Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
Страници:  <<Първа страница...56789101112131415>>
Страница:13 от 15
Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: elena_pl (IP регистриран)
Дата: 28 October, 2008 13:19

Пепи, даваш ли- мед със орехи и лимон. Или сок от прсно изцеден лимон с мед...знам, че не сте боледували много преди градинката...пробвай първо с такива бабини "илачи". Сега се замислих обаче колко сте големи- има ли Еми алергия към мед eye rolling smiley

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: Merinikc (IP регистриран)
Дата: 28 October, 2008 14:49

Сега аз да кажа как се развиха нещата при нас.
Както бях писала пламен си пиеше 3 по 1 гранулка Меркуриус CH 200,този път малко удължи здравия си период със седмица,и от година и половина почти НЕ напрви гнойна ангина а само червено гърло с Т за 48 часа,незнам дали е съвпадение или следствие на Меркуриуса но е факт че детето нямаше налепи.
Когато вдигна Т почнах по-интензивно да давам Меркуриуса(6-8 пъти на ден)
Ами това е,дано това му е лека на детето и да престане вече с налепи и да разреди боледуванията най-накрая
Преди пиеше Хепар 200 когато е болен но следващия път пак гной

Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: Branka (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2008 16:03

Moмичета много съм объркана,исках да ползвам хомеопатията ,но започвам да се разколебавам.Малката пие няколко неща от около 20 дни.В края на първата седмица си загуби следобедния сън,изнерви се ,а сега е на път и нощния сън да си загуби.Хомеопатката ,при която ходя лекува и други деца от форума и по думите на майките съдя ,че много им помага.Започвам да се съмнявам,че и при нас е така.Обадих се на лекарката и тя каза да спра едно от лекарствата,тъй като трябвало да е с по-висока потенция,но боаронските нямали и щяла да ми предпише някаква друга.Започнах много да се притеснявам.И там ли има проба и грешка докато се намери точното лекарство.И ако е както при Франци за подсилване какво да очаквам.Вече и текнаха суполки-за това мога ли да ходя на хомеопат или е прекалено леко?Уж за хубаво беше всичко,а вече не съм сигурна.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: vladimirova (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2008 16:19

Брани, аз се обаждам на хомеопатичката ни за всяко нещо което ме тревожи, независимо колко незначително изглежда. По принцип знам, че лекарствата на децата могат по-често да се сменят, защото те бързо се променят като характери. Например на Марти лекарството се наложи да го сменим, защото аз едно бях казала в интервюто при първоначалния преглед, но малко по-късно картинката вече беше друга. При нас се отрази и раждането на Емо и ревността която се появи при Мартин. Нашата хомеопатичка е класическа и децата пият само това лекарство, което е направено точно за тях при всякакви болести. В смисъл че няма значение дали имат температура, кашлят, хремави са - лекарството е само едно и не давам нищо друго. Нито сироп, нито капки в носа, нито витамини, нищо. И не пием нищо за имунната система или като превантивна мярка против болести.
Наистита както Злати беше писала по-горе много е важно да имаш доверие на хомеопата при който ходиш пък и ти трябва да си напълно убедена дали хомеопатията е твоят метод на лечение. Защото понякога ако не си сигурен е трудно да устоиш и да не дадеш нещо за температурата например.
Не можах да разбера вашия хомеопат боаронска или класическа хомеопатия практикува. Но според мен се обади и й задай всички въпроси, които те вълнуват и ще видиш сама дали обясненията й те задоволяват, за да прецениш дали си попаднала на правилното място. Защото нали знаеш за едни един лекар е добър, за друг - не. Всичко е много комплексно.
Дано Франци не се разболее сериозно и намерите правилното лечение за вас.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: Branka (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2008 16:50

Хомеопатката е класическа,но след като изчетох всичко тук започвам да се чудя защо изписва само боаронски неща.Франца взима всеки ден 4 различни неща и лекарката иска да ги взема възможно по-дълго,а това е много трудно,тъй като 4 пъти на ден в различно време и да я хвана на кеф да ги изпие си е сериозно.Ако някой знае добър хомеопат в Стара Загора да пише ,мога да се срещна с още един и да преценя.Това ,което пишете за едно единствено лекарство ме смайва...звучи ми съвсем различен начин на лекуване.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: zlatina (IP регистриран)
Дата: 29 October, 2008 21:09

