Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Страници:  1234>>
Страница:1 от 4
АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: Kemi (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 11:34

Нека обсъдим всичко онова, което ни интересува и си бъдем полезни с инфо за алерголози, гастроентеролози, дерматолози и др.лекари.Да обсъдим кой с какво храни и какво изключва от менюто си, какви лекарства са му предписани и всичко което ни вълнува около тези две, ще ги нарека състояния на децата ни.
Аз и моето момиченце от скоро сме в тази ситуация и ще ни бъде от полза малко повече информация, за да можем да се справим с всичко онова което ни предстои.Редактирано 3 пъти последният път 23.09.2007 20:00.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит-нека поговорим:be
Изпратено: dilqn4o (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 12:07

Здравейте!

Много се радвам, че се създаде тази темичка, ще използвам момента да попитам и аз нещо.
Кърмя Преслав интензивно, захраних го на 6 навършени месеца, не съм въвела много храни, но притеснението ми дойде от АМ.
Още когато беше на 2м., от притеснение, че не му стига кърмата, по съвет на педито го дохраних на два пъти с 30 мл АМ-Аптамил, резултатът беше повръщане на фонтан в голямо количество, след няколко часа.

Скоро, преди месец реших да му дам АМ, усещах празни гърдите си и реших да пробвам, този път с Нутрилон, бях го взела още след раждането, беше неотворена кутия, с такова АМ го бяха хранили 8 дни в болницата. Реших, че щом един път се е хранил с това АМ, вероятността да не го понесе е малка, направих му 100мл, от които той близна буквално няколко капки, защото не прие да пие от биберона. Резултатът беше отново повръщане на фонтан.

Питам се, детето ми алергично ли е към белтъка на кравето мляко и как да разбера, как се тества за тази алергия.

Притеснявам се, че след месец тръгвам на работа и ако се наложи дохранване с АМ, какво да давам, за да не повръща? Ако е АБКМ, трябва да знам кои храни да избягвам, но аз пия и ям мляко и млечни продукти и нямаме проблем при кърменето.

Чудя се, помогнете със съвет! Благодаря ви предварително!

[/url[url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/7/1572_544.JPG[url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/7/1570_418.JPG]

Re: АБКМ, Атопичен дерматит-нека поговорим:be
Изпратено: Kemi (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 13:05

Здравей Дилянчо!
При нас историята е почти единтична с единствената разлика, че ние до 6-ти месец доста връщахме след кърмене и аз го отдавах на преяждане, но явно не било eye rolling smiley
При нас когато и да съм давала Ам се появяват червени петна около устата, не лишеи и обилно повръщане, а петна минути по-късно изчезват.Аз реших, че може би има непоносимост към някоя съставка на АМ и за това си направих сама тест в къщи с 1-2 лъж. кисело мляко-купено и домашНО(само за тест, без да го въвеждам по-рано от годинка)и резултата пак червени петна и така реших да я заведа на гастроентеролог тъй-като при нас както и при вас непоносимостта се изразява най-вече в повръщане.Установи се, че имаме атопичен дерматит в лека форма и се надяваме ДАЙ-БОЖЕ в най-добрият случай да го израстнем след първата годинка.Ходихме и на Алерголог и той ни изпрати на кръвен тест за мляко, но аз както и лекарката смятаме, че е недостоверен в тази възраст и мисля да го поотложа във времето.То всъщност аз теста си го направих с различни млека и резултатът е ясен.
Ами бих те посъветвала да отидеш на гастроентеролог и докато е време да вземете решение какво мляко е подходящо за вас, за да си подготвена за този момент-тръгване на работа.
Ние все още се кърмим и за сега не мисля да давам никакви изкуствени млека, тези които съм ги давала преди(Хипп и Аптамил)ги дадох по-скоро за проба от колкото за дохранване, но резултата очевидно е поразителен.
Надявам се да съм ти била полезна, аз от скоро съм в тази ситуация и на мен малко повече инфо няма да ми е излишно.
Успех uspehРедактирано 2 пъти последният път 20.09.2007 13:15.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит-нека поговорим:be
Изпратено: Nadejda26 (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 13:22

Кеми, забравих да ти кажа, че аз преди десетина дена пробвах и му дадох кисело мляко (купено), колкото за теста, и не ми се обрина от него??? За сега алергията ни се проявява към: АМ, сирене и продукти съдържащи мляко (бисквити Плазмон), а и от луканка която нашият татко реши да му даде да смуче. Аз също ям кисело мляко (прясно не обичам) и не му се отразява.
Други майки ми казаха да го заведа при една добра гастроентероложка тук във Варна за да му направи специална диета, но не съм убедена, че ще има полза от нея и се двоумя???
Сега се сетих и друго, ако не сте въвели глутена не бързайте, има голяма вероятност и към него да се прояви алергия, така каза нашата педка.


