Различните деца : © Български Бебе Център
Страници:  1234>>
Страница:1 от 4
Астма
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 18 April, 2008 10:17

Понеже търсих, но ми се стори, че си нямаме точно такава тема реших да взема да направя една.
Където и да отговоря на Зоуи.
zoui Написал:
-------------------------------------------------------
> Благодаря моми4ета за топлият прием Ами незнам
> защо така със сливиците,тука в Португалия така
> процедират,колкото по рано,толкова по добре.
> Дидри и ние го пием същото това лекарство,и на
> вси4кото отгоре педиатърката му предписа 5мг,което
> е за по големи де4ица и ме е страх да не му
> навредят,ина 4е мисля 4е му помагат,защото като ги
> пие и не кашля,оба4е ако се слу4и да ги спра за 2
> дена,докато купя други и веднага пак по4ва да
> кашля,и лошото е,4е след това дори да ги по4на пак
> кашлицата не намалява,просто и за един ден да
> пропуснем и веднага ни се отразява ,ина4е имаме и
> 3 инхалатор4ета,които ползваме от време на
> време,пулникорт,вентилан и атровент се казват.А
> Пламен как е сега?Има ли подобрение и ако да какво
> му помогна?Аз да ви кажа вси4ките му здравословни
> проблеми запо4наха като спрях да кърмя преди 7м и
> 4ак малко ме е яд,4е го отбих.
> Пожелавам на вси4ки скоро да се похвалят със
> здрави де4ица


Зоуи, нашата астма (тази на Пламен) май е в малко по-лек вариант. Започна с упорита кашлица заради която ходихме по алерголози, но не ни помогнаха антихистаминните лекарства и кашлицата продължи. Премина в хрипове вечер, които на другия ден не се чуваха и със слушалка и всички май си мислеха, че нещо си измислям докато не влязохме в болница. Изписаха ни с диагноза бронхиолит, но казаха, че е изцяло на алергична основа, защото така и не се появиха никакви други симптоми освен задушаващата кашлица - нито температура, нито нищо. Оправиха го тогава с инхалации с вентолин. Но тези хрипове в дробовете продължиха по няколко пъти на седмица! И докато стигнем при специалист нямаше следи от тях. Куриозен беше един случай след болницата, при който личната лекарка ни прати на пулмолог, защото чу двустранен спазъм. Докато стигнем до лекаря и изчакаме да му започне раб. време обаче малкия спря да кашля и пулмолога нищо не чу и ми обясни, че не бил знаел той какво ми се чувало на мен! Побеснях! Казах му, че личната лекарка е чула, а не аз и за това сме там, ама иди се разправяй!
След второто влизане в болница ни казаха: астма и ни изписаха сингюлер. Пием го и до днес и той е това, което спря тези постоянни неколко седмични хриптенета. Сега малкия прави пристъпи предимно като реакция на алергени (ако хапне нещо с млечен белтък по погрешка, на миризми от цъвтящи растения и др.) или когато е болен. Най-редовно от елементарна хрема правим спазни и започваме инхалации с вентолин. Друго до момента (освен сингюлера) не сме ползвали и се надявам да не се налага.
И така... Пием си антихистамините и сингюлера... И се надявам да успее мъника да преодолее алергията и със нея и астмата...


Re: Астма
Изпратено: ilios (IP регистриран)
Дата: 18 April, 2008 12:53

Привет и от мен! С астма сме вече повече от 2 години- атопична /алергична/ форма със средно тежко протичане. От една година е на Сингулар и се чувства по-добре. Това лято ще го спираме пробно. Успех на всички в борбата с астмата!

Re: Астма
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 22 April, 2008 13:23

Дидри благодаря за отговора.
Дани продължава да си кашля,въпреки сингулера и инхалаторите,има подобрение,не е правил пристъпи,но за целият ден може да се изкашля около 7 или 8 пъти,незнам защо така се полу4ава.
Илиос разкажи пове4е за детенце.

Дани-4гРедактирано 1 пъти последният път 22.04.2008 13:27.

Re: Астма
Изпратено: ilios (IP регистриран)
Дата: 22 April, 2008 14:52

От 11 месечен е с ежемесечни пристъпи на задух, брохеолити и неколкократно хоспитализиран. Ако пропусне 1 месец без пристъп после правеше по 2,3 един след друг в комплект с непоносимост към някой антибиотици /получаваше силна диариа от тях/ и АБСОЛЮТНА непоносимост към Вентолин сироп. След хоспитализация си носехме цял букет инфекции от болницата вкъщи. Така до 2г. и 2м. По време на един от най-тежките си пристъпи, обикаляйки цяла София с него на ръце, а той дишащ на пресекулки успях да открия д-р Куфарджиева, която просто ни спаси. Овладяхме тежкото полежение с общи усилия /и без влизане в болница/ и в последствие ни изписа Сунгулар и естествено сме под нейните грижи и до сега. Веднага след като започна да пие лекарството тръгна и на ясла и мога да кажа, че се справя много добре. Сега е на 3г. и 3м., но няма да ви кажа от кога не е имал пристъпи, защото като се похваля, че е добре и все нещо се случва. Пу-Пу... Не съм суеверна но... Сега е твой ред!

