Тийн клуб : © Български Бебе Център
Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 2 May, 2010 17:34

... къде ще кандидатстват? Сами ли си избраха гимназията, или вятър ги вее на бял кон, та трябва вие да се намесвате и да избирате?
Ето, Мими е в 7 клас и само след 25 дни и предстои първият сериозен изпит в живота - изпит за влизане в гимназия. Три дни по-късно и предстои да държи и втория изпит - по математика. Обаче ученичката ми хич така и не влезе в час да реши къде да кандидатства и защо. Накрая, след почти едногодишни мъки, лутане, разговори (по-точно монолози от моя страна) стигнахме до консенсус за гимназията и паралелката. Но аз я насочих натам, тя така и нищо не измисли.
Друг е въпросът, че изобщо не се стряска, че изпити и предстоят съвсем скоро, да чете повече, да решава тестове... Все едно, че някой друг ще кандидатства, а не тя, хихи! Но както казах, това е друга тема...
Аз си признавам, че не бях ориентирана в 7 клас. Всъщност аз не исках да кандидатствам, исках да си остана с класа и в 8 клас, пък тогава да му мисля. Нашите обаче казаха "Езиковата!" и аз не се опъвах много. Още в 8 клас се радвах, че именно нея са избрали, а в 11 клас твърдо реших, че ще кандидатствам висше с немски, макар нашите да искаха да ме правят адвокат и не ми говориха цял месец, като узнаха, че няма да има адвокат в семейството (е, бившият ми мъж беше прокурор и аз досега бъзикам нашите, че двама юристи в едно семейство щяхме да сме много).
И още 1 въпрос: ако детето наистина не може да се ориентира накъде, трябва ли родителят да определи пътят му? Говоря само ако детето е наистина съвсем неориентирано или незаинтересовано, а не за налагане на родителско мнение, противно на желанието на детето.
За протокола - първите две желания са ни профил Хуманитарен, паралелка "Български език и литература и журналистика", и "Митническа и данъчна администрация" в Икономическата гимназия. Третото още не сме го измислили.


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: ^lilo^ (IP регистриран)
Дата: 2 May, 2010 19:00

Ох трудна тема.....
Аз съм така да се каже мащеха на 7-мокласни4ка. Хи4 не знае къде, какво да у4и. Притеснява се как ще се сприятели ама да се стресне няма....
Аз съм в неизгодна позиция да изисквам много, но като гледам всеки който и каже предмет тя е натм, докато друг не я насо4и на другъде. Днес сме с история, утре ве4е биология, а на третия ден сме от4аяни дали да не кандидатстваме след 8 клас. Трагедияяя. В крайна сметка сме "ЗА" у4илището на батко и- Хуманитарната гимназия-Варна, ама с какво????

Lilypie Pregnancy tickers


Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: kristian (IP регистриран)
Дата: 27 May, 2010 10:47

Дъщерята е в 6 ти клас.догодина иска да кандидатсва в Икономическата гимназия,която в нашият град е най-добрият избор.С традиции,успехи и хубави паралелки.Аз натискам и за ПМГ,езиковата е краен вариант.

Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: asti (IP регистриран)
Дата: 12 September, 2010 19:47

Момичета, едва ли ме помните, много време мина откакто не съм писала тук, Моят по-голям син - на 15 години - се записа в ново у-ще, спортна паралелка, Иначе тренира активно в известен отбор. Просто не ми се мисли как ще съчетава училище и тренировки, в двата края на София са, а живеем на третия grinning smiley
Но има огромно желание за този футбол, радвам се, че се занимава със спорт. За организацията - ще го мислим!

Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 12 September, 2010 22:26

Здравей!
Поздравления за ентусиазма на синът ти по отношение на спорта. И ние сме тръгнали по вашите стъпки, с тази разлика, че още е малък синът ми/8г/. Но отсега срещам огромни затруднения заради воденето на тренировки на другия край на София.Тренира в Славия.Твоя син къде е?
Междувпрочем мислех, че вече няма спортни училища.
Да се върна на темата.Когато сме с кола стигаме за 40минути, но с градския транспорт поне час. А зимата е направо кошмар. Да не говорим, че аз се вкочанясвам докато го чакам 1 час. Той пък свършва вир вода потен, преобличам го и айде пак 1 час до дома. В близките 3-4 години не виждам как ще ходи сам на тренировки.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: In-es (IP регистриран)
Дата: 16 September, 2010 17:23

asti Написал:
-------------------------------------------------------
> Момичета, едва ли ме помните, много време мина
> откакто не съм писала тук, Моят по-голям син - на
> 15 години - се записа в ново у-ще, спортна
> паралелка, Иначе тренира активно в известен отбор.
> Просто не ми се мисли как ще съчетава училище и
> тренировки, в двата края на София са, а живеем на
> третия
> Но има огромно желание за този футбол, радвам се,
> че се занимава със спорт. За организацията - ще го
> мислим!Помним ,помним ,Стелиcunki
Браво на момчето!
По-късно и аз ще пиша по темата smiling smiley

Благословен е онзи,който успее да даде криле и корен на децата си!

Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: asti (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2010 08:18

Инес, cunki
Самко, изненада - и моят син тренира в Славия. Разбирам те напълно, само дето моето момче общо взето си ходи само - с маршрутка, когато имаме възможност го караме. Да, много е далече, но пък от друга страна нали децата ни се занимават със спорт. На училище е втора смяна, на тренировки сутрин. Само се питам кога ще учи misli

Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 19 September, 2010 11:14

И ние сме така. Сутрин тренировки,следобяд училище, но не са всеки ден. Хубаво, че тренировките са от 9часа, тоест ще става рано и преди училище ще има час и половина да прегледа уроците. Вечер също ще учи.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: ^lilo^ (IP регистриран)
Дата: 20 September, 2010 13:12

Браво на спортуващите. Едно дете колкото по-ангажирано е толкова по-добре се организира, по себе си съдя thumbs up smiley

Lilypie Pregnancy tickers


Re: Ориентирани ли са 14-15-годишните ви деца...
Изпратено: yanka_petkova (IP регистриран)
Дата: 10 October, 2010 21:27

Радвам се когато децата спортуват ,но моят син се орентира към пеенето направо ни изненада от 1 година даже е в хора на училището където учи .[lilypie.com]
<img

smiling smiley
Изпратено: (IP регистриран)
Дата: 25 July, 2017 17:36

Моите деца все още не се ориентирани какво искат, но е нормално на тази възраст плановете им се променят всеки ден.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.