Re: АБКМ, Атопичен дерматит-нека поговорим:be
Изпратено: Kemi (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 13:36

Наде, на мен чак на третия ден ми се обрина от киселото мляко, първият и вторият ден нямаше проблем.
Аз все още не съм го въвела и не бързам.Много рядко и давам по една трохичка хляб, че много го харесва и толкова.
Анякой има ли представа след като въведа глутена дали мога да и правя попарка от кърма и обикновени бисквити?Те дали съдържат мляко или други неразрешени за нас съставки???
Мисля още да не давам и жълтък, смятам да спра морковите и ще видя още какво sad smileyРедактирано 1 пъти последният път 20.09.2007 13:38.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит-нека поговорим:be
Изпратено: Kemi (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 14:45

Благодаря!
Пуснах я там, защото този клуб се посещава повече и вероятността да я видят повече майки е по-голяма.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит-нека поговорим:be
Изпратено: мери78 (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2007 23:42

Здравейте.Аз само да се запиша в темичката,която много ме интересува.Много неща изчетох и се хванах за главата.Утре ще пиша подробно за нас.

[mery78.multiply.com]

[www.bgphoto.net]Ако искаш да промениш Света-промени себе си,
ако искаш да промениш мъжа си-промени себе си,
ако искаш да промениш детето си-промени себе си
и те ще се променят!

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: in4o (IP регистриран)
Дата: 26 September, 2007 21:25

здравейте,
ние сме със АКБМ, която според мен се получи от нутрилона с който храниха Вальо в родилно. бебо вече е на почти 7м, но от 2-3 дни не иска да си яде зеленчуковите пюрета и киселите. яде само плодовите пюрета, каша и млякото (фрозопеп). дайте идеи как да разнообразя менюто му.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 27 September, 2007 18:24

Кеми, снощи видях темата ти!
Много ми стана мъчно за Инес!
Пожелавам наистина да го израсте и да няма алергии за в бъдеще!
Ти си толкова любяща и отговорна майчица!
cunki за Инес!

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: Kemi (IP регистриран)
Дата: 27 September, 2007 22:22

in4o Написал:
-------------------------------------------------------
> здравейте,
> ние сме със АКБМ, която според мен се получи от
> нутрилона с който храниха Вальо в родилно. бебо
> вече е на почти 7м, но от 2-3 дни не иска да си
> яде зеленчуковите пюрета и киселите. яде само
> плодовите пюрета, каша и млякото (фрозопеп). дайте
> идеи как да разнообразя менюто му.

Ами няма как, трябва да пробваш пак със зеленчуковите от време-навреме или още малко и въведи и някакво месце, може пък да му хареса.
И ние сме така-сутрин плодово, на обяд зеленчуково или месно след обяд каша с плодово и кърма цяла нощ winking smiley

Сами, мерси мила!Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: pkrassimira (IP регистриран)
Дата: 9 November, 2007 01:59

Може ли да има АБКМ, при положение, че няма реакция, когато яде сирене и масло.
И друг път съм давала да опитва кис. мляко на върха на лъжичката, когато и аз хапвам (не по-често от 2 месечно), но в последните 10-тина дни 2 пъти дадох по 40-50 гр кис мляко. Резултатът: първият път повръщане след 6-8часа, вторият път веднага, а днес дадох пюре на Нестле, в което пишеше, че има сухо мляко и пак повърна след половин час. Първият път си помислих, че са зъби, вторият път, че се е задавил, че млякото беше с бисквити, но след днес .......Да се смята, че по пътя на изследванията и откритията човечеството може да създаде нещо по-добро и съвършено от природата – това е илюзия. Аз мисля, че всички усилия на хората са само за да разберат накрая онова, което могат да нарекат великата непостижимост на природата.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 9 November, 2007 09:37

