Тийн клуб : © Български Бебе Център
Тинейджърите през ваканцията
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 9 July, 2010 08:33

Как прекарват порасналите деца дългите ваканционни летни месеци? Скучаят ли, или си намират много интересни занимания?
Мария определено е от скучаещите. В момента е на почивка във Варна с братовчедка си и свако си на Галата, утре заминават за Тръмбеш за месец, та покрай морето и е по-интересно и весело, но преди да замине, много скучаеше. По цял ден или слушаше музика, или беше на компа. И през 2 часа казваше: "Мамо, скучно ми е, кажи какво да правя." Предлагах и да чете книги, поне тези от задължителната литература за 8 клас - категорично ми отказа с мотива, че цяла година се смахнала от ученето, за да кандидатства, и понеже се представила отлично, сега заслужавала тотална почивка от учене. С приятелка излезе веднъж и толкова. Изобщо, чудеше се как да си запълва времето. Помагаше ми в домакинството, но само ако аз я помоля, сама не се хваща, а и не гори от желание да прави нещо, свързано с домакинството.
Как е с вашите тинейджъри? Какви занимания имат през лятото, скучаят ли и те?


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Тинейджърите през ваканцията
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 10 July, 2010 14:31

Дани, има го при нас подобен проблем, но той е свързан по-скоро с разстоянията и невъзможността ми да го водя при неговите приятелчета винаги, за да си играе. Около нас почти няма деца на неговата възраст и ходим по други места. Когато си е в къщи и той се мотка и седи на компа.Аз правя всичко възможно да му разнообразявам ваканцията.Все пак не работя и имам възможност.
От друга страна гледам през летните ваканции да е възможно най-малко време в София.Изкара месец и половина при брат ми/другата седмица се прибира/,вила, море, село и ще останат 10-тина дни за града, през които ако няма среща с приятелчета нямам нищо против да мързелува и да виси на компа.Все пак е ваканция.

А Мими защо не излиза с приятелки?

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Тинейджърите през ваканцията
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 4 September, 2011 12:05

Ситуацията и това лято е почти същата: пак беше на Галата с братовчедка си, после на Тръмбеш, и така... Пак не и се четат книги и не и се захваща с нищо вкъщи. Но има и една голяма промяна - всеки ден излиза с приятелки и обикновено се прибира около 21:00. Промяната в това отношение е доста голяма и, честно казано, леко смущаваща за мен, макар да знам, че е напълно в реда на нещата. Още си нямаме гадже, слава богу, но скоро сигурно и това ще стане.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Тинейджърите през ваканцията
Изпратено: delianna (IP регистриран)
Дата: 3 July, 2017 20:45

Повечето хора, когато говорят за промяна и четене мислят доста праволинейно. Често родителите си мислят, че това което не искат да правят децата им, точно то трябва да се прави. Това са стереотипите. Какви книги да чете? Когато аз бях малка исках да уча електорника, а родителите не ми купиха ни една книжка, защото правиха винаги на обратно на моето желание, понеже "малките не разбират" И сега когато съм над 30 години, пак не разбирам, а те продължават да не виждат грешките си в миналото и да казват "компютрите не са за работа, те са за игри намери си друга работа"

smiling smiley
Изпратено: (IP регистриран)
Дата: 25 July, 2017 17:25

Дъщеря ми за първи път ше ходи на море с приятели. Разбира се, че се притеснявам, но няма как да я ограничавам, защото вече е голяма.Искаха да ходят на Слънчев бряг, но поне затова ме послушаха и смениха дестинацията.Намерих им оферта за хотел в Приморско в [hoteli-primorsko.pochivka.bg] . Другата седмица заминават, надявам се, че няма да има проблеми. После започва курс по немски език, след почивката трябва малко да се потруди.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.