Клуб 'Здраве' : © Български Бебе Център
проблем с тестиса
Изпратено: maiia (IP регистриран)
Дата: 16 February, 2009 13:49

Момичета имам нужда от малко инфо относно детските хирурзи.Откакто съм родила малкия не съм напипвала левия тестис.Нито в банята нито когато и да съм търсила.Споделих с детски хирург когато беше още малък,но той каза да изчакаме до годинка можел да слезе,но още го няма.Ще ви помоля да ми кажете дали сте доволни от някой в Пловдив или София.Утре ще взема направление и искам да го заведа при добър специалис за първо време да видим дали изобщо има втори тестис.Трудно се прави такава диагноза.Благодаря!

Re: проблем с тестиса
Изпратено: petiaivanov (IP регистриран)
Дата: 16 February, 2009 14:47

Писах на лични.

Re: проблем с тестиса
Изпратено: viksi (IP регистриран)
Дата: 17 February, 2009 08:18

Препръчвам доктор Красимир Тодоров от детска хирургия в Пирогов thumbs up ! Той оперира детенцето ми миналата пролет - останах много доволна от комбинацията професионализъм + човечност .


Re: проблем с тестиса
Изпратено: vania dimitrova (IP регистриран)
Дата: 17 February, 2009 10:21

Препоръчвам д-р Пенушлиев хирургия кърмачета в Пирогов. Той оперира Борис като беше на 2м от ингвинална херния.


Re: проблем с тестиса
Изпратено: Emmi (IP регистриран)
Дата: 17 February, 2009 21:52

Мая, писах ти на лични.

Мравчето на мама, на четири годинки стана.

Re: проблем с тестиса
Изпратено: mimi_9 (IP регистриран)
Дата: 18 February, 2009 17:25

Момчилов от Пирогов!


[www.jivotno.com]

Понякога животът те подлага на изпит,
преди да си имал възможност да си научиш урока.

Re: проблем с тестиса
Изпратено: Iana_A (IP регистриран)
Дата: 19 February, 2009 22:18

Мая, моето момченце беше с асансиорен тестис и наскоро минахме операцията. Много е важно да се установи дали има тестис навреме за да може да се реагира адекватно. Тука където живея аз докторите са категорични, че ако не се направи операция до 3г после е безсмислено т.е. тестиса е загубена кауза и то в случай че е асансиорен. Ако въобще не е бил долу се реагира веднага след годинката. Надявам се вашият случай да е асансиорен, защото може да се изчака повечко детето да поотрасне. Много е важно всеки път като го къпеш да гледаш дали тестиса във ваната слиза надолу. Пожелавам ви успех и ако се наложи операция повярвай ми минава много леко и детето почти не разбира през какво е минало. thumbs up Дано всичко с Веско да е наред! detelina

Re: проблем с тестиса
Изпратено: andi (IP регистриран)
Дата: 26 February, 2009 09:07

С добри впечатления съм от Д-р.ПЕЕВ от Пирогов. Справяме се и без операция - тестиса ни слиза бавно, но не е асансьорен; стимулирахме го още преди първата годинка. Аз бях питала тук за уролог преди доста време също. Благодарна съм за резултата! Успех! love smileyRe: проблем с тестиса
Изпратено: linda70 (IP регистриран)
Дата: 26 February, 2009 20:58

Това,че не го напипваш не означава, че го няма.Същото беше и при нас,но уролога го намери.Дано и при вас да е така и да ви се размине операцията.


