Тийн клуб : © Български Бебе Център
Не иска да учи !!!
Изпратено: krdessi (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2009 14:55

Моята щерка много я мързи!! Сега е трети клас, С триста зора учим, по цяла следобяд пишем домашни, а какво ще стане, като тръгнем втора смяна?!?! Оня ден я накарах да си преговори таблицата по математика, защото я е забравила. Тя гледа само да излезе навън да играе....На всичко отгоре, днес са правили контролна по математика, напълно съм убедена, че нищо не е направила....Дори не ми е казала,че ще правят, днес при свършен факт ми го изтърси!!!
Как да я накарам да разбере,че това е важно за нея?? Направо незнам, нещо ми куца сигурно като родител...Тя е много чепата, гледа ме в очите и казва - "добре"...в следващия момент нищо от това, което й казвам не се прави...или се прави, но с цената на много изхабени нерви и крясъци от мен!!! При всяко положение ще има наказание някакво, защото съм я предупредила, че не искам оценки, по-ниски от 5..., но тя едва ли разбира какво всъщност значат тия оценки....
Понякога я питам какво е станало в училище - на ход е контролният отговор - ми нищо особено, учихме. От което аз направо побеснявам, защото много ясно, че в училище ще учат...
Кажете вие как сте в това отношение?

Lilypie

Lilypie Kids birthday Ticker

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2009 15:17

Не сте само вие така. На днешния ученик по принцип не му се учи. Знаеш ли как учи Мими? Ще ти кажа - като и вися все на главата. Особено по БЕЛ и математика. Иначе нищо не се върши или това, което се свърши, няма да е качествено. А тази година и е особено важна, защото ще кандидатства. Няма оправия, трябва да имаме здрави нерви, докато изкласят.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: krdessi (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2009 16:05

Уффф, ужас!!! Незнам как ще се оправяме, ако не се променят нещата....и с това бебе на главата ми...направо ще лудна!!! Данива, мислех, че като поотрастне, ще се промени, ама....май няма да стане тая...

Lilypie

Lilypie Kids birthday Ticker

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: patrik mirko (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2009 22:30

Извинявайте, че се намесвам тук, но да си кажа за въпросите... smiling smiley Ако искате да получите повече инфо, задавайте въпроси, на които не може да се отговори с "Да" или "Не", и въпроси, които изискват конкретен отговор, отговор в детайли. smiling smiley Например: "Какви задачи решавахте по математика днес?" "Как се отнесе госпожата към децата, които нямаха домашно?" Така, ще научите повечко за нещата от "кухнята", ще знаете понататък какви въпроси да подбирате и не на последно място ще предразположите детето ви да споделя с вас, надявам се. Имам племенник пубер. winking smiley


Мисис "Кулинарна фурия 2008"

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: tedi73 (IP регистриран)
Дата: 2 October, 2009 22:41

И при нас е така!Започна училище на 7 септм.и все още не можи да се съсредоточи върху уроците.Когато и да я попитам винаги ми отговаря че си е написала домашните и научила уроците и бърза да излиза с приятелки.Тези дни правиха контролни и другата седмица очаквам да им кажат оценките.Иначе пък всичко ми споделя,какво са правили в училище,кой какво казал,кой кого харесал и винаги се допитва до мен.


Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 3 October, 2009 00:27

Вижте сега, дайте да се разберем,ако някой ми каже,че има човек не само дете дето да учи с кеф.... wackoмного ще се очудя. Ако е нещо като хоби или любима област-ок,ама деца, които още не са се ориентирали накъде да се насочат и имат къде къде по-важни неща да мисля като тоалети, игри и прочие smqh . Защото ако е новата версия на контра страйк ще висят до 3 през нощта да я разучат/примерно/. Моя син не е изключение.Пише си домашното на бързо, не е много словоохотлив относно случилото се в училище и се интересува от футбол,игри,приятели..Затова ние с баща му постоянно говорим, че за да учи по-малко в къщи е важно да слуша учителката в час. И да си призная ще се постарая да не ни се налага да учим заедно.Още незнам как ще го постигнем това да сяда сам и да учи сериозно .за сега няма сериозно учене при него, но аз чувам , че други майки на първолаци им висят на главите,а аз не го правя.Говорим преди да седне да пише и после сам се оправя.Ако сгреши или забрави домашно той ще се черви пред класа,защото на тази възраст все още им пука.Незнам.Да кажат по-опитните, но за мен създаде ли се този навик майката да учи с детето в бъдеще това ще донесе негативи. misli

