Тийн клуб : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
Джобните?!
Изпратено: LINA/ (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 16:14

Давате ли на децата джобни за училище?
Как сте разпределили даването им - всеки ден или за цялата седмица?
Спирате ли джобните ако се харчат за глупости?

Ние даваме всяка сутрин. Миналата година давахме в началото на седмицата, но до сряда ги изхарчваше и сменихме тактиката. Но лично за мен това е по-добрият вариант, за да се учи само детето да разпределя. Мисля пак да пробваме, нали уж е поумнял eye rolling smiley
Спирали сме му парите, когато видим, че в раницата започват да прииждат разните му там изкуствени сополи, пърдящи възглавнички и т.н.(колкото и да са хит в началните класове) grinning smiley

Член на сдружение "Български бебе център"

Мисис Ентусиазъм 2007г.
Мисис Кулинарна фурия 2007г.

Модератор на клуб Сдружение и благотворителност Моля,спазвайте клубните правила![club.biberonbg.com]
"Вашите деца не са ваши деца.Те са синове и дъщери на бленувания от вас живот.Те идват чрез вас,но не от вас.И въпреки ,че те са с вас,те не ви принадлежат.Вие можете да им дадете любовта си ,но не и мислите си.Защото те имат свои собствени мисли.Вие можете да подслоните телата им,но не и душите им.Защото техните души живеят в къщата на бъдещето,която вие не можете да посетите дори и в мечтите си.Вие можете да се опитвате да бъдете като тях,но не искайте от тях да бъдат като вас.Защото живота върви напред,а не остава такъв,какъвто е бил вчера."Х.Дж.Редактирано 1 пъти последният път 24.09.2009 16:34.

Re: Джобните?!
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 16:30

Не, Ина все още не разполага с джобни, просто не й трябват - сутрин закусва вкъщи, има плод за междинна закуска, за обед я взимаме с Митака и обядва у дома. smiling smiley

Администратор

Re: Джобните?!
Изпратено: LINA/ (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 16:39

Евка, редактирах си поста- въобще това, което си написала, не го съобразих като опция.
Замисляла съм се да не давам пари, но Коци твърди, че огладнявал голямото междучасие и си купува ядене/освен закуската вкъщи. misli
Ходил е без пари, ако е бил наказан, заради неразумно харчене.
Евка, кога мислите да въведете джобните на Ина?

Член на сдружение "Български бебе център"

Мисис Ентусиазъм 2007г.
Мисис Кулинарна фурия 2007г.

Модератор на клуб Сдружение и благотворителност Моля,спазвайте клубните правила![club.biberonbg.com]
"Вашите деца не са ваши деца.Те са синове и дъщери на бленувания от вас живот.Те идват чрез вас,но не от вас.И въпреки ,че те са с вас,те не ви принадлежат.Вие можете да им дадете любовта си ,но не и мислите си.Защото те имат свои собствени мисли.Вие можете да подслоните телата им,но не и душите им.Защото техните души живеят в къщата на бъдещето,която вие не можете да посетите дори и в мечтите си.Вие можете да се опитвате да бъдете като тях,но не искайте от тях да бъдат като вас.Защото живота върви напред,а не остава такъв,какъвто е бил вчера."Х.Дж.

Re: Джобните?!
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 16:42

Нямам идея, когато видя, че има нужда от тях, но на този етап смятам, че такава липсва.

Администратор

Re: Джобните?!
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 16:55

Да, давам и пари за училище, макар че закусва вкъщи. Ами че тя сутрин закусва в 7:30, а се прибира от училище в 13:40-13:45 - ако няма пари за закуска в голямото междучасие, е умряла от глад!
Давам и всяка сутрин. Миналата година опитах да и давам за цялата седмица, ама пустите пари до сряда все се загубваха, като при вас grinning smiley, и реших да и давам всяка сутрин.
Не мога да и спра джобните, просто защото не искам да стои гладна. По едно време бях видяла, че харчи рестото си от закуските за болкуци, примерно давам и левче, закуската и струва 80 ст. и тя пръсне остатъка от 20 ст. за някоя дърка или близалка - просто намалих сумата, давах и точно колкото за закуската и спря да си купува буклуци.


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Джобните?!
Изпратено: mirka (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 18:04

И аз давам всяка сутрин, мислехме варианта да даваме в понеделник за цялата седмица, но ще стане като при вас. а и големия закусва в нас и иска 2 лева за две пици, че една не му стига. Иначе девойката е с 1 лев и засега глупости рядко чувам да си купува.

Re: Джобните?!
Изпратено: ilianka (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 19:07

Опитах да давам веднъж седмично,но не успява да ги разпредели разумно.Миналата година давах по левче на ден,но сега като питам познатите около нас масово дават по 2 лева.Иначе си носи задължително нещо за хапване от вкъщи.Вие по колко давате?
Редактирано 1 пъти последният път 24.09.2009 19:08.

Re: Джобните?!
Изпратено: desy petrova (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 20:59

Джобните на Симеон са 2 лв.Всеки ден го питам какво си е купил и забелязвам,че напоследък ги дава за по-добра храна от боклучките.Купува си айрян,пица или дюнер.А днес е имал само за айрян понеже е взел някакви лепенки за един албум. eye rolling smiley


Re: Джобните?!
Изпратено: tedi73 (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 21:04

Пари за закуска не давам тъй като закусва и обядва в училището.Иначе винаги и давам когато излиза с приятелки за кино (в повечето случаи след киното остават да вечерят навън),за списания и най-вече за някоя глупост.