Възможно е алергията да се прояви и в по-късен етап: т.е. да си давала някога и нищо да не му е станало на детенцето, но след време след прием на млечни продукти да се появи.
Съветвам те да се конуслтираш с педиатъра. Защото това повръщане може и да е от някаква вирусна инфекция. Успех detelina

Клубни правила
Правила за подписите
"Детето, чието развитие е усложнено от дефект е не по-малко развито от неговия нормален връстник.То е същото дете, но по друг начин развито" Л.С.Виготски
Да бъдем толерантни към различните деца. Да научим децата си на толерантност.
На небето звездичка вечно ще грее и сладката Ная, с усмивка на нея ще се люлее. Почивай в мир, мило детенце.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: shturcho (IP регистриран)
Дата: 9 November, 2007 12:35

Незнам за връзката между атопичен дерматит и алергия към млякото. При нас беше поставена диагноза атопичен дерматит, имаше обриви по бузките и вратлето през зимата. Млякото което ядеше като бебе беше Нутрилон и не е имало никакви проблеми, не е повръщала. За обрива предписаха кортикостероидно кремче, мазах 20 дни и обривът премина, но от студеното време понякога се активира, иначе пролет лято изчезва изцяло. Сега като се застуди пак се обрина малко едната бузка, но премина. Купих защитно кремче при вятър и студ да видим...


Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: mimoza2006 (IP регистриран)
Дата: 12 November, 2007 21:05

Здравейте,и ние сме с АД ,няма връзка с АБКМ,атопичен дерматит имаме от различни определени храни,Натито се обрива по бузките ,а някога и по крачетата,преди пиеше Фенистил-капки,а сега по рядко се обрива,и я мажа с крем Атодерм или FUCIDIN

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: beibifeis (IP регистриран)
Дата: 12 November, 2007 23:01

връзка има и тя е следната:вещество,което е прието през устата,може да предизвика форма на кожна екзема,наричана атопичен дерматит.веществата ,предизвикаващи атопични реакции,се обозначават с термина атопени.
а, самия дерматит може да е породен от различни външни и вътрешни причини.освен храната и химикали и сапуни и дрехи,могат да го причинят.
в случая, атопичния е следствие от абкм.
при нас е така.
зор голям виждам и вече съм на ръба на силите си.омръзна ми от това мляко фризопеп.че е скъпо,скъпо е,но започвам да се притеснявам,че не се храни пълноценно.
когато е в криза,с обострени обриви отказва почти всякаКВА храна.иначе хапва по 20-30 гр.пюре или каша(безмлечна,приготвям я с нейното мляко) и дохранвам с фризопеп.
вече съм почти сигурна,че аз съм причината за абкм-то и.
навсякъде четох как и по колко време да кърмя,какво да пия и ям, за да имам повече кърма и всякакви други съвети,но никъде не прочетох,да не прекалявам с прясното мляко(пишеше по чаша на ден,но не пишеше защо!)и така аз се наливах с прясно мляко,докато детето не се изрина...
личната го прие,като едно нищо и никакво:"млечно обривче",а алерголога каЗА:"вие, директно сте инжектирали чуждия белтък в детенцето"
та, това "обривче",ми създава такива грижи,че понякога просто не издържам и се разревавам,като я гледам как си вдига дрешките и чеше ли,чеше или се усуква в леглото...а, когато и се спи толкова много,че не успява да се почеше,аз я галя там където са обривите,миличката си затваря очичките,защото по цели нощи не и дава спокойствие екземата.
при нас са в областа на кръста,на лактите,на долната страна на крачетата.имахме и на бузите.
кортикостероидите помагат,но са вредни и ефекта е временен.освен всичко не се препоръчват сами,а в комбинация с други мазила(приготвят се кремчета)не се ползват продукти на нефтена или животинскА основа(вазелин и ланолин).
аз видях някакъв ефект от балсама на д-р тайс,овлажняващите на мустела млека и къпя само с а-дерма гел.сапуни не ползвам.за всекидневно миене след изхождане само с вода.
забелязах,че полара и вреди(това ми подсказа мамастели-благодаря!)
до фенистил капки, прибягнах само веднъж,когато вече не знаех какво да правя или по-точно,знаех,но се страхувах да преминем към по-сериозни препарати.
храната,както казах е голям проблем,тя започна да пищи,като види наша храна,залъгвам със сухар или нещо подходящо за нея.като се правя,че е взето от масата,за сега минава,но няма да е за дълго.
в почти всички бисквити има мляко под една или друга форма(масло,сухо м,сирене,кашкавал)в храната пък все се намира нещо телешко,говеждо(кайма,колбас).от яйца я пазя(супите не застройвам),абе като помисли човек почти всичката храна съдържа алергени за нея и за това виждам голям зор.
зеленчуци и плодове(не всичко) се опитвам да давам,но с голямо внимание.например мъхести не е яла,цитруси също.от кашата на нестле с рожкови,дето трябваше да е супер добра за нея се изрина,както никога до сега.
дългичко стана,но имам още мнооого да пиша,а края на одисеята ни, не се вижда,за жалост...Редактирано 1 пъти последният път 12.11.2007 23:05.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 13 November, 2007 09:15