Брани, както вече писах, Боаронските препарати са на принципа на традиционната медицина - всеки симптом се покрива с отделно лекарство. Този подход е в рязко нарушение на един от основните принципи на класическата хомеопатия - да се дава само по един препарат. Защото в рамките на 40 дена след даването му, той действа и много често се проявява т.нар. доказване - появяват се болестни симптоми, без това да е свързано с истинско разболяване. Тогава по съвет на хомеопата се дава пак от препарата /той трябва да ти каже при какви случаи и по каква схема/. Ако се дават няколко препарата едновременно или пък комбинираните боаронски препарати няма как да разбереш кое и защо действа в случая. Аз също съм лекувала Аля с боаронска хомеопатия, но от както открих класическата, разбрах, че сравнение не може и да има.
С риск да досадя и да се повтора ще ти копна едни стари писания от подобна тема:
Тя не е на принципа на лекарствата "боли те глава - пиеш аналгин". Класическата хомеопатия обхваща цялостно и физиката, и душевността, и психиката на човек. При хомеопат не се ходи, когато си болен, а когато усетиш какъвто и да било дисбаланс, понижена жизненост, депресивни състояния, апатия... Това е първата лампа, че нещо в организма не е на ред. Прочети тези две книги, обърни се към класически хомеопат и ще разбереш, че до сега май някой те е будалкал, че те лекува с хомеопатия. А за "по-сериозните лекарства" - просто ще забравиш и ще съжаляваш, че си ги пила.

ето това е от сайта на БГ хомеопатично общество:

10 полезни причини за използването на хомеопатията

1. НЯМА ВРЕДНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Специалният процес на приготвяне на лекарствата,

наречен потенциране,

ги пречиства и премахва всички възможни токсични странични ефекти. Те са безопасни за бебетата, както и по време на бременност и менопауза. Разбира се, ако сте бременна, препоръчително е да бъдете под наблюдение на квалифициран професионален хомеопат.

2. НЕЖНА

Хомеопатията работи така: тя стимулира естествения защитен механизъм на тялото да се самолекува. Макар да е нежна, резултатите й могат да бъдат мощни и дълготрайни.

3. ХОЛИСТИЧНА

Хомеопатията взима предвид цялата личност. Често едно единствено лекарство може да покрие всичките ви оплаквания.

4. ЕВТИНА

Хомеопатичните лекарства струват удивително малко, в сравнение с предписаните алопатични медикаменти. Хомеопатичните лекарста повишават имунната система, като ви правят по-силни и по-малко податливи на заболявания.

5. ПРЕВАНТИВНО ДЕЙСТВИЕ

Чрез повишаването на имунната система на тялото хомеопатията може да подобри съпротивителните сили на човека към болестите и инфекциите.

6. НЕ СЕ ИЗПИТВАТ ВЪРХУ ЖИВОТНИ

Реакцията на хората към лекарствата е различна от реакцията на животните към лекарствата. Всички хомеопатични лекарства се изпитват от здрави хора. Симптомите, които предизвиква приетата субстанция в здрав човек показват, че именно те трябва да бъдат лекувани в болен, страдащ от същите симптоми.

7. ЛЕСНО СЕ ПРИЕМАТ

Хомеопатичните лекарства се предлагат във вид на малки, приятни на вкус таблетки, които се смучат в устата, или в течна форма. Гранулите, прахчетата или капките могат да се взимат от бебета и деца.

8. УЧАСТИЕТО НА ПАЦИЕНТА

Хомеопатът ще ви задава много въпроси, не само за индивидуалните ви симптоми, които ви притесняват в момента, но и как те влияят на състоянието ви, а също ще иска да знае всичко за здравето ви и начина ви на живот.

9. НЕОЦЕНИМА ПРИ ПЪРВА ПОМОЩ

Хомеопатичните лекарства са безопасни и могат да бъдат използвани вкъщи или на работното място за лечение на обичайни проблеми – като натъртвания, леки изгаряния, навяхвания, ухапвания от насекоми и гастритни разстройства. Обаче по-сериозните или хронични оплакания трябва да бъдат лекувани от квалифициран професионалист.

