Различните деца : © Български Бебе Център
Страници:  <<1234567
Страница:7 от 7
Re: Да се запознаем?
Изпратено: shanna (IP регистриран)
Дата: 31 May, 2008 08:36

Здравейте! Казвам се Светлана. Имам две дъщери - Зарина на 10 и Елина на 5. Малката се роди с вродена малфорнация. В дясно вместо бъбрек имаше кистозна формация, която отстраниха. В ляво имаше стеноза на уретера. В болницата в родния ми град не разбраха за проблема й и здравия ляв бъбрек се увреди. И се започна едно ходене по-мъките ...
За щастие малката преодоля всичко. Бъбрека работи. Но Ели започна да прави пристъпи. Поставиха диагноза "астма на алергична основа". Започнахме с Кларитин, после Зиртек, сега Singulair.
Преди месец Еличка получи гърч при не много висока температура 38 градуса. Лекарите ме посъветваха да направя скенер, ЕЕГ и други изследвания. И така ровейки се из интернет попаднах на мнения от клуба за лекари, за лекарства, прочетох разкази на родители. Престраших се да пиша и да споделя моя проблем.
[/img]

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 31 May, 2008 19:35

Здравей Светлана!
Аз съм Марияна, приятно ми е!
Много съвалявам, че се запознаваме тук, особено след неприятните диагнози, които описваш и неадекватната и закъснчла реакция на лекарите. sad smiley
От описаните проблеми аз съм запозната само с астмата и ако мога да помогна с нещо ще се радвам! Много искрено се надявам да решите проблема с бъбреците! Докато лежах в болница със сина ми заради астматични пристъпи при нас бяха две майки, чийто деца бяха правили гърчове при температура. Едното детенце и при 37 беше правило гърч и майка му по цяла нощ не смееше да спи.. Искрено ти съчувствам и се надявам да израстете колкото мове пошече проблеми!Re: Да се запознаем?
Изпратено: shanna (IP регистриран)
Дата: 2 June, 2008 09:04

Благодаря за подкрепата и разбирането, Марияна.
Утре пътувам за София за да заведа Ели на необходимите прегледи и изследвания. Дано всичко е наред.


Re: Да се запознаем?
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 2 June, 2008 09:26

Здравей, и от мен.
Ще чакаме да разкажеш как са минали прегледите в София. Ако мога да ти бъда полезна с някаква информация, специялно за астмата - питай. Малката ми щерка е с алергична астма.
Дано бъдете здравички! detelina

Клубни правила
Правила за подписите
"Детето, чието развитие е усложнено от дефект е не по-малко развито от неговия нормален връстник.То е същото дете, но по друг начин развито" Л.С.Виготски
Да бъдем толерантни към различните деца. Да научим децата си на толерантност.
На небето звездичка вечно ще грее и сладката Ная, с усмивка на нея ще се люлее. Почивай в мир, мило детенце.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: shanna (IP регистриран)
Дата: 2 June, 2008 10:31

Благодаря, дора!


Всеки малък жест може да промени света, всяка добра дума спасява душа и всеки миг в прегръдките на любовта е по-ценен от всичко, което може да се купи с пари.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: shanna (IP регистриран)
Дата: 10 June, 2008 10:56

Здравейте!
След прегледите в София не мога да си събера мислите.
Оказа се, че Елина има някаква разновидност на епилепсия. На всичките проблеми и това, че не може да пие каквито и да е лекарства. Лекарката ми препоръча кедрово масло и амарантово (!?!) масло.
В допълнение - алергична астма. Смениха инхалатора с капки Xyzal.
Незнам... объркана съм...
А и ни предстои РЕЛК на 17 юни.

Ще ми се да прикача снимки на децата, но все още не знам как.Всеки малък жест може да промени света, всяка добра дума спасява душа и всеки миг в прегръдките на любовта е по-ценен от всичко, което може да се купи с пари.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 10 June, 2008 15:02

Светли, успокой се! Може пък вашата "разновидност на епилепсия" да е по-лека форма и да се преборите! А за тези масла защо ти ги препоръчаха? Казаха ли ти как се ползват?! Не се учудвай много: аз открих, че евкалиптовата есенцийка много помага на Пламен при спазъм...
А иначе пиши и в чат темичката ни! Там може и за снимките да се опитам да ти помогна. smiling smiley


Re: Да се запознаем?
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 11 June, 2008 08:39

shanna, ето тук е описано как да си направиш линийка на детенцето: Как бихте могли да добавите тикер/линийка/ в подписа си?

