Различните деца : © Български Бебе Център
Страници:  <<1234567>>
Страница:6 от 7
Re: Да се запознаем?
Изпратено: kristian (IP регистриран)
Дата: 24 January, 2008 12:10

Роси,здравей и от мен!желая ви много късмет и сили в борбата!

Re: Да се запознаем?
Изпратено: sister (IP регистриран)
Дата: 28 February, 2008 16:05

здравейте и от нас много ми е тъжно когато чета за болни дечица и ние с моето ангелче имаме проблем то се роди с хемангиом на лицето не мога да си представя че все още няма лечение за това заболяване има ли и други майки с този проблем

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 28 February, 2008 17:45

Здравей sister,
Съжалявам, че се записваш в нашето клубче. Да, тук имаше няколко мами с дечица с хемангиоми... Мисля, че имаше и на личицето едно детенце. Потърси из тази точно темичка...
Но аз до колкото зная хемангиомите честичко сами изчезват, а някои ги премахват и оперативно и не е толкова нелечимо.
Ти от кой град си? На какви лекари сте ходили? Но гледам, че ти си пуснала вече темичка за хемангиома на детенце. Даже е на две странички темичката:[club.biberonbg.com]
Заповядай и в нашата чат темичка!

Редактирано 2 пъти последният път 28.02.2008 17:47.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: katerina (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2008 11:05

Здравейте smiling smiley Казвам се Катерина. Дъщеря ми Маги има проблеми с пикочните пътища sad smiley Всичко започна от там, като взе да се оплаква, че я боли при уриниране. Пуснахме стерилна урина и се изолираха Ешерихия коли 10*5. Това беше през септември, мин.година. Започнахме лечение с Гентамицин и АБ през устата /според антибиограмата/. После пи 1м Нелидикс. През декември й беше операцията и на трите сливици и само 2 седмици по-късно, започнаха същите оплаквания - болка при уриниране. Пуснахме стерилна урина и отново бактерии sad smiley Този път Протеус мирабилис 10*5. Отново АБ инжекционно и през устата. От ехографа установиха задебелена пикочна стена. Започна при всяко пишкане да си мокри гащите и така е до днес sad smiley След като приключихме с АБ, след 2 дни отново се появи болката при уриниране. Пуснахме стерилна урина, изолираха се Ешерихия коли 10*5. През това време бяхме записали час за преглед в София при доц.Лилова. След прегледа ни приеха в болницата. Там отново беше на АБ инжекционно. След като ни изсписаха, продължихме с АБ през устата. Пи го 1мес. След като го спряхме, след 10 дни пуснахме стерилна урина. Този път всичко беше наред, нямаше бактерии. Но умирам от страх, да не се появят пак. От време-навреме пак се оплакчва, че я боли при пишкане. Само й следя урината и като видя, че е мътна изпитвам панически страх.
В София й правиха микционна снимка, няма рефлукс. Правихме и уродинамика. Установи се, че има остатъчна урина в пикочния мехур 9мл след като се е изспишкала. Това изспускане на урина, всеки път като пишка не можем още да го излекуваме sad smiley Не мога да я пратя на градина, защото тя няма да каже на госпожите, че й са мокри гащите и ще стои така. Тази есен е предучилищна и какво ще правим. Толкова е изостанала от своите връстници, които ходят на градина. Тази седмица я пуснах да ходи на градина само до обяд. Баба й като отишла да я взема и госпожата й казала, че е трябвало да я запишем в училище да кара предучилищна, защото много е изостанала с материала, а в училище повече ще я занимават.

Магдалена е родена на 03.11.2002г.
Стефан е роден на 19.02.2006г.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 6 April, 2008 08:51

Здравей Катерина!
Много съжалявам за проблемите на детенцето ти, но добре дошла при нас!
Дано намерите решания на проблемите ви!