10. МЕДИЦИНАТА НА БЪДЕЩЕТО

Хомеопатията е едно непрестанно растящо изкуство със своите над 6000 хомеопатични лекарста и непрекъснатото откриване на нови. Обратно на алопатичната медицина, която залива пазара всяка година с новооткрити странични ефекти, хомеопатите и досега използат същите лекарства отпреди 200 години, разширявайки обхвата им и с нови доказвания. Модерната квантова физика и откритията й ни помогнаха да развием по-дълбоко разбирането си за хомеопатията днес, 200 години по-късно от началото й.
горещо ти препоръчвам книгата на Атанас Гълъбов "Хомеопатия за всички" и "Паметта на водата" на Масару Емото. Пусни ми мейла си на лични и ще ти ги пратя веднага. В тях на съвсем достъпен език са обяснени основните и най-важни неща. Не те съветвам на сляпо да се доверяваш на никакви прехвалени методи, лекари и/или хомеопати.
Без да съм веща в детайлите аз мисля, че или е доказване на някой от приеманите препарати, или пък не е правилно определен конституционния тип на детето още повече, че се прилагат едновременно няколко неща...
[www.bghomeopathy.org] - това е сайтът на БГ хомеопатично общество. Аз лично отправих запитване към тях и те ми препоръчаха така възхваляваната от мен вълшебница Любомира. Отговарят бързо и наистина можеш да им се довериш, че няма да налетиш на някой псевдо-хомео-шарлатанин.
Успех!

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: Branka (IP регистриран)
Дата: 30 October, 2008 10:29

Благодаря,Злати..веднага ще отправя запитване ,а на лични ти пускам ймейла.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: benna (IP регистриран)
Дата: 3 November, 2008 13:19

Здравейте момичета,

преди няколко дни заведох малкия на класически хомеопат тук в Бургас. Всичко мина добре, изписаха ни едно лекарство. Давах му го по схемата която изписа лекарката, но искам да попитам тези от вас които също ходят при класически хомеопати колко време давате предписаното лекарство.Знам че за всеки е строго индивидуално, но на нас схемата ни беше да го давам три дни и след това ако е необходимо пак. Та по този повод ми е малко странно как ще му действа за укрепване на организма,като трябваше само три дни да го давам...
След месец сме пак на контролен преглед, та ще видим...Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: vladimirova (IP регистриран)
Дата: 3 November, 2008 15:56

Бенна, не се притеснявай лекарството остава да действа в организма до към 40 дни след като си го дала. Аз така започнах да пия моето за алергията. Пих три дни по схема и после когато имам нужда. Успех.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: zlatina (IP регистриран)
Дата: 4 November, 2008 08:12

benna Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравейте момичета,
>
> преди няколко дни заведох малкия на класически
> хомеопат тук в Бургас. Всичко мина добре, изписаха
> ни едно лекарство. Давах му го по схемата която
> изписа лекарката, но искам да попитам тези от вас
> които също ходят при класически хомеопати колко
> време давате предписаното лекарство.Знам че за
> всеки е строго индивидуално, но на нас схемата ни
> беше да го давам три дни и след това ако е
> необходимо пак. Та по този повод ми е малко
> странно как ще му действа за укрепване на
> организма,като трябваше само три дни да го
> давам...
> След месец сме пак на контролен преглед, та ще
> видим...

При хомеопатичните препарати няма нужда от продължителен прием, защото не са на принципа на натрупване в организма, както при традиционните хапове. Особено ако е по-висока потенция в шишенцето ви на практика няма и молекула от активното вещество. Ако имаш време изчети темичката от начало, както и пуснатите в нея линкове - страшно много информация има вътре.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: benna (IP регистриран)
Дата: 4 November, 2008 11:16

Много благодаря за бързите отговори момичета.

Успех желая на всички ви smiling smiley

Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: pupita6 (IP регистриран)
Дата: 13 December, 2008 22:19

Последните два месеца бяхме изправени пред голями трудности - първите ни боледувания, сериозни, с много висока Т, болки в ушите, малката отказваше да яде и пие с дни, беше направо отнесена от високата Т.... всеки ден по няколко пъти се чувахмеи виждахме с хомеопатката, три пъти й смени лекарството, докато почне да спада Т и да спира зверската задушаваща кашлица. Всеки път, когато видех термометъра с високата Т, започваше борба в мене да й дам температуропонижаващо, или нещо за кашлица.. но по съвет на хомеопатката издържахме и така детето не направи пнеумония. Лекарката каза, че високата Т пази организма и убива бактериите, и ако нас ни плаши това, то за организма е много добре, и било много хубаво, че Еми прави такива температури /нищо, че на мене ми изгоря душата от притеснение/.
Пиша това, за да кажа, че преминахме без АБ, Нурофен и т.н. Вече получавам подкрепа и от мъжа ми за хомеопатията, защото преди не беше много съгласен.. и така - сега остава да възпитам малко бабите, защото те ми извадиха душата, защо си мъча детето, заради мене била влязла в болница миналата година, как може да се лекува без АБ..?! И такива закостеняли въпроси.