АД е различно от АБКМ, макар че децата с АБКМ сравнително често получават кожни обриви, които също се означават като АД. Но връзката на АД с храните не е потвърдена напълно, понякога и при строга диета обривите отново се засилват без ясни причини. При всички случаи е необходима диета (за майката, ако е малко бебето и са на кърма или специални млека плюс диета за бебето и детето). Другото са мерки за кожата. Нещо, което рядко може да се чуе, а е много ефективно, е силно да се намали къпането на детето - 2-3 пъти в седмицата само с чиста вода и после омазняване на кожата с предписаните препарати. Ежедневното къпане, дори само с вода, допълнително изсушава кожата - а ако ползвате десетките щуротии, които предписват, нещата само се забатачват повече (специални пяни и масла за водата, пък после и още мазане - тази кожа трябва и да диша все пак). Иначе ежедневното овлажняване на кожата с подходящите средства е абсолютно необходимо, даже по няколко пъти на ден, ако е нужно. Зимно време трябва да се вземат мерки и за овлажняване на въздуха в помещенията, където се спи - сухият въздух дразни кожата, появяват се обривите, детето ги разчесва и става все по-зле.
И още нещо, което рядко споменават, че е нужно - хранителните добавки с омега 3,6,9-мастни киселини. Питайте изрично лекарите си дали децата могат да приемат Ескимо-кидс или друго подходящо средство с такива мастни киселини - за алергичните деца вероятно ескимо няма да е много подходящо, тъй като е с извлечено от риби рибено масли, но има и такива препарати изцяло от растителни източници (примерно на аквасорс есенциалните мастни киселини). Според изследванията допълнителният прием на такива мастни киселини значително намалява обривите и подобрява състоянието на кожата, а са важни и за мозъка, подсилват и имунитета, така че е само от полза да се взимат. Взимат се продължително време - с месеци непрекъснато, най-добре през целия зимен сезон.Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 13 November, 2007 09:52

Бори, миличка, така ми стана мъчно за вас uteha
Така се надявам да се оправи малката госпожичка, сладка.
Едната ми племенничка ( на сестра ми втората щерка) също е АД. Обаче в Англия изобщо не им казват да спазват диета. Почти всичко си й дава, включително портокали. А и тя е имала такива жестоки обриви, чак до кръв plach
Аз също съм била а АД, като малка. Дори помня колко жестоко ме сърбяха обривите. Но на мен ми се появяваха само по свивките на ръцете и краката.
Отшумя, някъде към 6-тата ми годинка.
Дано при вас по-рано мине.
С две ръце поддържам мнението на Хриси. Особено това за къпането - възможно по-рядко къпане и киснене във вода. Най-добре на водна струя да се измива детето, а не във вана.
pregradka

Клубни правила
Правила за подписите
"Детето, чието развитие е усложнено от дефект е не по-малко развито от неговия нормален връстник.То е същото дете, но по друг начин развито" Л.С.Виготски
Да бъдем толерантни към различните деца. Да научим децата си на толерантност.
На небето звездичка вечно ще грее и сладката Ная, с усмивка на нея ще се люлее. Почивай в мир, мило детенце.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: ellyivo (IP регистриран)
Дата: 13 November, 2007 12:21