Re: Да се запознаем?
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2008 18:36

Ами да се запиша и аз,наскоро разбрахме,4е синът ми на 2г и 1м
има намален слух и преди 10 дена му направиха операция,отстраниха третата сливица(заради 4естите боледувания) и също оперираха ушенцата,сложиха му някакви "макари4ки" вътре,които след време ще си паднат сами4ки и сега много внимаваме при къпане,защото не може да му мокрим ушите.Освен това според педиатърката ни е с алерги4на астма и пи е хап4ета непрекъснато,въпреки 4е не сме много сигурни в диагнозата,но като 4е ли помагат хап4етата,но кашлицата не из4езва.Ве4е в продължение на 7м кашля всекидневно,суха кашлица,като при настинка рязко се влошава,понякога нощем 4ак не може да спи от многото кашляне,после като се излекува се слу4ва дори да из4езне кашлицата за известно време,но при най малката настинка пак се връща и така,това е от нас.
P.С.Пропуснах да кажа,че сме назад и с говора,незнам дали е от двуезичието,от намаленият слух или друг фактор,ако до 2-3 месеца няма подобрение сигурно ще отидем на логопед.Засега използва някои думи,може би около 50тина,но е далеч от изречения и някакъв смислен разговор.


Дани-4гРедактирано 2 пъти последният път 16.04.2008 19:08.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Dora2 (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2008 19:53

Зоуи, миличка. Съжалявам, че така са се случили нещата при вас. По това, което описваш, струва ми се имате много големи шансове всичко да се нареди както трябва и детенце и вие да сте добре. Бог е с вас, ние също. pregradka

Клубни правила
Правила за подписите
"Детето, чието развитие е усложнено от дефект е не по-малко развито от неговия нормален връстник.То е същото дете, но по друг начин развито" Л.С.Виготски
Да бъдем толерантни към различните деца. Да научим децата си на толерантност.
На небето звездичка вечно ще грее и сладката Ная, с усмивка на нея ще се люлее. Почивай в мир, мило детенце.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 16 April, 2008 23:02

Зоуи, много съжалявам за неприятните диагнози. sad smiley Много съжалявам да ти кажа здравей тук. sad smiley
Дано бързо ви мине от оперцията! Но защо толкова рано са махнали третата сливица? И Пламен има такава, но тук ми казаха, че трябва да изчакаме до 3 1/2 годинки иначе има опасност пак да рецидивира сливицата!
За говора не се притеснявай! Момченцата наистина проговарям малкопо-рано! На вашата възраст моят мъник също говореше много малко (просто набор от няколко думички). Малко след 2. половина започна повечко да говори, а още няколко месеца по-късно имаше доста добър напредък. А тази вечер, както бях изморена мнооооого ми се искаше да млъкне малко и да спрат безкрайните "Защо?"...
И моят син е с алергична астма и пие сигюлер като поддържащо лекарство. При нас всичко започна с описаните от теб постоянна кашлица, задълбочаваща се при боледуване... Много е неприятно, но аз все още се надявам да го израсте и след известно име астмата да е само лош спомен!
Но все пак: добре дошла при нас, заповяфай и в чат темичката ни!
Повече здраве и по-малко притеснения за теб ти желая!


Re: Да се запознаем?
Изпратено: katerina (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2008 12:29

Здравей Зоуи! Много съжелявам за проблемите ви. И аз като Дидри мисля, че много рано му е оперирана сливицата. На Маги й ги оперираха и трите сливици, но беше навършила 5г. Казаха ни, че поне трябва да има навършени 3г. На баща й са му оперирали третата сливица на около 2г. и половина и е израстнала отново. После на 4г. и половина са му оперирали и трите сливици.
А за говора не се притеснявай, много са малки на тази възраст да правят изречения. Стефко е на вашата възраст. Казва отделни думички, мъчи се да прави изречение, но почти нищо не му се разбира grinning smiley

Магдалена е родена на 03.11.2002г.
Стефан е роден на 19.02.2006г.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Ая (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2008 15:30

Зоуи,не се притеснявай за говора,чела съм,че деца,който усвояват 2езика едновременно проговарят по-късно от връстниците си.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2008 18:17

Благодаря моми4ета за топлият прием pregradka Ами незнам защо така със сливиците,тука в Португалия така процедират,колкото по рано,толкова по добре.
Дидри и ние го пием същото това лекарство,и на вси4кото отгоре педиатърката му предписа 5мг,което е за по големи де4ица и ме е страх да не му навредят,ина 4е мисля 4е му помагат,защото като ги пие и не кашля,оба4е ако се слу4и да ги спра за 2 дена,докато купя други и веднага пак по4ва да кашля,и лошото е,4е след това дори да ги по4на пак кашлицата не намалява,просто и за един ден да пропуснем и веднага ни се отразява sad smiley ,ина4е имаме и 3 инхалатор4ета,които ползваме от време на време,пулникорт,вентилан и атровент се казват.А Пламен как е сега?Има ли подобрение и ако да какво му помогна?Аз да ви кажа вси4ките му здравословни проблеми запо4наха като спрях да кърмя преди 7м и 4ак малко ме е яд,4е го отбих.
Пожелавам на вси4ки скоро да се похвалят със здрави де4ица pregradka