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: linda70 (IP регистриран)
Дата: 3 October, 2009 11:24

И в къщи е същата история.Баткото помнеше всичко от часа и няма случай в които да ме е занимавал.Но това чудо малкото е в състояние да ме изкара извън нерви.Все няма да учи и пуска корени пред компютъра.С много натискане от моя страна попрочита нещо,но имат ли математика-о,Ужас!!!Трябва да седна с него,първо аз да прочета урока и да го разбера,оттам да му го обясня и заедно да решим задачите.И ако това е вечер като съм се върнала от втора смяна, познайте какво се случва с нервната ми система.Отсякох му да се запише на СИП-ами той срока бил минал,той не бил разбрал и т.н.Насила една събота го пратих на консултация при математичката-не могъл да намери в коя стая се провежда.Явно трябва пак аз да се заема,да отида при нея и да разбера точно къде и кога.Жената е преподавала и на големия,който имаше високи оценки при нея и направо ме е срам да я срещна,но трябва,защото иначе ще бъде безотговорно от моя страна.И ОТИВАМ НА ПОЧИВКАААА!Без това имам здравословен проблем и без кални бани няма да стане.Големият ми син е студент,идва си по за два дена,иначе щеше хем да му помогне,хем малко да го стегне,защото от батко си има респект.Мен ме прави дива и щастлива.


Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: orxidea1 (IP регистриран)
Дата: 3 October, 2009 21:14

Да ви кажа наказанията са решение на проблема.Поне при мен действа.Моята щерка учи,а и тук е друга системата обаче с домашните беше някакъв хаос.Сериозно я лиших от някой работи та и шамари доста отнесе/признавам си/,но накрая вече неиздържах.Сега с малкия имам проблеми но те са от друго естество.Не иска да ползва тоалетната в училище.Искат им по един кат чисти дрехи всеки ден,но аз се притеснявам.Всичко опитах с добро,с кавга и вече незнам.Поне 2-3 в седмицата си идва сменен.Взех да се отчайвам.

[img][/img]

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: krdessi (IP регистриран)
Дата: 3 October, 2009 21:42

Орхидея, аз имах същия проблем с щерката. Преди, като беше първа група в детската градина, не искаше да ходи в началото в тоалетната там. После като посвикна, нямаше проблеми. Същото беше и в първи клас, в ново училище - всичко е на психологическа основа. В първи клас по цял ден се стискаше и едва устискваше до къщи, за да отиде час по-скоро в тоалетната. Сега вече няма грижи, вече сме 3-ти клас.
Колкото до ученето, наистина мисля,че ще има наказания и май трябва да бъде лишена от нещо, което я интересува живо, като тв или компютър, за да разбере кое е право и кое - не.


Lilypie

Lilypie Kids birthday Ticker

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 4 October, 2009 04:51

ООоо,да-това е решението.При нас действа по принцип,когато много започне да гяволее.Спирам компа за 1 седмица.А новата ни заплаха е спиране от тренировки.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: vanina1980 (IP регистриран)
Дата: 4 October, 2009 10:59

Ох Деси незнам какво да ти кажа.При нас е същата работа.Усещам на моменти,че ще полудея и ако не й викна ще я ударя в яда си,та затова у нас често се вика.Незнам как да й обесня,че ако тя не си научи няма кой заради нея да го направи.Постоянно давам примери с деца,които знам от нея,че са слаби ученици или са оставали на лятна работа а и в същият клас,показвам й,че трябва да се старае,защото това е от значение за нея,за по добър живот след време обачееееееееее тя не може да го осъзнае.Сега ще се опитам да я стимулирам с подкупи.Ако не се стегне и не започне да учи няма да ходи на екскурзията в края на месеца.Все и казвам,че за да получиш трябва и да дадеш.

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: krdessi (IP регистриран)
Дата: 4 October, 2009 18:05

Днес я накарах да учи таблицата. Цяла следобяд я учи и пак не я знае....уфффф. Сега чакам с нетърпение да й върнат контролната по математика и как само с кеф ще й забраня телевизията и компютъра поне за една седмица!!!!!

