Тийн клуб : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
За или против униформите в училище
Изпратено: kristian (IP регистриран)
Дата: 17 September, 2009 12:13

За или Против сте?И защо?
Аз съм твърдо ЗА.

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: midary (IP регистриран)
Дата: 17 September, 2009 12:33

Аз също съм ЗА но от 5/6 клас защото все още се цапат много и с една униформа неможе да се изкара цялата седмица.
В училището от тази година въведоха униформа от първи до последен клас.През лятото взеха мерки.Децата пораснаха и вчера отново други мерки.
На род.среща класната каза,че униформата ще ни струва 40лв.Ако искам доп.дънки,риза,пуловер или блузка с къс ръкав/това е униформата/ струвало над 100лв.
До края на Октомври уж ще са ушити.
За сега сме на у-ще с екип.

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 17 September, 2009 12:51

Твърдо ЗА!
Стига обаче да са по мярка на децата. Против съм да им се шият по-големи с идеята "да има къде да растат"!


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: Gery007 (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 13:32

Принципно съм ЗА. По ред причини:
1. Принадлежност към дадено училище /институция/ - сегашните у-ци, имим в предвид по-големките, се обличат така сякаш не принадлежат към учелищната институция, а към . . . . . абе към една друга, не искам да ставам груба.
2. Избягва се сравняването между децата, кое как е облечено и колко е заможно.
НО, има едно но . . . . . вчера бях на родителска среща и като видях нашите униформи . . . .онемях. Не е истина що за парцали са. Бяха ни показани 6 униформи, от които трябваше да изберем 1.


Re: За или против униформите в училище
Изпратено: desy petrova (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 13:35

Gery007 Написал:
-------------------------------------------------------
> Не е истина що за парцали са. Бяха ни показани 6
> униформи, от които трябваше да изберем 1.
>
>


На вас поне са ви ги показали.А ние само скицирани ги видяхме. eye rolling smiley и то само ризите.Но съм с две ръце "За" макар и да си има неудобството. uspeh


Re: За или против униформите в училище
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 13:50

Добре де, ако училището на вашето дете е кандидатствало по проект за въвеждането на униформи (и този проект е одобрен!), не направиха ли допитване и анкета сред родителите? Нас миналата година ни питаха, искаха да даваме конкретни предложения за вида и съдържанието на униформите. То е ясно, че не всички родителски идеи ще видят бял свят, а ще се избере една, но все пак имаше допитване до родителите. При вас не беше ли така?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: desy petrova (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 13:57

Нямаше никакво допитване.Събраха ни,показаха ни лист хартия с ризите,попълнихме допълнително какво искаме да се поръча(примерно по още една риза) и до края на септември ни искат паричките.А кога точно ще станат готови униформите не се знае,понеже трябва да минат на всяко едно от 1200те деца да вземат размери и да ги ушият след това.Струва ми се ,че до края на първия срок няма да ни огрее. eye rolling smiley


Re: За или против униформите в училище
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 14:06

Кофти е това, че не са се допитали до вашето мнение - та кой родител не би дал интересни идеи, когато става дума за облеклото на детето му в училище! И в училището на Мими скоро ще взимат мерките и тогава ще се шият, не знам дали изобщо ще я видим с униформа, преди да кандидатства след 7. клас и да отиде да учи в гимназия (дай боже!).
Деси, а какво всъщност ще включва вашата униформа, поне казаха ли ви? И колко пари ви искат за това? При нас още не е ставало дума за пари, но колкото и да са, ще ги дадем, то е ясно - така или иначе дрехи за училище се купуват винаги преди първия учебен ден.
При нас идеята е да има дънкови поли до коленете (за момичетата) и панталони (за момчетата), бели фанелки с къс ръкав за топлите дни (с емблема на училището) и такива с дълъг ръкав за студено време (пак с емблема), а за отгоре поларени якета (е, шефката беше споменала, че едва ли ще могат да са баш поларени). Има идея и за училищни униформи за часовете по физкултура, училищни спортни екипи един вид, но не е ясно дали ще се реализира, то и аз не държа много - няма родител, който да не може да осигури на отрочето си 1-2 анцуга и 2 бели тениски за тези часове.
А, и обувки ще има към униформата, черни.


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersРедактирано 1 пъти последният път 18.09.2009 14:08.

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 14:19

Според мен, не е чак толкова лоша идеята за униформите, но не се подхожда към нея особено рационално. Защо, да кажем, не се приеме централизирано, че във всички училища или в училищата на дадена община ще се въведат еднакви униформи и да се приготвят предварително определени бройки с различни размери. Да се предвидят няколко магазина, които да ги продават и всеки родител да си реши колко бройки и какъв размер иска. После емблемите на училището да се добавят ръчно. Според мен така цената им би била доста по-ниска, а организацията по набавянето им - по-добра. А и така по всяко време на годината може да се подмени захабена или умаляла дрешка от нея.

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: Gery007 (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 14:37

Идеята е добра, спор няма. Нашето у-ще е спечелило проект за тези униформи още миналата година от ЕС. Ние ще доплащаме само 16 лв. Миналата година имаше предложени скици на примерни униформи от родителския актив. Скиците бяха хубави и се приеха и от деца и от родители. Това, което сега ни показват няма нищо общо със скиците.
Панталоните са от дънков плат с цвят на едновремешните сини работнически манти. Кройката е широк крачол горе в кръста с широк ластик, за девойките поли тип трапец. Отгоре блузка тип полу-поло - с убийствено искрящо оранжев цвят. И накрая нещо като суитчър, на който ръкавите се махат и става на елек - на квадратчета от убийствения оранжав цвят с още по-шокиращото синьо. glupi


Re: За или против униформите в училище
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 14:52

Гери, ужас, как после децата ще искат да ги носят.