Re: Астма
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 22 April, 2008 21:11

Ами аз ве4е писах в теми4ката за представянето,общо взето се по4на със сополи и суха кашлица септември месец,никой доктор не откриваше какво ни има,вси4ки свиваха рамене и казваха,4е ще мине и така до Коледа,когато силно се влоши вдигна и температура,бяхме със съмнение за пневмония,но ни се размина с антибиотик,оправи се за около една седмица беше напълно здрав,когато пак се тръшна и пак антибиотик,тогава по4нахме сингулера и кашлицата из4езна,и февруари месец пак се влоши,тук ве4е ходихме на УНГ,оказа се,4е покрай вси4ки тези болести Дани е запо4нал да си губи слуха и правихме операция на третата сливица и на ушенцата.Сега е добре,само дето покашля малко,но поне пристъпи не ми прави.Сингулера определено ни помага и засега ще си го пием поне до лятото пък после ще видим.

Дани-4г

Re: Астма
Изпратено: ilios (IP регистриран)
Дата: 23 April, 2008 09:02

Пожелавам ви успех и бързо оздравяване! А за сингулара спор няма - помага лекарството. Пиши пак как сте и ако имаш въпроси може и да ме питаш, ако разбирасе съм компетентна ще се раздвам да съм ти полезна. А противоалергични неща не пиете ли?

Re: Астма
Изпратено: zoui (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2008 17:57

Илиос пихме на няколко пъти някакви противоалерги4ни сироп4ета,които въобще не ни помогнаха,препоръ4аха ми едно лекарство от Бг Зиртек мисля,4е се казваше и се 4удя дали да не го пробваме confused smiley

Дани-4г

Re: Астма
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2008 18:19

Зоуи, моят син е почти постоянно на зиртек. Особено сега, когато всичко цъфти... Има ефект, но чак чудеса не прави. Намалява ни драстично алергичните реакции, но все пак се стараем да го пазим от директно "излагане" на алергени. Показателно беше миналата градина като нацъфтяха кестените в градинката. Излязохме на площадката без да пие зиртек. Закашля се доста, баща му се качи горе, даде му 5те капчици зиртек и до половин час кашлицата отшумя...
Е, в градинката ни гледаха като прокажени, че даваме "сиропите за кашлица" на детето в градинката, да "заразява" другите деца - иди обяснявяай, че алергиите не са заразни.. Но... свикнахме вече с това...


Re: Астма
Изпратено: ilios (IP регистриран)
Дата: 25 April, 2008 08:30

Didry и ние сме така споко! Само дето не ме линчуват някой път. И ми е много кеф като им кажа за какво иде реч - кефиме как млъкват и си подвиват опашките. Иначе най-близките ми приятелки знаят и изобщо не ги притеснява факта, че кашля от някой дразнител, а и още няма случай да са се разболяли от нашата алегрична кашлица. Виж когато детето си е наистина болно си е друг въпрос - предупреждавам и се виждаме без децата. пожелавам Ви Весели празници и пролет без бронхиални спазми!

Re: Астма
Изпратено: sonia.toncheva (IP регистриран)
Дата: 30 May, 2008 18:58

Здравейте момичета аз имам племеник на 6 месеца с 1ва степен на алергична астма много спешно ми прябва да купим инхалатор които при пристъп да му впръскваме в него лекарствата нали ме разбирате за какво става въпрос.
Ако можете да ми помогнете пишете ми на лични или направо на тел:0893212451.Предварително ви благодаря[itonchev.blogspot.com]

22.07.2007g-2.900kg 49sm
30.07.2007g-2.750kg 50sm
13.08.2007g-3.200kg 52sm
30.08.2007g-4.000kg 54sm
11.10.2007g-6.000kg 58sm
12.11.2007g-7.350kg 61sm
12.12.2007g-8.700kg 67sm
16.01.2008г-10.000кг 70см
14.02.2008г-11.000кг 72см
15.03.2008г-11.800кг 76см
14.04.2008г-12.900кг 78см

Re: Астма
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 31 May, 2008 19:40

Соня, а ти от кой град си?
Във здравнич форум има също тема за астма и там съм дала нчколко линка, от където могат да се купчт инхалатори.
Пияи и какво лекарство трчбша да приема детенце. И това има значение за някои инхалатори.