1. Трябва да изберете по свой вкус вида на лентичката - за бременност, за дете или семейството. За пример ще използвам [lilypie.com], тикер за бременност.
- Кликвате върху опцията Expecting a baby, има два възможни варианта - Full-size ticker и Mini ticker.
- Кликвате на линка за избрания вид и следва избор на лентичката. Трябва да маркирате избаната в кръгчето пред нея.
- Кликвате на опцията Step 2: Select marker - трябва да си изберете маркер на линийката. Маркирате избрания от вас с точка в кръгчето пред него.
- Следва последната Step 3: Input text - въвеждане на предполагаемия термин или датата на последната менструация.
- Можете да избирате прозрачна или на бял фон лентичка - маркирайки опциите Clear Background или White Background.
- Бихте могли да добавите текст и/ли фото към лентичката
- За да завършите процеса, кликвате върху бутона с надпис Create Ticker.
2. Трябва да копирате втория, PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode /от прозорчето/.
3. Вече копирания код на лентичката тябва да поставите в подписа си, тук, в клубовете. За целта кликвате на опцията ПОЩА, намира се в навигационното меню най-отгоре на всеки клуб. След това избирате опцията от Личен профил "Редактиране на подпис". В полето поставяте вече копирания код на лентичката и кликвате на бутона ОК. По този начин избраната от вас линийка е прибавена в подписа ви и ще излиза след всяко написано от вас мнение в клубовете, но за целта трябва да изберете опцията Добави подпис, в полето на писане на съобщение.

Силно се надявам наистина както ти е написала и Дидри, състоянието на детенцето ти да върви само нагоре и да се оправи един ден, много скоро напълно.
detelina

Клубни правила
Правила за подписите
"Детето, чието развитие е усложнено от дефект е не по-малко развито от неговия нормален връстник.То е същото дете, но по друг начин развито" Л.С.Виготски
Да бъдем толерантни към различните деца. Да научим децата си на толерантност.
На небето звездичка вечно ще грее и сладката Ная, с усмивка на нея ще се люлее. Почивай в мир, мило детенце.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: jenik (IP регистриран)
Дата: 18 August, 2008 17:11

Здравейте,аз съм Жени и имам 2 дъщерички, каката на 2г.6м. е с диагноза Остра миелоидна левкемия, поставена на 10-месечна възраст.Преминахме 6 курса химиотерапия и една год. поддържащо лечение с хапчета (също цитостатик).Сега е в ремисия.Дай Боже никога повече да не се прояви тази гадна болест!
Прегръщам всички ви силно!Кураж!Борбата продължава!Ная

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 19 August, 2008 10:12

Мила,
и тук ти казвам доре дошла! Пожелавам ти ремисията да остане постоянна и да забравите кошмара, през който сте минали!


Re: Да се запознаем?
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 29 September, 2008 15:10

Боже, колко мъка има тук!

Аз се записвам в клубчето с диагнозата на моя син - АСТМА С ПРЕОБЛАДАВАЩ АЛЕРГИЧЕН ЕЛЕМЕНТ!
Ние сме на СИНГУЛАР, КСИЗАЛ и скоро ще почваме ФЛЕКСОТИД.

Светлана, мила, минавате през големи мъки и притеснения, но аз се надявам, че всички тези неща са такива, които с възрастта на детенцето ти, ще отшумят. Дано да е така. Поне за астмата има такава голяма вероятност! Кураж и не губи вяра!

jenik, имаш страхотно красиви дъщерички! Минали сте през един кошмар заедно с тази хубава, синеока принцеса, дано той повече никога не се повтори! Вярвам, че ремисията ще е постоянна, от сърце ви го желая и ви пращам положителна енергия. Много кураж и на теб, много сили да преминете през всичко, което ви остава, за да бъде тази ужасна диагноза само едно кошмарно минало!!! Така ще бъде, ще видиш!

мама на две момченца, две врабченца

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 29 September, 2008 16:33

Софи, много жалко, че окончателно ви поставиха тази диагноза! Но пък и не е чак толкова страшно! Много бързо му се свиква и се научаваш как да ги усещаш и да ги ограничаваш тия пристъпи!
А аз от няколко дена пробвам с хомеопатия при Пламен. За момента резултата е добър, но преди това за пореден път си изпихме антибиотиците и още май е рано да се хваля.


Re: Да се запознаем?
Изпратено: jenik (IP регистриран)
Дата: 30 September, 2008 12:12

аленна pregradka
Благодаря ти за красивите думи!!!
От все сърце ви желая и вие да се преборите с гадната астма!!!
прегръщам ви силно!!!
Толкова ми става мъчно като разбера за още болни дечица...кураж мили мами!!!Много вяра и любов!!!Това ще ни спаси!!!
Горещи целувки на всички ви!Ная

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Emssi (IP регистриран)
Дата: 7 October, 2008 10:29

Здравейте мили мами! Казвам се Емилия Петкова на 25 години от София. Имам една прекрасна палава дъщеричка Дея, която скоро направи годинкаsmiling smiley Съпругът ми се казва Мирослав и сме щастливо женени от близо две години smiling smiley
По професия съм филолог. Звършила съм "Българска филология" и "Медии и реклама" във Великотърновския университет.
Посещавам "Биберон" от около две години, но никога не съм се включвала в клубовете просто, защото нямах много време, тъй като до края на бременността си ходех на работа, а после като се роди Дея ..., но не надявам сега да се влкючвам често и да обменяме полезна информация.
Много съм поласкана от титлата , която получих в конкурса! Не очаквах, тъй като всички момичета бяха прекрасни! Честито на всички победителки!

Страници:  <<1234567
Страница:7 от 7


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.