Re: Да се запознаем?
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 17 April, 2008 19:36

Зоуи, хайде да ти отговоря в чат темичката или в тази за астмата? Но утре, че днес нямам много време...


Re: Да се запознаем?
Изпратено: delina (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2008 18:57

Zoui,ще ми кажеш ли как протече излседването на слуха. Какво точно му правиха?Редактирано 1 пъти последният път 26.04.2008 18:58.

Re: Да се запознаем?
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2008 23:15

Делин4е с една машинка му го измерваха,слагат му в ушето едно като тръби4ка,безболезнено е и излиза една графика,и по нея се преценява,да ти кажа аз я гледах и няма нищо общо графиката преди операцията и сега.Стискам палци при вас да няма никакъв проблем pregradka

Дани-4г

Re: Да се запознаем?
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2008 22:55

Зоуи, pregradka , много искренно се надявам забавянето в говорът наистина да е от двуезичието!А алергията да я израстне,твоето красиво момченце!

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Да се запознаем?
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 3 May, 2008 11:16

Самко благодаря мили4ка kiss Ве4е имаме напредък с говоренето,надявам се скоро да се похваля с говорещо детенце winking smiley

Дани-4г

Re: Да се запознаем?
Изпратено: camino (IP регистриран)
Дата: 4 May, 2008 16:10

Зуи, виждам че Дани е имал същия проблем като Дафи. На нея и сложиха макарките малко късно обаче,към 5 и половина, все се надявахме да се оправи само с лекарства, а тя все повече не чувала. Не се притеснявай, това е механична пречка, която забавя говора, сега, като всичко си чува добре, ще напредне много бързо, ще има да се хвалиш с бисери!

Re: Да се запознаем?
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 5 May, 2008 18:21

Камино благодаря ти kiss На нас доктора ни каза,4е ако се бяхме забавили още няколко месеца е можел напълно да си изгуби слуха.А спомняш ли си след колко време изпаднаха тия макари4ки?

Re: Да се запознаем?
Изпратено: camino (IP регистриран)
Дата: 5 May, 2008 23:13

zoui Написал:
-------------------------------------------------------
> Камино благодаря ти На нас доктора ни каза,4е ако
> се бяхме забавили още няколко месеца е можел
> напълно да си изгуби слуха.А спомняш ли си след
> колко време изпаднаха тия макари4ки?

Не паднаха едновременно, дясната след 11 месеца, а лявата след година и 9 месеца, Дафи и се изчака чакалото, така обича да плува, а с тях не трябва изобщо вода да влиза. Доктора ни беше направил тапички по самата ушна мида, с някакъв вид пластилин, който приема формата, но това само за къпане. За басейн знам че има някакви много скъпи херметични, но ме беше страх, ако нещо паднат и все пак влезе вода, пак всичко отново не ми се почваше. Аз бях в голяма паника, защото познавам дете в бг, което е оглушало от това, сега е в специализирано училище. Дафи беше загубила слуха си почти наполовина, лекарят почна да ни подготвя психически, да ни говори за апаратчета, такъв страх брах, не искам да си спомням!
Радвам се, че Дани са му открили рано проблема, така изобщо няма да му се отрази на говора и живота му сред други деца! pregradkaRe: Да се запознаем?
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 6 May, 2008 17:02

Камино ох ти съвсем ме наплаши с тая вода,уж все внимаваме,но Дани отказва да си слага тапи в ушите,вади ги,реве истери4но,въобще 4удо и сега като му мия главата му запушвам ушите с ръце.Имах голямо желание да го запиша на плуване,понеже Дани обожава басейните и въобще водата,но май щ€ по4акаме доста eye rolling smiley Радвам се,4е Дафи ве4е е добре pregradka

Страници:  <<1234567>>
Страница:6 от 7


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.