Re: Астма
Изпратено: ilios (IP регистриран)
Дата: 3 June, 2008 09:26

Ако не ти е късно вече и ако си от София мога да ти кажа къде ги продават - пред Пиригов има един дълъг блок. На гърба му всичко е Санитарни аптеки. Там можеш да намериш различни варианти като качество на разпръскване и цени.

Re: Астма
Изпратено: mimi_9 (IP регистриран)
Дата: 5 June, 2008 21:46

И аз се включвам в темата, синът ми от 7 месечно бебе е с диагноза бронфиална астма, на алергично и инфекциозно ниво. Имахме много проблеми с белия дроб още от самото раждане, още когато се роди лежа 49 дни в неонатология на вентилационно обдишване. След това на 3 месечна възраст отново ни приеха с бронхеолит. През седмица си правехме бронхеолити.Започнахме от 7 м. възраст фликсотид, 1 година бяхме на него плюс вентолин при нужда. След 1г. успешно(но за кратко) спрехме го, чувствашесе добре, но след като тръгна на ясла отново започнаха пристъпите.Започнахме сингулар, постоянно сме на противоалергични. да не чуе дявола, но от както започнахме Ксизал, като противоалергично средство в комбинация със сингулар, нещата вече да добре. Случайно една алерголожка ми каза, че Ксизала било третото поколение на Кларитина и било най-доброро за момента и наистина ни действа. Пили сме абсолючно всички противоалергични медикаменти, единствено от Кларитина бяхме доволни и сега от Ксизала, на нас другите изобщо не ни действат.Това е за нас, дано след години да ги израстнат и да нямаме повече проблеми.


[www.jivotno.com]

Понякога животът те подлага на изпит,
преди да си имал възможност да си научиш урока.

Re: Астма
Изпратено: Perla05 (IP регистриран)
Дата: 25 September, 2008 01:59

Здравейте и тук.

Посъветваха ме да пиша и в този форум, т.к. има много дечица, болни от астма и майки, които посещават този сайт.

Темата от другия форум може да я намерите на този линк:
[club.biberonbg.com]

Имате ли информация, наблюдение, вие или вашите деца, ваши познати и дали сте практикували метод за контролиране на дишането на акад. Бутейко и какви за резултатите?

Аз се поразрових тук там из нета да потърся информация и попаднах на доста материали, т.к. във Варна започна курс по този метод и в момента проучвам. Както писах и в другата тема една майка сподели преди поредните часове от курса, че още от първите дихателни упражнения, ноздрите на сина й са се отпушили и беше много развълнувана.Резултата е постигнат само за 2 дни.

Та ако знаете нещо за този метод, моля да споделите. А за тези, който се интересуват от курсовете и желаят повече инфо, пишете ми на лични или звъннете в центъра, където се провеждат курсовете:

Wellness center "FITVIBE" - Варна, 0878 695656 и 052 695656

Ще се радвам инфото да е полезно и да помогне на всеки, който желае детето му да е здраво.


Re: Астма
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 25 September, 2008 09:37

Здравей Перла!
Само съм чувала за Бутейко и за съжаление не от хора, които са се възползвали от него.
Аз мисля, че синът ми е още малък и няма д аможе да възприеме упражненията. За това не съм се интересувала по-сериозно. Дано има някой, които да може да ти сподели повече.


Re: Астма
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 30 September, 2008 20:38

Здравейте, и аз се записвам тук.
Мариянка, кажи как е хомеопатията? При Хаджиева ли ходите? И какво ви дава и за какви симптоми?
Чудя се дали и аз дали да не да водя детето при хомеопат.

