Бременност и раждане : © Български Бебе Център
имам нужда от съвет
Изпратено: Mom (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 18:30

Здравеите, ще се опитам накратко да ви опиша проблема, които ме тревожи. На 25 маи беше първия ден от цикълът ми. Около 10 дена по-късно гърдите ми нараснаха значително, чуствам се изморена постоянно и много ми се спи. На 26 юни си направих тест за бременност и беше положителен. Дотук всичко е добре. От вчера обаче започнах да имам кафяво течение, което днес се промени и стана червено и обилно за кратко. Не точно както когато е цикълът ми, защото е по-скоро бледо червено, сутринта беше много силно за около 2-3 часа, а сега е много слабо. Много съм объркана и незнам какво да предприема. Все още не сам ходила на лекар, защото исках да изчакам да мине още малко време. Моля ви пишете ми ако и вие сте имали нещо подобно или знаете нещо по въпроса. Опасявам се че това може би е спонтанен аборт. Благодаря предварително.Редактирано 1 пъти последният път 30.06.2009 18:43.

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: petiaivanov (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 19:37

Не е задължително да е аборт. Може да се дължи и на хормони. Съветвам те изобщо да не отлагаш посещението при лекаря, особено ако бременноста е желана. Успех!Редактирано 1 пъти последният път 30.06.2009 19:45.

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 20:32

Не отлагай посещението при гинеколога! Успех!

Администратор

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: ivencceto_ (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 20:38

Аз от опит бих ти казала. Възможно е да е имало някакво оплождане, но да не се е стигнало до бременност-теста ти е отчел, но със сигурност чертата не е била ярка. После просто цикъла ти е дошъл, но може и да е нещо друго.

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: petiaivanov (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 21:10

ivencceto_, лекар ли си?

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: ivencceto_ (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 22:04

Не, но на мен ми се случи! Отидох на лекар на едноседмично закъснение, който констатира бременност-отидох защото имах болки ( контракции) - той ми изписа магнерот и папаверин-каза ми да отида след 5 дни ако не спрат болките. Болките си продължаваха, на 4тия ден след силна болка-изведнъж просто спряха болките-на другия ден отидох на лекар, който само ме прегледа (без ухограф) и каза, че всичко е наред-матката се е уголемила и така. Аз се радвах-казах си, ще стана майка. Когато на другия ден започна розавко зацапване. Клиниката, в която работи този доктор беше затворила вече-отидох в една друга в нашия град, където попаднах на много добър лекар-човека ме прегледа и каза"момиче, вие не сте бременна, нито сте била". Аз неможех да взема решение-човека погледна ехографията от другия доктор и тактично и колегиално не направи коментар. Очуди се на лечението, което ми беше изписано за такива силни болки. Човека видя, че буквално дадох заето и ми обясни-по-добре да не си била бременна, от колкото да си направила аборт. Аз му казах за положителния тест, а той ми се усмихна и каза, да отида след 2 седмици отново, да не би той нещо да не е видял, но по-скоро ми го каза за мое успокоение. Прибрах се у нас-ние си знаем какво ни беше.Цикълът ми си дойде. Отидох след 2 седмици при същия доктор, който отново потвърди, че бременност не е имало-аз съм генекологично здрава и ако искам за собствено успокоение да отложим опитите месец-два. Попита ме дали искам противозачатъчни-отказах. Имам много редовен цикъл, а и толкова време сме се пазили-и сега щяхме. Пазихме се и на другия месец просто ми закъсня. Помислих, че хормоните ми бушуват. Отново отидох при същия човек, който ми каза, че не вижда плоден сак и каза, че е възможно да е извънматочна и да отида след 1 седм. Аз си знам какво ми е било на сърцето. След 1 седмица отидох и човека констатира плоден сак. Попита ме дали си знам овулацията и аз казах, че да.
На човека му се язясни ситуацията. Имам кратър цикъл с късна овулация. Първия път се е получило оплождане, което просто организма ми е отхвърлил.
Толкова яд изпитвах към първия лекар, който нито е видял на една седмица закъснение плоден сак, нито ембрион ( а той беше написал 1 ембрион 4 мм.). Човека е карал по книга, а на ехографиите нищо не се виждаше.
Много дълго стана, но понеже знам, че можеше да подходите с недоверие и реших да обясня подробно

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: Lilito (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 22:41

С първата си бременност лежах за задържане в Паталогична бременност,тъй като бях прокървила в 7 г.с /ти съм 5 или 6 г.с/.
Началника на отделението ме прегледа,изписа ми Дуфастон и ми биеха инжекции Папаверин за задържане!
Но лекарите и акушерките ме предупредиха да следя за съсираци по време на кръвотечението!!!
При мен съсираци липсваха!Течеше само кръв.Обяснението беше много просто и лекарите ми казаха така-в матката си съм имала освен оплоденото яйде и кръв за започваща менструация /все още не мога да разбера как си бременна пък ще ти дойде,но както и да е/.Та кръвта трябвало да си изтече,да не се задържа в матката,а опасното било тя да не повлече току що прихваналото се яйце!
И за това ми бяха изписали Дуфастон /както каза лекаря,той ще резурбира кръвта ,тя ще спре и така няма опастност за бебето!

НО НА ВСЯКА ЦЕНА ТРЯБВА ДА ТЕ ВИДИ ЛЕКАР!!!
Успех ти желая от все сърце,не се плаши,всичко ще е наред!!!

.

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: valito 79 (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 22:43

Каквото и да е станало,момичето трябва да иде на лекар да се види на ехограф.дано всичко да е наред на прегледа.Такива кръвотечения се получават също и в началните месеци на бременоста и не е задължително да е сп.аборт,но също може и да е -всичко зависи какво ще покаже видеозона.Пиши как е минало..успех

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: Mom (IP регистриран)
Дата: 30 June, 2009 23:40

Много ви благодаря за това че се отзовахте и за съветите ви. Течението значително намаля. Почти е спряло. Но имам болки. Утре отивам на лекар.

Re: имам нужда от съвет
Изпратено: galia84 (IP регистриран)
Дата: 1 July, 2009 11:58

аз имах същият проблем-теста беше положителен,но се появи леко зацапване,после кървене и от страх отлагах да отида на АГ и когато отидох беше късно-бях направила спонтанен аборт;затова не отлагай,а отиди на лекар


Re: имам нужда от съвет
Изпратено: ikata (IP регистриран)
Дата: 2 July, 2009 10:05

Аз мисля, че трябва да отидеш на лекар - когато забременях отидох в 6та седмица, защото цикъл нямах, а тестът беше отрицателен. Лекарят каза, че плодът е тръгнал да изпада и ако прокървя ще се наложи кюртаж. Слава Богу бебка се оказа силно момиче и живот и здраве ще се появи септември. Затова при всички положения те съветвам да отидеш на лекар час по-скоро.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickersСъжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.