Re: Джобните?!
Изпратено: asti (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 21:25

Давам по 3 лв на ден на всеки от двамата, понякога - по 2. Напоследък забелязах, че не ги харчат всичките, все намирам някакви стотинки по раници и джобове.

Re: Джобните?!
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 21:44

На Мими и давам по лев на ден за училище (закусва скъщи, но прекарва в училище почти 6 часа и пак огладнява към 10), но напоследък забелязвам, че не и стига. Мисля да увелича леко - до 1,50 на ден.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Джобните?!
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 24 September, 2009 22:01

През тази година няма да давам на Сами пари за училище.Закусва в къщи и си избира какво да му сложа в чантата за голямото междучасие.Взимам го в 12,15.
Предпочитам този вариант пред алтернативата да се блъска на лафката и докато му дойде реда междучасието да е свършило. Обясних му, че ми се иска през голямото междучасие да играе,а не да стои на опашка.Той се съгласи.За сега. smiling smiley

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Джобните?!
Изпратено: gmsvetla (IP регистриран)
Дата: 25 September, 2009 09:14

Давам пари за цялата седмица, но той е толкова разумен в харчовете, че много често голяма част от сумата си остава до края на седмицата непохарчена. По принцип закусва в къщи, носи си от тук и кроасан или нещо подобно и се прибира от училища към 12.30, та не му се налага и да хапва често там. А разни лиготии като дрънкалки, близалки и т.н. не купува. Но предпочитам да има пари в себе си за всеки случай, всичко се случва и не се знае кога могат да му потрябват.Re: Джобните?!
Изпратено: kristian (IP регистриран)
Дата: 25 September, 2009 16:19

2 лева на ден,като засега не си плаща пътя.Аз я карам сутрин,на обед се прибира пеша/отнема й около 40 минути,но времето е все още хубаво/,или с един от нас.Виждам я,чце спестява от тези два лева.Но ако започне да ползва транспорт ще ги увеличим,защото само пътя е 1,20лв.За съжаление от време на време си купува чипсове,за което аз непрекъснато говоря.

Re: Джобните?!
Изпратено: midary (IP регистриран)
Дата: 26 September, 2009 15:53

Давам по 2 лв на ден.Не закусва вкъщи.
До скоро си купуваше само кроасани.Сега съм забранила всичко сладко.
От сряда е на сандвич от машината в училище и мляко с какао.Това му струва 1.50лв.
Рестото си го връща и го събира.За тази седмица има вече 2лв спестени.

Re: Джобните?!
Изпратено: Gery007 (IP регистриран)
Дата: 26 September, 2009 21:05

На Надя не и даваме определена сума - бъркам се в протмонето и и давам стотинки, в повечето случаи над левче. Тя пък хич не харчи - като и дам например два лева и има за 2-3 дни. Сега спестява за подарък за РД на брат си.
Иначе закусва вкъщи и обядва вкъщи. Готвя всеки ден и много държа да се яде готвено. С паричките си взима солетки или нещо сладичко. В нашето у-ще от миналата година им дават плод вместо безплатна закуска.


Re: Джобните?!
Изпратено: anito77 (IP регистриран)
Дата: 30 September, 2009 14:39

От 1.50 до 2лв. всеки ден,но тя не закусва в къщи и се прибира към 14,30часа.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersDaisypath Anniversary tickers

Re: Джобните?!
Изпратено: aleks308 (IP регистриран)
Дата: 1 October, 2009 14:22

Славина е на училище по цял ден. Храната и е платена, но винаги в портмонето има по 2 лв, за да си купи нещо. Обикновено си купува старнджанка, ако нещо от обяда не и е харесало и е още гладна, също и солети например. Но тя е много пестелива, 2 лв може да се случи да не е похарчила и 3-4 дена. Миналата година си взимаше и нещо сладичко или пръчици, от "боклуците" разни неща, но от тази година в павилиончето в училище се продават само банани, ябълки, мин.вода, солети. Забраниха продажбата на т.нар. "боклуци". Но аз и давам и по нещо сладичко да си има в чантата, защото тя обича, а и не съм толкова крайна в храненето. Само гледам да не прекалява със тези вредни храни.


[play.vbox.bg]

Re: Джобните?!
Изпратено: ninan (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2009 11:43

Аз давам седмично пари и така процедирам от 4-ти клас насам. Давам по 20лв. Няма как да не давам, защото свършва уч-ще в 13.20, а след това има и тренировка. Ако не си сметне добре парите и ги изхарчи по-рано от края на седмицата си е за негова сметка. Има си касичка (спонсорство от бабите) и от там закърпва положението. Това последното обаче му се случва рядко.


23.05.2008 г. - 4050 гр. 52 см. - раждане
28.05.2008 г. - 4020 гр. 52 см. - изписване
28.11.2008 г. - 8800 гр. 71 см.
28.04.2009 г. - 11400 гр. 78 см.
23.07.2009 г. - 12800 гр. 80 см.
08.01.2010 г. - 14500 гр. 88 см.
28.04.2010 г. - 14500 гр. 93 см.
26.08.2010 г. - 14500 гр. 95 см.
08.04.2011 г. - 17000 гр. 100 см.

Re: Джобните?!
Изпратено: irinq (IP регистриран)
Дата: 29 November, 2009 10:03

На големия давам 2 лева на ден , на малкия 1.
Когато живеехме в чужбина и аз не давах пари.Обаче в България практиката е малко по различна.


[www.youtube.com]
[www.dveri.bg]

Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.