[galeria.biberonbg.com]
Най-хубавия ден-днешният. Най-голямата спънка-страхът. Най-лесното нещо-да се заблудиш. Най-голямата грешка-да паднеш духом. Коренът на всички злини - егоизмът. Най-хубавото развлечение-работата. Най-лошото поражение-отчаянието. Най-добрите учители-децата. Най-голямото щастие-да си полезен на другите. Най-неприятният недостатък-лошото настроение. Най-красивия подарък-прошката. Най-добрата защита-усмивката. Най-доброто лекарство-оптимизма. Най-мощната сила на света-вярата. Най-стимулиращия дар-надеждата. Единствената реалност-любовта.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: ravena (IP регистриран)
Дата: 15 December, 2008 09:43

Деси, браво за търпението и упоритостта!
Хората са полудели с тези антибиотици. angry smiley

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: zlatina (IP регистриран)
Дата: 15 December, 2008 13:12

Деси, напълно те разбирам какво ти е било. Ужасно е. Аз няма колебания да дам някакво лекарство, но въпреки това ми е притеснено винаги и звъня по сто пъти на хомеопата ни. Любомира твърди, че когато се приема правилно подбрания конституционен препарат е невъзможно да се стигне до усложнения или температурен гърч. Все това ми повтаря и аз й вярвам. Но това не ми пречи да й звъня в 12 посред нощ, за да ме успокои.
Аз задължително водя дневник на всички в къщи - на коя дата е пит препарата, какви реакции е направил след това организма, много често правя снимки с телефона /ако има обриви, зачервявания/, описвам каква е температурата - глава, крайници, тяло... Всичко е важно.
Мъжът ми много ме подкрепя, пък и при него най-много е изпробвано, за това. Но и преди това ние сме се разбрали, че който отнася дежурствата и борбата с болестите, той има думата. Другия да си мълчи.
Бабите - там е много трудно. Аз от 4 години нямам аспирин в къщи, но това не пречи на майка ми да опява всеки път, че ще си уморя децата, каменно сърце съм имала, "дай му на детето АБ да му светне"... Дори вече не се ядосвам и не си правя труда да споря.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: vladimirova (IP регистриран)
Дата: 17 December, 2008 23:04

Това с бабите май е при всички. Моята свекърва обяви хомеопатията за магьосничество и при всеки удобен случай ми изпраща нещо против това лечение. И аз спрях вече да се впрягам и дори не се опитвам да й обяснявам нещата. Майка ми по принцип е много тактична и не се бърка, но в големите кризи на Марти се се случвало да ме пита дали няма да дам нещо поне за температурата. Мъжа ми в началото беше голям скептик и даже искаше да ходи да изследва какво точно имало в тези шишенца grinning smiley Но само си мрънкаше от време на време, защото и при нас който поема дежурствата, той определя правилата.
Деси, радвам се, че Емили се е оправила без антибиотик, а теб напълно те разбирам за притеснението и колебанията понякога. Важното е, че вече е добре. От тук нататък става по-лесно. smiling smiley Много здраве ви желая.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: pupita6 (IP регистриран)
Дата: 18 December, 2008 08:54

Дано да са здрави и малки и голями и да нямаме никаква нужда от лечение, каквото и да било!


[galeria.biberonbg.com]
Най-хубавия ден-днешният. Най-голямата спънка-страхът. Най-лесното нещо-да се заблудиш. Най-голямата грешка-да паднеш духом. Коренът на всички злини - егоизмът. Най-хубавото развлечение-работата. Най-лошото поражение-отчаянието. Най-добрите учители-децата. Най-голямото щастие-да си полезен на другите. Най-неприятният недостатък-лошото настроение. Най-красивия подарък-прошката. Най-добрата защита-усмивката. Най-доброто лекарство-оптимизма. Най-мощната сила на света-вярата. Най-стимулиращия дар-надеждата. Единствената реалност-любовта.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: pupita6 (IP регистриран)
Дата: 24 December, 2008 15:51

Пак да се оплача - след 1 седмица без никакви оплаквания, в която аз не можах да се отпусна, защото се разболях зверски, малката от снощи пак е болна plach . С кашлица, сополи, лека Т, която стигна до 38 след като дадох Nat m1. След 12 часа мога да повторя дозата, а дотогава само поддържащо давам. Тя няма апетит, но поне сега стана малко от леглото и рисува. Душата ми се измори, съзнанието ми също, да ги мисля тия гадни болести, дали аз я заразих, не е излизала, не се е събирала с други деца...?!


