Упорита кашлица
Изпратено: tita (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2007 16:23

Ами пи проспан, после сиракол и сега стодал.
Да ви кажа честно аз също съм по-доволна от лекарите в спешен център, отколкото при личната лекарка и може би ще я заведа там да я видят.Иначе няма никаква темп., даже и сополки няма.Само тази кашлица.

Re: Упорита кашлица
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2007 19:37

А нещо противоалергично?мама на две момченца, две врабченца

Re: Упорита кашлица
Изпратено: tita (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 00:36

не,не е пила нищо противоалергично.Тази вечер я водих на спешния,прослушаха я много внимателно и нищо не дочуха,но д-р каза че е най-добре да се направи снимка при положение, че от 15 дена кашли.Изписа ни и фенистил по 30 капки за деня, витамин ц, калций гликонат и стодала да си го пие докато свърши.Навръщане срещнах госпожата и от детската градина и тя каза, че от понеделника били само 6 деца.Явно е някаква поредна вълна вирус.Навсичкото отгоре аз също съм повалена от днес със страхотна хрема и отпадналост,болки в костите и мускулите.Ами това е.Утре ще я водя на снимка, ако каже джипито.

Re: Упорита кашлица
Изпратено: Geiza (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 09:08

Оф,нашата кашлица много ме притеснява,денонощно нон стоп.Пием АБ+Зиртек+Мукоплант+Тантум Верде+Вит.С и все още сме с Т,днес е 3 ден на Аб,дано почне да действа че утре сме на изследвания да видим още какви боклуци ще пием,лошото е че чай и мед отказва,вече и лекарствата отказва

www.bg-mamma.com

Re: Упорита кашлица
Изпратено: mamalili (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 15:39

А да не би да кашля от сиропите - на мен ми се случвало. Те имат такъв ефект. След като няма полза от тях защо не опиташ да ги спреш за ден - два

Re: Упорита кашлица
Изпратено: tita (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 16:06

Идвам от джипито токущо и ни изписа кленбутерол и фенистил.Иначе я намира в много добро състояние и няма да правим снимка, защото са и чисти дробовете.

Re: Упорита кашлица
Изпратено: desy petrova (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 16:09

Те и нашите дробове на слушалка бяха чисти.Обаче на снимка си излезе пневмонията.15 дни кашлица,без повлияване от сиропи си е за снимка обаче. spamafote smiley
Да минава вече! detelina


Re: Упорита кашлица
Изпратено: lia-bs (IP регистриран)
Дата: 23 September, 2007 22:04

И ние страдаме от кашлица но суха лаеща нашата е от хрема ако нее овладеем става кашлица упорита и се повлиява от калциев гликонат но ампули не сиропа и противоалерги4ни сиропи като:ЕУРЕСПАЛ,КЕТОТЕФЕН,КЛАРИТИН.

Re: Упорита кашлица
Изпратено: elena_dn (IP регистриран)
Дата: 26 September, 2007 14:07

desy petrova Написал:
-------------------------------------------------------
> Те и нашите дробове на слушалка бяха чисти.Обаче
> на снимка си излезе пневмонията.15 дни кашлица,без
> повлияване от сиропи си е за снимка обаче.
> Да минава вече!
>


и при нас не се чу на слушалка, само че бронхит
и кашлицата ни продължи около 3месеца, докато някой доктор се сети да му направи снимка
вече ще знам, кашля ли продължително ще искам снимкаRe: Упорита кашлица
Изпратено: delina (IP регистриран)
Дата: 27 September, 2007 10:30

Аз да използвам темата да попитам за кашлицата. Стелито от няколко дни накашля по 3-4 пъти на денонощие, без други симптоми, но кашлицата е една такава суха и гадна. Казвайте какъв сироп да взема, че не ми се мисли с тоя счупен крак и болен.

Re: Упорита кашлица
Изпратено: Geiza (IP регистриран)
Дата: 30 September, 2007 18:59

Много се притеснявам че Габи още кашля,в петък ни изписаха след 9 дневен престой в болницата с пневмония.В болницата почти беше спряла да кашля а в къщи се разкашля.Продължаваме с домашно лечение с антибиотик.Да давам ли сироп,давах Мукоплант на своя глава,щото нищо не не изписаха,днес свърши и дадох един път Мукосолван ама се разкашля още повече.Сварих и домашен сироп от люспи лук,орехи и ябълка,подсладени с мед,но е мъка,не ще да пие.
Във вторник като вземам епикризата ще питам защо кашля,макар че уж беше хубаво да изкашля,ама кашлицата е на моменти суха.А в петък доколкото знам е на контролен преглед,тогава ще видим дали сме се оправили.

www.bg-mamma.com

Re: Упорита кашлица
Изпратено: idet (IP регистриран)
Дата: 30 September, 2007 19:46

ох и моя хубостник е сьс алер. асма и ка6ляше 10дни ,но сега се оправи благодарение на алер. сироп и Амбро ,но хремата не спира а между тези лекарства пие синголяр, вентолин инх. и бекотит ,а и кетотифен ...абе ужас от лекарства но поне не прави пристапи...да не чуе дявола

Re: Упорита кашлица
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 1 October, 2007 11:33

Гейза, след пневмонията има някаква остатъчна кашлица известно време. Разбирам напълно притесненията ти и ви стискам палци, скоро всичко да спре!мама на две момченца, две врабченца

Re: Упорита кашлица
Изпратено: Geiza (IP регистриран)
Дата: 3 October, 2007 12:13

И тук ще пиша,кашлицата ни е от Ларингит,да знаете симптоми-вечер след полунощ започва,ужасна,суха,непрестанна.Следобед по време на сън също.През деня почти не се закашля.

www.bg-mamma.com

Re: Упорита кашлица
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 3 October, 2007 12:18

Гейза, това е чиста алергична кашлица. Ще пие ли Габи антихистаминов препарат дълго време?
Не ща да се налагам, но Марин пребори тази алергична кашлица, която му създаваше проблеми само с едно хомеопатично.мама на две момченца, две врабченца

Re: Упорита кашлица
Изпратено: Geiza (IP регистриран)
Дата: 3 October, 2007 12:35

Да,даже два,първо Зиртека не помогна,после Аериуса,сега и двете ги пием,освен това Синекод,Мукоплант за кашлицата,чай от 4 билки/който обаче не щем да пием/ и АБ Цефзил от снощи.И Урбазон снощи и тази сутрин ни биха.Някакви правени капки за нос.Сутринта към 4 се закашля,поне не кашля цяла нощ.За имунната система зелена енергия и колактив вземаме вече и сиропче Киди.
Ще пробвам и с хомеопатичното.

www.bg-mamma.com

Re: Упорита кашлица
Изпратено: mimi_9 (IP регистриран)
Дата: 3 October, 2007 12:59

моят съвет е ако тази кашлица е алергична да не и даваш билкови сиропи за кашлица. Имам наблюдение по моят син, а и педито ни е казвала, че при алергичните деца засилват кашлицата. Таква беля си докарахме с проспан, че един месец след това не можахме да се оправим.


[www.jivotno.com]

Понякога животът те подлага на изпит,
преди да си имал възможност да си научиш урока.

Страници:  123>>
Страница:1 от 3


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.