Lilypie

Lilypie Kids birthday Ticker

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: zorka (IP регистриран)
Дата: 4 October, 2009 22:45

Ох,и ние с такъв проблем сме.Иначе се справя много добре с учението,нямам други проблеми в тази насока,но когато дойде време за писане на домашни....
Прибира се от училище към 16.10,винаги имат много за домашно и докато го накарам да седне,има вечери до 22 седи да пише.Даже си правя майтап,че и комшиите се научиха вече да виката на български"Милене,седни да учиш"
А каво става в училище ми разказва сам,без да питам,особено ако са го похвалили.


"Може би изобщо не съществуват добри и лоши приятели... може би просто има приятели, хора, които се застъпват за теб, когато страдаш и ти помагат да не си толкова самотен.
Може би заради тях винаги си струва да се боиш, да се надяваш, да живееш.
И дори да умреш, ако трябва. Няма добри приятели. Няма лоши приятели. Има само хора, с които желаеш да бъдеш, не можеш да не бъдеш; хора, които изграждат дома си в сърцето ти."
Стивън Кинг, "ТО"

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: Krassy (IP регистриран)
Дата: 7 October, 2009 23:28

Всички деца са различни, но си приличат в нежеланието да учат smqh не си хабете нервите и намалете викането, наблегнете на наказанията. Задавайте много въпроси и обяснявайте повечко. Моя син е първи клас и се опитвам да му създам навик, като се прибере вкъщи първо да си напише домашното и след като го проверя може да играе, за сега се справям добре, но той е още малък.My flickr

www.CapturedMomentsByKrassy.com

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 8 October, 2009 08:56

По един от двата най-важни предмета тази година, математиката, има 3 на входното ниво sad smiley. Другото е 6 (по което са правили, защото по някои предмети още не са), но за мен тази година най-важни са БЕЛ и математика. В час по математика решават едва по 5 примера, а урокът им включва поне 50. Така че нерешените в клас задачи съм поставила условие да се решават вкъщи, освен това решава и от сборника, който им раздадоха във вторник (от него ще решават и в часовете по СИП математика). Просто трябва да вдигне нивото си по математика, няма друг начин!
По литература също ги чака много работа тази година, но там съм по-спокойна.


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 8 October, 2009 11:13

Давам много примери или се опитвам да покажа на практика нуждата от знания и упражнение.
Примерът от вчера - отиваме в близкия магазин на покупки. Миткака искаше крем за десерт, но на витрината имаше два различни по обем - едната опаковка беше от 250 гр с примерна цена 1 лв. и комплект от 4х250 гр на цена 2 лв.
Веднага попитах Ина кое е по-изгодно да купя.
Трябваше да реши елементарна задача и да разсъждава. smiling smiley
От време на време й измислям подобни хипотетични задачи, свързани с пазаруването и математиката.

Администратор

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: Terunka (IP регистриран)
Дата: 8 October, 2009 15:04

Мислех моми4ета,4е съм единствената на този свят с подобен проблем.И двете ми ученички не учат.Имат големи пропуски от материала.Тук образователната с-ма не куца,тя е направо инвалид.За граматика и правопис да не говорим.Имат 5-и,2-о,2-е.Направо е ужасно.Да не говорим че 4 год.учим таблица за умножение.Научават я и после я забравят.Дайте идея за сигурно научаване,за6тото ми писна.

Re: Не иска да учи !!!
Изпратено: kristian (IP регистриран)
Дата: 8 October, 2009 15:06

момичета,дъщеря ми е в 6-ти клас.Миналата година имаше такъв проблем с мързела и нежеланието да учи.След като изпробвах какво ли не и изхабих солидно количество нерви направих следното.седнахме с нея и с много леден тон,и спокоен казах"Виж,моето момиче,в нашето семейство има правила.Те се спазват независимо от твоето или моето желание.Ако не спазваш правилата,търпиш наказания."Определих какво трябва да се прави,така,както аз готвя,пера,гладя,мия чинии и т.н.,тя трябва да учи.И да се възползва максимално от мен и помощта ми.нещата поеха в желаната от мен посока.Има моменти,в които изключва,но тогава започвам-щом не ти се учи,ела обели една глава лук,оправи масата,прибери прането ,изглади.Толкова бързо придобива огромно желание за учене!Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.