Тийн клуб : © Български Бебе Център
Бягат ли от часове?
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 3 May, 2010 12:46

От 2-3 седмици имах някакви подозрения, но в петък разбрах със сигурност, че Мими бяга от часовете по физкултура. Стана ми много гадно и тъжно същевременно. В петък тръгна навреме за училище, а първият час по програма имат физическо. Тя обаче не влязла. Отишла в салона, качила се в съблекалнята и целия час седяла там и си приказвала с 2 съученички. Опита се да мине с оправданието, че я е болял кракът, но нито на мен ми се оплака сутринта преди да тръгне, нито до сестрата е ходила, нито пък се е обадила на учителя по физкултура, че не е добре. Обяснявам аз, че това си е чисто бягство от час, но тя упорито отказва да го нарече така. И мистериозно кракът и минал веднага след часът по физическо...
Абсолютно съм сигурна, че за въпросния час няма да видя неизвинено отсъствие в дневника, като отида утре на работа. Колегите по принцип избягват да пишат отсъствия, още повече на деца на колеги. Ще се наложи да поговоря с колегата по физическо. Не искам да я толерират, защото съм им колежка, не искам така да я поощряват в действията и. И си мисл, - аз ли нещо не съм наред? И аз съм бягала от часове, но по химия, биология, физика, и то като по-голяма ученичка. Не мога да разбера каква е ползата да избягаш именно от час по физкултура...Винаги можеш да излъжеш учителя, че те боли нещо и не се чувстваш добре - той ще те остави цял час на скамейката. Така хем няма да играеш и ще си мислиш за свои неща, хем нямаш отсъствие. С две думи - чиста работа... Пък ми се вижда абсолютно безсмислено да избягаш от час по физическо, а да дремеш 40 минути в съблекалнята.
Хващали ли сте вие вашите деца, че бягат от часове, и от кои часове точно? Как процедирате, като разберете за бягството?


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Бягат ли от часове?
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 5 May, 2010 16:07

Аз самата съм бягала по същия тъп начин. Няма обяснение, детска му работа. И моя баща беше учител в същото училище, адски строг, но аз въпреки това с рогата напред съм си играела с огъня.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Бягат ли от часове?
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 5 May, 2010 17:32

Брей, два дни вече никой не ще да си признае, че детето му бяга от часове... Или може би още никой не знае, хихи!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Бягат ли от часове?
Изпратено: irinq (IP регистриран)
Дата: 7 May, 2010 07:59

Ами при нас не бягат.Поне не за сега .
Но съществува невероятно строга система .ПРи едно такова нарушение, класният незабавно уведомява родителите .Взимат се строги мерки и няма скрито покрито .
Иначе бих си поговорила със синчето , явно бягството е само изява на повърхността .А отвътре нещо се е случило много преди това.Най-малкото авторитета на учителя, на училището , на самия процес -учебен е сринат в очите на детето.

[www.youtube.com]
[www.dveri.bg]

Re: Бягат ли от часове?
Изпратено: zorka (IP регистриран)
Дата: 7 May, 2010 10:40

Дани, при нас училищата до 6 клас(не съм запозната дали е так и с по големите), че е невъзможно да избяга от час.Училището се заключва, никой не може да влезе или излезе без да мине през портиера.Няма как и да се скрият, освен втоалетната, по физеческо например учителят ги взима от стаята и ги връща там.
А ако детето не се появи 3 дни на училище без да си уведомил, че е болно да речем, ти с еобаждат по телефона.


"Може би изобщо не съществуват добри и лоши приятели... може би просто има приятели, хора, които се застъпват за теб, когато страдаш и ти помагат да не си толкова самотен.
Може би заради тях винаги си струва да се боиш, да се надяваш, да живееш.
И дори да умреш, ако трябва. Няма добри приятели. Няма лоши приятели. Има само хора, с които желаеш да бъдеш, не можеш да не бъдеш; хора, които изграждат дома си в сърцето ти."
Стивън Кинг, "ТО"

Re: Бягат ли от часове?
Изпратено: orxidea1 (IP регистриран)
Дата: 8 May, 2010 13:25

Тук в старото училище на дъщерята едно момче от техния клас излязло от училището по време на занимания за 30 мин.Беше отсранено за 3 дена без да ходи като наказание.Тук няма пет шест.Обаче си има и деца които го правят,пък и не само това.

[img][/img]

Re: Бягат ли от часове?
Изпратено: Gery007 (IP регистриран)
Дата: 26 May, 2010 10:44

Дани, моята дъщеря е малка - 4 клас завършва и още и през ум не и е минало да бяга от час. физическото пък и е любим предмет та . . . . Какво ли ни чака като пораснат не знам?


Re: Бягат ли от часове?
Изпратено: kristian (IP регистриран)
Дата: 27 May, 2010 10:45

Дани,аз сега поглеждам клубчето и темата.Веси има едно неизвинено отсъствие,не се явила в час по ИТ.Но госпожата не била казала,че ще го вземат нулев.В този случай й вярвам,защото и на род.среща беше повдигнат въпрос за тези часове,защото госпожата не ги предупреждава,например за 7-ми час.Или види две деца от класа и казва,да кажат на останалите,че утре имат нулев.Но както и да е.
Знам,че се скатава в час по физическо,но с извинение,че е неразположена или я боли нещо.За други часове не знам,не са ми казвали чители,а и няма неизвинени.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.