Re: проблем с тестиса
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 2 March, 2009 11:15

Д-р Момчилов от Пирогов!
Не се притеснявай,ако ти кажат ,че се налага операция!минала съм по този път,както и много други момичета от форума.ще ти кажем всичко,няма никакво място за притеснение.И най-важното-никакво отлагане!Ти сигурно си се информирала защо тестиса не трябва да седи в коремната кухина дълго време и е наложителна операция за смъкването му в тестистните торбички.
Не се притеснявай, тази операция се прави около 1,5г-2г.възраст.Сутрин приемат детето,в 16 часа го изписват,а в 20часа малкия дивее и щурее сякаш нищо не е било! smiling smiley

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: проблем с тестиса
Изпратено: RADINA170 (IP регистриран)
Дата: 4 March, 2009 19:55

ЗА ПЛОВДИВ-Д-Р.МОШИКОВ-ХИРУРГИЙТЕ НА ПЕЩЕРСКО,10 ЕТАЖ.СТРАШЕН СПЕЦИАЛИСТ,ЕДИН ОТ НАИ-ДОБРИТЕ,ДА НЕ КАЖА-НАЙ-ДОБРИЯ!!!!!!!УСПЕХ И ПИШИ uspeh d good luck


Re: проблем с тестиса
Изпратено: andi (IP регистриран)
Дата: 7 March, 2009 10:39

linda70 Написал:
-------------------------------------------------------
> Това,че не го напипваш не означава, че го
> няма.Същото беше и при нас,но уролога го
> намери.
Дано и при вас да е така и да ви се размине
> операцията.
>

Потвърждавам го, както и споделеното от Самко - че в случай на нужда от операция, то е добре да е навреме.Re: проблем с тестиса
Изпратено: ioni77 (IP регистриран)
Дата: 15 April, 2009 11:23

Здравейте, пиша ви защото имаме съшия проблем , ние сме почти на 2 месеца и ни откриха херния , като един доктор каза 4е е ингвинална а друг(Генов от Пирогов)каза че е хидроцеле.Тя ту се появява ту се скрива от ляво над тестисите.Може ли да ми обясните как се стигна при вас до операция и каква беше точно при вас хернията(какво представляваше).Как да се свържа с този доктор Пенушлиев?
Благодаря ви предварително

Re: проблем с тестиса
Изпратено: petiaivanov (IP регистриран)
Дата: 15 April, 2009 14:11

Най-добре заведи детето в детската урология на Пирогов. Потърси доктор Момчилов. Прегледите са преди обяд до 13.30 часа. Ако е хидроцеле, трябва да се набюдава(детето още не е проходило и нещата могат да се оправят евентуално и без операция). Ако се наложи операция-не се шашкай не е толкова страшно.Минах през това и знам какво е. Точно хидроцелето ту се появява, ту се свива. За ингвиналната херния-не знам как е.

Re: проблем с тестиса
Изпратено: vania dimitrova (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2009 01:33

Борис имаше ингвинална - ту се появяваше, ту се скриваше. На 2м направихме операция, ния настояхме, лекарят искаше да чакаме да стане на 1г. Много леко мина за 2 дни всичко.


Re: проблем с тестиса
Изпратено: vesi79 (IP регистриран)
Дата: 28 April, 2009 13:56

Синът ми бе опериран от д-р Момчилов, който през цялото време твърдеше, че диагнозата е хидроцеле. 3 месеца след операцията тестиса си остана подут. "Прехваленият" д-р Момчилов, който си бе поискал и съотвената сума за операцията, на въпроса ми защо проблема си стои, ми отговори, че най-вероятно операцията е била неуспешна. Та нали той е оператора..от кого зависи. Наложи се втора операци, но този път при друг доктор - д-р Стоилов от Детската хирургия на Пирогов. Благодаря му, че постави първо правилна диагноза - игвинална херния и второ, че поправи грешките на колегата си...дори се възмути - не мога да повярвам , че подобна операция е направена в Пирогов. Това е от мен...с пожелание за правилна диагнова и бързо оздравяване.

Re: проблем с тестиса
Изпратено: vanya123 (IP регистриран)
Дата: 27 June, 2012 16:54

Здравейте на всички!Предстои ни операция на ингвинална херния в Пирогов.Моля,препоръчайте ми добър лекар!

Re: проблем с тестиса
Изпратено: vanina1980 (IP регистриран)
Дата: 29 June, 2012 09:57

Професор Бранков,доктор Шивачев,и двамата са перфектни.
Можеш да ги намериш в детска гръдна хирургия в Пирогов или ми пиши на лични за повече инфо.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.