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: gmsvetla (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 17:16

С двете ръце съм за униформа, но в нашето училище няма изгледи да стане скоро. Повечето училища около нас са с униформи, но на нашите незнам защо им се вижда толкова трудно. Но съм привърженик повече на полууниформа, имам предвид да се състои примерно от риза или блуза, сако или някакъв суитчър, но надолу да позволява децата да обличат поли или панталони по техен избор. Да има някакво изискване да са тъмни например, но до толкова.Re: За или против униформите в училище
Изпратено: midary (IP регистриран)
Дата: 18 September, 2009 21:54

Доника съгласна съм напълно с теб.Нас също никой не ни е питал и показал нищо.Последно класната казала че всеки ден трябва да се носи по една от дрехите защото всички родители са се отказали от допълнителните униформи.Много скъпо излиза glupi

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: kami (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2009 10:51

и аз съм ЗА въпреки, че Още нямам ученичка, но вече тези неща ме вълнуват!Например в една гимназия във Варна 'униформата' е шал с емблемата на училището, който струва 35 лева! eye popping smiley
Такъв бизнес е с тези униформи...
Гери, съчувствам на дъщеря ти..., но някой някъде си изчистил склада от застояла стока и бая парички е гушнал.
Идеята на Доника ми допада, защото няма как да се случи детето да ходи цяла седмица с едно и също. Както с учебниците трябва да стане, Въпреки, че вече и там почнаха да се израждат нещата. Едно време си спомням детските престилки с шорти, които носехме в детската! Кройката да е една и да има различни десени и да се добавя емблема! Оф...незнам! Всичката ни наред в образованието, та до униформите опряхме....Wise men talk because they have something to say! Fools talk because they have to say something!
Редактирано 1 пъти последният път 23.09.2009 14:39.

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: tedi73 (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2009 12:43

И аз съм ЗА униформите.В училището в което ходи дъщеря ми е с униформа.При нас униформите,учебниците се купуваха в самото училище,имат лятна и зимна униформа,за физическото е по- същия начин,даже банския,шапката и халата трябваше да купуваме.Според мен е много по-практично и не се налага да купуваме много дрехи.


Re: За или против униформите в училище
Изпратено: tzveti-popova (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2009 17:50

С две ръце ЗА униформите.На Вальо в техникума принципно са с униформи,но още не са ни събирали за парички или инфо.

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: LINA/ (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 16:29

Много искам да въведат и при нас униформи, но засега няма и помен.
Най- малкото ще се избегнат поличките по 1 педя и деколтетата тип "Памела Андерсън". Има си време и за това.

Член на сдружение "Български бебе център"

Мисис Ентусиазъм 2007г.
Мисис Кулинарна фурия 2007г.

Модератор на клуб Сдружение и благотворителност Моля,спазвайте клубните правила![club.biberonbg.com]
"Вашите деца не са ваши деца.Те са синове и дъщери на бленувания от вас живот.Те идват чрез вас,но не от вас.И въпреки ,че те са с вас,те не ви принадлежат.Вие можете да им дадете любовта си ,но не и мислите си.Защото те имат свои собствени мисли.Вие можете да подслоните телата им,но не и душите им.Защото техните души живеят в къщата на бъдещето,която вие не можете да посетите дори и в мечтите си.Вие можете да се опитвате да бъдете като тях,но не искайте от тях да бъдат като вас.Защото живота върви напред,а не остава такъв,какъвто е бил вчера."Х.Дж.

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: silvi7 (IP регистриран)
Дата: 27 September, 2009 10:06

Лора от сега е с униформа в училище-син анцуг и бяла блуза с емблемата на училището.
Догодина,ще е със син сукман,бяла блуза с якичка,винено червен пуловер,чорапи или чоропогащник също винено червено.
Якетата са тъмно сини.
Най-много ми харесва,че училищата се заключват.
Сутрин в 9,ако не е там по-късно не може да влезе!Няма 9.05-9.10.Цял ден остава вкъщи.
Съответно в 14 се отключва и родителите ги взимат.
Лавки няма и не излизат от училище.(до кафене,магазин и т.н.)Излизат на двора само.За голямото междучасие си носят закуски.
Пиша за основни училища,до 8ми клас.Мисис "Кулинарна фурия 2007, 2008 и 2009"

Re: За или против униформите в училище
Изпратено: kleopatraa (IP регистриран)
Дата: 27 September, 2009 11:16

В училището на Митака са приели за униформа само елек. В началото на годината ни събраа по 16 лева и си поръчахме кой номер искаме. След това наше задължение е да осигурим бяла риза и тъмен панталон/пола за надолу. Първите няколко дни ходи с бяла риза/блуза а после всички деца си носят елеците върху дрехите с които са......ами не се получава някак си идеята за униформа . Например гледах деца сложили анцунга и отгоре елека grinning smiley ами малко смешно стои....
Пълна униформа ще слагат по празниците а за сега ще носят само елеците. Абе пак е нещо.....поне се вижда училищната принадлежност. Когато видим детенце с такъв елек и Митака ми казва "А , мамо виж това дете е от нашето училище" smiling smiley

Принципно съм "ЗА' униформите - стига да не тормозят родителите със суми над 100 лева и да са по мярка на децата а не да се налага да преправяш после цялата униформа.


Re: За или против униформите в училище
Изпратено: anito77 (IP регистриран)
Дата: 4 October, 2009 14:19

Абсолютно ЗА,все пак трябва да знаят за къде са тръгнали.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersDaisypath Anniversary tickers

Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.