[galeria.biberonbg.com]
Най-хубавия ден-днешният. Най-голямата спънка-страхът. Най-лесното нещо-да се заблудиш. Най-голямата грешка-да паднеш духом. Коренът на всички злини - егоизмът. Най-хубавото развлечение-работата. Най-лошото поражение-отчаянието. Най-добрите учители-децата. Най-голямото щастие-да си полезен на другите. Най-неприятният недостатък-лошото настроение. Най-красивия подарък-прошката. Най-добрата защита-усмивката. Най-доброто лекарство-оптимизма. Най-мощната сила на света-вярата. Най-стимулиращия дар-надеждата. Единствената реалност-любовта.

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: valia_m (IP регистриран)
Дата: 14 January, 2009 10:37

И аз бях твърдо ЗА хомеопатията, но след като се разчетох, реших да я поспра.

Детето ми беше страшно раздразнително, плачеше постоянно. Изпадаше в кризи защото когато си е легнал столът е бил дръпнат, а като се събудеше е сложен на мястото си. Направо незнаех какво да го правя, плачеше нощем, денем беше същото. Въобще не си играеше....спрвх с всякакви хомеопатични лекарства.

Според мен няма лекарства, които да са напълно безвредни. Неможе постоянно да се тъпче детето или ние, защото да не ни се появят сополки или да не ни хване грип. Как ще имаме силна имунна система и как ораганизама ни ще се защити от вирус, ако ние постоянно му даваме нещо за да не се разболеем.
Миналата година, когато Оги ходеше на ясла боледува само веднъж през зимата от гнойна ангина. Имаше дни , в които бяха по 3 деца в групата, защото другите са болни от грип или нещо друго. Лелите постоянно подсмърчаха и кашляха. Оги не се разболя. Не му давах нищо, освен прясно изцедени сокове - червено цвекло, портокали, ябълки....

....НО всеки решава сам за себе си и за детето.

П.С. Детенцето ми беше болничко, но се оправи и без антибиотик, нашата лекарка изписва многооо рядко. Сега е много по - спокоен, играе си няма я тази нервност и истерии. Сърди се естествено, но не както преди.


Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: zlatina (IP регистриран)
Дата: 14 January, 2009 12:17

Валя, доста странно ми прозвуча твоят пост! Това, което си описала въобще не е съвместимо с класическата хомеопатия. Първо там не може да даваш "постоянно", второ не се дава превантивно "да не се появят сополки или да не хване грип".
Виж за нетипично поведение - във вашия случай нервност и истерии е напълно възможно да е в следствие на хомеопатичен препарат, но само в случай, че не е изписан верният конституционен препарат за съответния човек.
Пупи, много е страшно това, което пишеш. Наистина е ужасно, но пък не се самоизмъчвай сега, че ти си я заразила, че ти си виновна. Пък и така както го описваш, е напълно възможно да си е лекарствената реакция от препарата. Само симптоматично да е, без реална болест. Това май е най-трудно да се приеме от съзнанието на тревожния родител. Аз вече за температура под 39 нищо не давам. Едва като мине 39 и тръгне към 40, тогава започвам прием на препарат по схема. А за неяденето - нормално е да не иска. И ти като си болна нищо не ти се яде. Когато има проблем, организма трябва да използва цялата налична енергия за справяне с него, а не за напразно храносмилане. И Аля и Вико са ми правили гладни стачки от по седмица, когато не са били добре. Даваш мляко, плодче, сокчета и това е.
Пиши как сте вече! Казвай какво става!

Re: Хомеопатията - заvkusno и противneee
Изпратено: pupita6 (IP регистриран)
Дата: 14 January, 2009 12:22

Злати, тя после боледува още два пъти, прави високи Т. Правихме консултация с двама хомеопати заедно. Сега сме почивка, тя е добре, да чукна на дърво, още не съм я пратила на детска, страх ме е...


[galeria.biberonbg.com]
Най-хубавия ден-днешният. Най-голямата спънка-страхът. Най-лесното нещо-да се заблудиш. Най-голямата грешка-да паднеш духом. Коренът на всички злини - егоизмът. Най-хубавото развлечение-работата. Най-лошото поражение-отчаянието. Най-добрите учители-децата. Най-голямото щастие-да си полезен на другите. Най-неприятният недостатък-лошото настроение. Най-красивия подарък-прошката. Най-добрата защита-усмивката. Най-доброто лекарство-оптимизма. Най-мощната сила на света-вярата. Най-стимулиращия дар-надеждата. Единствената реалност-любовта.

Страници:  <<Първа страница...56789101112131415>>
Страница:13 от 15


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.