Бременност и раждане : © Български Бебе Център
Може ли бременност да се види на ехограф една седмица преди менструация
Изпратено: ангелска любов (IP регистриран)
Дата: 19 December, 2009 19:52

Една седмица след половият акт,който беше по време на менструация,вдигнах темепераура и отидох на гинеколог,гледаха ме на магарето казаха ми че имам подпухнало влагалище,и уголемена матка,на ехографа жълто тяло,изрично попитах дали не е киста, каза ми че е тяло на бременноста.На 29 ноември беше сексуалния контакт по време на менструация, понеже приятелят ми си мислеше,че тогава не се забременява,на 5 декември ми казаха тези неща.Още тогава имах чувствителни гурди,и тъмни зърна.Две седмици след зачеване получих сухота в устата и постоянен глад,както и сънливост.Три седмици след акта вчера на 18-ти ме гледаха пак на видеозон друга лекарка,понеже имам проблем с един мъдрец и искат да знаят дали да ми го вадят или не.Надявах се да ми потвърдят със сигурност,но гинеколожката каза,че на вагиналния ехограф нищо не се вижда и че ще ми дойде менструацията.На 24-ти трябва да ми дойде.Кога най рано може да се види бременност на ехограф и дали някой гинеколог може да е сигурен,че ще ми дойде скоро,по какво е установила се чудя?Благодаря предварително за отговорите,но съвсем ме объркаха.Понеделник мисля да направя кръвен тест понеже съм на зъболекар,дали е възможно да покаже бременност три дни преди да ми доиде менструацията.Ясно е,че е малък шанса за бременност,но какви са тези симтоми и това,което е видяла на магарето първата лекарка.Благодаря предварително.Редактирано 1 пъти последният път 19.12.2009 20:03.

Re: Може ли бременност да се види на ехограф една седмица преди менструация
Изпратено: ralitsa (IP регистриран)
Дата: 19 December, 2009 20:09

napravi si test za bremennost...sa6to taka nai -rano i sigurno se vijda s kraven test..ehograf ne o6te,rano e...s kraven test e nai-sigurno i moje6 da razbere6 dori i v mnogo ranna bremennost...kupi si vitamini za bremenni za vseki slu4ai,4e te sa mnogo vajni..izvinjvam se za latinecata..uspeh!Re: Може ли бременност да се види на ехограф една седмица преди менструация
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 21 December, 2009 14:30

Странна работа! Първо, да забременееш по време на менструация е доста изключителен случай, става мноооого рядко. Второ, седмица след зачеването оплодената яйцеклетка най-вероятно още пътува към матката и съвсем я няма там. Дори и да е успяла да се придвижи до матката, което пак би било огромно изключение в биологията, то едва ли ще се види на вагинален ехограф. С други думи, ако нещата са се случили, както ги описваш, простият отговор на въпроса ти е "Не".
Обаче, имаш симптоми на бременност и е твърде възможно да си забременяла по-рано, кръвотечението да не е било менструация, а кървене вследствие на вече съществуваща бременност. Тогава е обяснимо и състоянието на органите, които първата лекарка е констатирала. Освен това симптомите на ранната бременност не се появяват веднага след зачеването, а две-три седмици по-късно. Вторият ехограф може би не е бил достатъчно добър или пък лекарят не е можел да борави добре с него. Ето ти цяла хипотеза, която може да обясни случващото се.
За съжаление, това е само хипотеза! Има шанс да се потвърди, но още по-голям шанс да се окаже просто предположение без капка истина. Затова не се чуди, а си направи тест за бременност, домашен ще свърши работа! Дано резултатът да е такъв, какъвто го искаш.

Re: Може ли бременност да се види на ехограф една седмица преди менструация
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 23 December, 2009 21:01

Аз бих те посъветвала,както и в другата тема която беше пуснала-НАПРАВИ КРЪВЕН ТЕСТ,след 10 ден ще покаже ако имаш бременност.
Желана ли ще е бременността?Че с всички ти въпроси по форумите,малко се съмнявам...без лоши чувства.
В крайна сметка един кръвен тест щеше да отговори на притесненията ти.Освен ако не си с железни нерви..
Всичко останало е врачуване.
than you


От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плътРедактирано 1 пъти последният път 23.12.2009 21:25.

Re: Може ли бременност да се види на ехограф една седмица преди менструация
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 25 December, 2009 09:40

Ангелска любов,бременна ли си в крайна сметка?????


От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Re: Може ли бременност да се види на ехограф една седмица преди менструация
Изпратено: ангелска любов (IP регистриран)
Дата: 26 December, 2009 13:01

Направих си кръвен тест и той показа,че няма бременност.Освен това тези симптоми на глад и жажда изчезнаха.Закъснява ми три дена вече,но чувствам познати симптоми,че ще ми идва.Консултирах се със специалист,който обясни,че при някои жени симптомите се проявяват и в първа седмица от зачеването,ако тялото е по чувствително.И щом една седмица след цикъл съм имала уголемена матка това доказвало бременност.Понеже уголемена матка има една седмица преди да ти дойде цикълът или по време на бременност.Преди една седмица получих някакви контракции и тогава изчезнаха симтомите на глад,жажда и сънливост и на ехографа нищо не се видя,но и не може и да се види понеже е рано.Този специалист обясни,че понеже съм с поликистоза и нисък прогестерон,които отговаря за развитието на плода,тялото ми е изхварлило плода или това,което е започнало да се развива,а тези контракции,боля ме стомахът един час все едно че ще ми идва,понего време съм изхварлила плода.Всичко е малко сложно за обяснение.Не мога да докажа с нищо,че съм била бременна и аз самата не разбрах в крайна сметка какво точно стана,но аз си усещах,че има нещо в мен,интуиция.Сега нямам никакви симптоми след тези контракции и най вероятно ще ми дойде,след като и тестът показа.Казаха ми,че е било нещо като кухо яйце.В крайна сметка,съм доволна понеже имам мъдрец за вадене и ще мога да си го извадя спокойно.И за бъдеща бременност ми препоръчаха,свещички за хормона прогестерон,който е важен за бременноста,за да мога да задържа плода и да не правя спонтанни аборти.Извинявам се за безмислената тема,която се получи,но ми беше важно да знам,понеже се притеснявах,че ако съм бременна с тези упойки и аулини и антибиотици при ваденето на мъдреца,ще навредя на развитието на плода,ако бях забременяла.Благодаря ви за отговорите cvetiaРедактирано 1 пъти последният път 26.12.2009 13:16.

Re: Може ли бременност да се види на ехограф една седмица преди менструация
Изпратено: mama2008 (IP регистриран)
Дата: 26 December, 2009 16:44

Здравей. Радвам се, че си доволна от нещата и ще си спокойна за ваденето на мъдрец. В бъдеще ти пожелавам да си изкараш една спокойна бременност, да нямаш притеснения. А сега успех с мъдреца.


Re: Може ли бременност да се види на ехограф една седмица преди менструация
Изпратено: ангелска любов (IP регистриран)
Дата: 4 February, 2010 14:21

Благодаря cvetiaСъжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.