Хайде и аз да се запиша тук, нашата история е следната: когато Ники стана на два месеца и беше изцяло на кърма започна да се обрива - врътлето, сгъвките на ръчичките, появи се един странен обрив върху колената, после обривите тръгнаха по гърдичките и коремчето, мазахме с какви ли не пастички /предписани от лекар в кожната болница, не се сештам как се казваше/, тя не се оправяше и се задълбочаваха обривите, обхванаха почти цялото тяло, като там където нямаше директно рани, кожата беше просто грапава. Единственото място къде имаше нежна бебешка кожа беше дупето. След като стана на 3 месеца започна да ми намалява кърмата и взех Аптамил, дадох една вечер 30гр. и последва повръщане на фонтан. Реших, че съм и дала много за първи път, няколко дена по-късно и дадох 10гр. и повръщането се повтори, купих друго мляко и ситуацията беше същата. Поставиха ни диагноза АД и когато стана на 6 месеца започнахме да пием фризо НА,тогава и вече започнахме да използваме Елоком /правен/. Използвахме го около 4 път, но за цялото тяло и за първи път обривите изчезнаха. Спрях кърменето и минахме само на НА мляко, обривите не се появиха. Реших да рискувам и я къпах в морто, обриви пак нямаше, започнах да захранвам като от тук черпех информация какво да давам и какво не. Но понеже споделх, че ака на вода, ми казаха, че може да става въпрос и за АБКМ. Лятото отихме в Несебър и в Бургас направихме тест който излезе положителен. От минали месец ходим вече при доц. Маринова - вече сме на фризопеп, защото въпреки всичко тя започна да се обрива от някой храни. Сега сме на строга диета, която се наруши онзи ден поради невнимание от моя страна, но се справи сама с него. Ще копирам мой постове от тези дни в клуб Различни деца, за да не пиша пак, че пак стана дълго.

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: ellyivo (IP регистриран)
Дата: 13 November, 2007 12:38

Re: Neznam kakwo da prawq, dajte sywet!
Изпратено: ellyivo (IP регистриран)
Дата: 12 ноември, 2007 18:29

Този Фенистил за първи път го чувам, смятате ли, че ще е по-безвредно от Зиртека. На нас лятото ни казаха да си вземем Зиртек капки и да го пие всеки ден до една година, но като прочетох, че не се препоръчва за деца и не и го дадох.
Иначе се оправи сама, личната каза че неразбира много, но да изчакм до понеделник без да давам нищо и да си ходя при доц. Маринова, но сутринта почти всичко беше изчезнало, а сега вече няма нито една пъпчица. Имам елоком /правен в аптека с парафин и други разни работи/ но се справихме без него този път...дано това да е сигнала, че започваме да преодоляваме алергията.
Благодаря ви за отзивчивостта и да си призная бях се поуплашила, но след като пуснах темичката се успокоих.

______________________________________________

Re: Neznam kakwo da prawq, dajte sywet!
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 12 ноември, 2007 19:38


Много се радвам, че нещата са тръгнали към подобрение.
И най-вече се радвам, че не се е наложило да ползваш Елокома - той е много силен кортикостероид и по възможност трябва да се маже с него в най-най-най-краен случай. Дано не ви се налага никога.
Зиртека са по-добри капки от Фенистила, при всички положения. Много деца с алергии го пият и то доста продължително.
А вие при д-р Маринова ходили ли сте друг път? Разкажи нещо за нея. Тя алерголог ли е, защото чувам разлнични мнения вече за нея.

________________________________________________

Re: Незнам какво да правя, дайте съвет.
Изпратено: ellyivo (IP регистриран)
Дата: 12 ноември, 2007 23:29