Значи, аз още от преди бях чела за астмата и за проблемите на децата от този клуб, с тази диагноза. При моят син нещата не са точно такива, затова като му поставиха диагнозата си мислех, че нещо са объркали, но вече втори доктор я потвърди. За сега той има доказана алергия към ДОМАШЕН ПРАХ И ПЛЕСЕН. Неговите проблеми се активират единствено и само при вирус, но има ли сополи, а то винаги има - задължително тръгва надолу и почват спазмите, задължително пие АБ, ВЕНТОЛИН, АНТИХИСТАМИНОВ препарат и въпреки всичко понякога прави ПНЕВМОНИЯ или БРОНХИТ. Сополите са ужасно обилни, просто се дави от тях винаги, едва говори и цяла нощ преглъща, имам чувството, че ще се задави и задуши...Почти не кашля, но като се изкашля 1-2 пъти по кашлицата разбирам до къде е стигнала работата...Понякога се е случвало да не кашля първите 3-4 дни от разболяването, и аз тъкмо като се успокоя - на 4-5 ден изведнъж се изкашля два пъти, но дълбоко...и тогава се оказва, че е слязло надолу. Когато се излекува напълно обаче - до следващо разболяване няма никакви симптоми на болестта. Преди имаш едно хъркане от носа, но махнахме третата сливица и изчезна. Като тича - не се задъхва и не кашля, той тича постоянно. И така до следващия вирус. Не ходи на градина, след втори неуспешен опит да тръгне. Всъщност всичко започна като тръгна първия път на градина. Още като тръгне и първото разболяване е пневмония, дори седмица не изкарва. И двата пъти така се получи и третия опит ще е направо предучилищната. Това лято го водих в САНДАНСКИ и си мисля, че наистина има ефект. След Сандански се разболя и НЕ направи спазъм. Не съм го тестувала за алергия към полени. А, важно е да кажа, че между двата опита да тръгне на градина - започнах една профилактика с БОАРОНСКА ХОМЕОПАТИЯ и съм страшно доволна, защото за година и половина не направи нито един бронхит, нито пневмония, нито спазъм...пиеше и СИНГУЛАР обаче, но не през цялото време. Дори има две разболявания със сополи, които минаха без АНТИХИСТАМИНИ и без усложнения. След втория опит да тръгне на градина - това, което бяхме постигнали направо пропадна. Първо се разболя - само сополи и 5-6 дни беше абсолютно добре и тъкмо тръгна към подобрение. Аз бях спокойна, защото от давна не се беше случвало. Но явно при вируса - сериозно се отключва алергичния проблем и имунитета рязко пада - малко преди напълно да оздравее - почна да кашля сухо и направи бронхит. Има голям ефект хомеопатията, но трябва да си доста последователен.
Мими, и при нас е така положението с антихистамините. Нищо друго не му действа, освен единствено КСИЗАЛ. В момента е на КСИЗАЛ и ще го пие 3 месеца. Лятото беше започнал да кашля лошо и като почнахме КСИЗАЛ още до вечерта кашлицата понамаля и постепенно изчезна. Преди това давах ЕРИУС - никакъв ефект.
мама на две момченца, две врабченца

Re: Астма
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2008 03:45

Софи, извинявай, че се забавих с отговора, но напоследък с тази хомеопатия и многото работа и напревение в офиса направо лудвам...
Ние ходим при Елия Костова на хомеопатично лечение. За сега по-скоро има резултат, но още май е рано да се каже окончателно... В понеделник му дадоха туберкулин на Пламен и сега сме ш етапа на прочша на старите симптоми. Напрашо не знач вече какво още да очаквам... В понеделник направи среднощен спазъм, във вторник кихане и сърбеви ш нослето, днес цял ден много сериозно кашля... Утре пак ще зшъня на хомеопатката да видим какво ще каже... Ето и сега пиша, защото не мога да спя от нерви и страх.
Иначе тази лекарка мъничко ме дразни с тоша, че си вдига телефона само, ако и звъниш в раб. и време. Т. е. до 10.00 сутринта не ми вдига...
Но пък ще видим какво ще излезе от всичко това... Иначе се лекуваме по възможно най-рискования начин: спрели сме всички алопатични лекарства...
Ти ако решиш да прибегнеш към хомеопатия се зареди с много нерви и сила за надвиване на страх. Аз сега отчитам, че не бях подготвена за това... И трябша доста сериозно да почета за хомеопатичното лечение като цяло май...
Ох, дано ги израстат дечицата ни тия гадни астми...


Re: Астма
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2008 08:01

Мариянка, нормални симптоми се появяват на Пламен. Дано някой с повече познания в хомеопатия се включи и те успокои. Знам, че се минава през разни лечебни кризи, в които типичните симптоми на болестта се изострят. Ако искаш се допитай до Златина, тя нейните деца само с класическа хомеопатия ги оправя. Ще пробваме и ние пак май. Със сигурност от ТУБЕРКУЛИН-а е кашлицата и на Марин са го давали преди и той кашляше и аз се шашках, но трябва да мине. Безпокой я тази Костова, докато ти стане по-ясно и се успокоиш! Повтаряй си,че правиш най-доброто за Пламен, за негово добро, ще има резлутат, но трябва да свикнеш и разбереш повече за тази хомеопатия. Кураж и дано скоро се успокоиш и видиш ефекта!мама на две момченца, две врабченцаРедактирано 1 пъти последният път 02.10.2008 08:02.

Re: Астма
Изпратено: Didry (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2008 12:55

Ами не стана... Днес се озовахме сутринта в спешното с остър спазъм и недостиг на кислород, набиха ни урбазон... сега ще гледаме...


Re: Астма
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2008 21:00

Оуууу, миличките!
Много съжалявам за това кошмарно изживяване!
Мариянка, дръж се! Явно си усещала нещо с интуицията си с тези притеснения, които изживя.
Кураж, кураж и търпение, прегръдки!мама на две момченца, две врабченца

Страници:  1234>>
Страница:1 от 4


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.