Доре, от миналия месец ходим при доц.Маринова, тя е алерголог и гастроентеролог - макар че завеждащата на педиатричното отделение в Шейнови ми каза да отида при нея още когато Ники ми беше на 2 месеца - тя тогава започна да ми прави обривите; Ина ми каза, че Демерджиева /алерголог във ВМА/ е страхотна - тя откри заболяването на Ная от няколко ранички - и аз отидох първо при нея. Тя констатира, че имаме атопичен дерматит. При едно от ходенията при нея и споделих, че Ники ака на вода, но според личната било нормално когато детето е на кърма и тя тогава каза "отиваите при Маринова, това не е само АД". Не успях да открия Маринова, личната пак ме разубеди, че било излишно и заминахме на Несебър където попаднах на много свясна лекарка и тя ни направи всякакви изследвания. Така установихме АБКМ и тя каза прибираш се в София и при доц. Маринова. И тъй като и аз бях чувала какви ли не неща и все отлагах, този път си казах, че отивам при нея, след като толкова много лекари ми я препоръчват. Прегледа на малката беше повече от час, изготви ни диета, естествено минахме на фризопеп /досега бяхме на НА, но според нея ни трябва жестока дието около 7 месеца и ще се справим с алергията/. Успокой ме, че от тук натам детето ще е все по добре. Обясни ми от каво трябва да я паза - бабиииии и загрижени роднини и т.н. Искам да ти кажа, че въпреки различните мнения за нея и разпространенията, че знае само АБКМ и фризопеп /което можеби е вярно и на нас ни го изписа/ запърви път някой не беше лекар с нас, а човек. Обясни ми, че тя е наясно с алергиите не само защото това и е работата, а защото почти цялото и сем. е с Алергии, астми и др. - тя самата има два алергични пристапа, дъщеря и също, а двете и внучета са били с АБКМ. Незнам за другите, но аз съм много доволна - за почти месец Ники има подобрение, дори само факта, че след такъв жесток обрив организма и се пребори сам само за два дни и запърви път не съм я мазала с нищо, за мен това е невероятно. Вече е на 10 месеца, а все още има петна по тялото от предишните обриви, който оправяхме само с елеком, а сега неостана нищо.
Извинявам се за дългия пост, дано не излезе, че много я хваля, но аз просто съм доволна, може би порди факта, че детето се оправя.

_________________________________________

Re: Незнам какво да правя, дайте съвет.
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 13 ноември, 2007 11:15


Ние също сме ходили при доц. Маринова и аз също съм много доволна. Само е малко трудно да се вземе час: отива се от много рано да се 4ака за номерче и т. н...

Re: АБКМ, Атопичен дерматит
Изпратено: hrisi1303 (IP регистриран)
Дата: 16 November, 2007 18:32

[color=indigo][/color]
Здравейте момичета!За първи път се вписвам тук. Ето и нашата история.Радвам се, че има майки, с които мога да споделя проблем, който и тях ги вълнува.
Когато Радослав стана на 2 месеца се наложи да го дохранвам, защото кърмата ми не му стигаше. Започнах с Аптамил 1, той си го ядеше с апетит и никаква реакция. Скоро сле около 1-2 седмици започнаха обривите- първо по личицето, после вратлето, гърдичките, гръбчето и на свивките на ръчичиките му. Ние живеем в Пловдив и аз съм го регистрирала в частната детска клиника Вела. Та от там ми казаха, че това било от претопляне, от жегите, от неправилно функциониране на жлезите на малкото бебе.Лошото беше,че при всяка консултация попадахме на различни лекари, зависи от смените им и всеки разбира се има свое мнение,иначе всички смея да кажа, че са добри педиатри с опит.И така си мина 1 месец, детето се мъчи, а обривът не минава...В началото на 4 месец попаднахме на лекар, който веднага установи, че се касае за АД. Изписа ни кортикостероиден крем Адвантан за 10 дни, капки Зиртек, който трябваше да пие поне 4 месеца и мед.козметика. За 2 седмици нещата се оправиха, но после пак се появиха обривите. Не ни казаха да сменим АМ с хипоалергенно,а тест на тази възраст бил недостоверен и да изчакаме малко. Така обривите на малкия ту изчезваха, ту се появяваха отново и понякога доста го измъчваха,а аз не виждах някакво подобрение от всичко използвано.Започнах захранването по-късно и много внимателно според съвета на лекарите. От 1 месец пие вече АМ Милумил ХА 2, яде месни и зеленчукови пюрета, но без глутен, не му давам млечни каши, пюрета с цитрусови плодове, праскови, кайсии, малини, ягоди,не му давам жълтък, кисело мляко и много други, но като че ли нещата се поуспокоиха. Използвам козметика на А-дерма и Мустела, крема на Д-р тайс и съм доволна.
Мисля скоро да го заведа при алерголог . Съжалявам, че нямам възможност да посетим Доц. Маринова в София, чувам доста добри отзиви за нея.
най-важно е децата ни да растат живи и здрави.Yesterday is history, tomorrow is mystery.Life is to be enjoyed, today!

Страници:  1234>>
Страница:1 от 4


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.