Бременност и раждане : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
Плацента превия
Изпратено: soniahrist (IP регистриран)
Дата: 29 March, 2006 20:45

Здравейте, бъдещи мамчета! Аз съм с плацента превия и искам да ви питам дали някоя от вас е с подобен проблем. Интересува ме какво правите, за да се пазите от кървене. Има ли нещо по-специално или са нормалните неща за всяка бременна. Предварително благодаря.
Re: Плацента превия
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 30 March, 2006 09:35

Просто трябва много да се пазиш - от преумора (дори само от продължително ходене и дълго стоене права),за тези случаи важи с особена сила да не се вдига и носи нищо тежко,да почиваш и да следваш много стриктно препоръките на лекаря.При най-малкия признак за кървене - дори да е само леко зацапване,се отива директно в болница,без чакане да видиш какво ще стане,ще спре ли само или ще се усили.Ако се налага прием на лекарства,ще ти ги назначи доктора.
Стискам палци всичко да върви безпроблемно докрая - и предполагам си знаеш отдавна,че това е една от ситуациите,в които задължително се ражда секцио (ти си доста напред вече,така че след като досега плацентата си стои превия,няма да се промени докрая).Re: Плацента превия
Изпратено: Vera_25 (IP регистриран)
Дата: 30 March, 2006 09:51

Мога само да добавя,че не трябва да се прави секс за риск от преждевременно ражданеsmiling smileyБезпроблемна бременност ти пожелавам...

[banners.wunderground.com]

Re: Плацента превия
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 30 March, 2006 10:09

ха! А сега де! И аз съм с плацента превия, ама напоследък такъв огромен сексуален апетит ми се е отворил, че не пропускаме нито една нощ с татито! А вече съвсем наближих ... Бре, ами като не ми се отказва?!?! И без това после поне 2 месеца няма да може и дума да става за секс... spamafote smiley

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Плацента превия
Изпратено: soniahrist (IP регистриран)
Дата: 30 March, 2006 10:24

Хриси и Вера - благодаря ви много за съветите и за пожеланията. Ще гледам да се пазя и да не се натоварвам много, макар че много ми се разхожда в това хубаво време.

Данива, блазе ти! Ние за секс сме забравили вече от 5 месеца, след като имах едно кървене и постъпих в болница, макар че с апетита всичко е наред. Но нали трябва да се въздържаме, за да може бебчо да остане колкото се може по-дълго в мене и да не го раждам преждевременно. Поздрави на всички и лека бременност.
Re: Плацента превия
Изпратено: mama Eva (IP регистриран)
Дата: 30 March, 2006 11:56

SONIA,аз също бях с плацента превия.В шестия месец прокървих и лежах в болница.До този момент ходех и на работа/с много тежки смени,много нерви и напрежение и непрекъснато с хора и компютри..../Отначало се бях стреснала страшно много.Но постепенно влезнах в някакъв ритъм на по предпазлив живото и нещата се нормализираха.Не вдигах много тежки предмети,почивах си повечко,правех бавни и дълги разходки,много ме беше страх от пътуването,заради големите дупки навсякъде.Сега два месеца след като съм родила все още като седна в колата и се стягам цялата.При мен проблема идваше и от това, че бебко много риташе.Той не спираши нито за миг да ме рита.Чак съм ревала от болки.Нали знаеш че при плацента превия един вид плацентата застава на пътя на бебето.Най просто казано.И в 90% се ражда със секцйо.Не знам дали твоята докторка ти го е казала това.мен ме беше предопредила доц. още към 7 месец.Габриел се роди на 06.01.06, а терминът ми беше на 24.01.От ритане една нощ си е спукал една вена,която свързва плацентата и получих голям кръвоизлив.Направиха ми спешно секцйо.Сега слава богу имам най -хубавото бебе на света.Пожелавам ти безпроблемно раждане.


Мисис "Кулинарна фурия 2007" cvete Мисис Златни ръце cvete Мисис Биберон 2008 cvete "Вкусотиите на мама Ева"!

Re: Плацента превия
Изпратено: domakinq (IP регистриран)
Дата: 30 March, 2006 12:06

Какво точно означава това "Плацента превия" моята плацента била по надолу и аз не знам как да го обясня?

Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday TickerLilypie Kids birthday PicLilypie Kids birthday Ticker

Re: Плацента превия
Изпратено: soniahrist (IP регистриран)
Дата: 30 March, 2006 12:32

Много благодаря на мама Ева за подкрепата и думите. И аз се чувствам точно по същия начин - особено по отношение на дупките по улиците. Иначе целта ми е поне да вляза в деветия месец, до което остават около десетина дена, и тогава вече докторите ще решат кога точно да е секциото.

За домакиня ще обясна накратко това, което са ми казвали по въпроса:

Плацента превия е ниско разположена плацента, която покрива родовите пътища и бебето не може да мине през тях, ето защо се налага изваждането му със секцио. Доколкото знам, не всяка ниско разположена плацента е плацента превия - може да е ниска, но да не покрива родовите пътища и бебето да може да се роди нормално.както и Хриси е обяснила по-горе, плацентата може да се вдигне, но този процес трае някъде до 33 седмица, ако не се вдигнала дотогова и не е освободила родовите пътища, се налага секцио.


Re: Плацента превия
Изпратено: zori85 (IP регистриран)
Дата: 1 April, 2006 10:30

Ami da az sam sas tazi diagnoza dori min. sedmica lejah vav bolnicata v Plovdiv ot karvene.Kazaha mi da se pazq da ne pravim sex,da ne nastivam,da ne vdigam tejko.Abe sas edna duma se pazi tova e!A i togava pih no6pa.Sega gledam pove4ko da leja o6te malko mi ostava.;-))

Re: Плацента превия
Изпратено: soniahrist (IP регистриран)
Дата: 10 April, 2006 21:45

Здравейте, момичета! Днес бях при доки и се върнах доста притеснена. Слава богу, всичко с бебката е наред, но това което ме притеснява са думите на доки, че секциото при плацента превия е по-сложно като операция от "нормалното" секцио, че се губело повече кръв и матката по-трудно се контрахирала. Кажете ми, казвали ли са ви нещо подобно преди вашето секцио? Вярно ли е това, че това секцио е по-сложно като операция? Ужасно се присетсних sad smiley

Re: Плацента превия
Изпратено: dessi_v (IP регистриран)
Дата: 11 April, 2006 04:06

az bjah s placeta previa s parwata mi sterka. Predi razdaneto rokarwih. Za kasmet na mene i na bebeto ne be6e sawsem prilezazta. Rodih normalno. Kogato placentata e sawsem nisko ima mnogo golajm risk parwo da tragne placentata, a ne bebeto. Ot tam e i obilnoto karwene. Neobhodimo e nepekasnato lekarsko nabljudenie pri tazi diagnoza.

Re: Плацента превия
Изпратено: mama Eva (IP регистриран)
Дата: 11 April, 2006 10:52

Соня не се притеснявай толова много.Това може само да ти навреди.Писах ти малко по нагоре за моето раждане.Моята докторка,която ми водеше консултациите и в последствие родих при нея ме запозна с всички проблеми при тази диагноза.При всяко секцио може да има усложнения по принцип,но то и при нормалното раждане никой не е застрахован от проблеми и загуба на малко или много количество кръв.Мисля, че доктора не е трябвало да те обърква с тези думи.Важното е че ти и бебчето сте добре.Ти си вече съвсем на края, на финала на бременността като гледам.Просто се примири с мисълтта,че ще раждаш секцио и че всичко ще е наред.няма какво да те заблуждавам болките са много силни след излизането от упойката и първите няколко дни при ставане,но вярвай ми всичко преминава.Първите ми думи като си отворих очите и казах на съпруга ми ---никога повече--да но сега 3 месеца по-късно мога да забременея пак и почти съм забравила силните болки/никога няма да забравя какво точно преживях,но избледнява/.
В моята стая момичето до мен също беше родило секцио,но причината беше седалищно предлежание на бебето.Чувствахме се по един и същи начин.Даже аз се възстанових по-бързо от нея.Така че искам да ти кажа само да си спокойна.Казаха ми че съм единствената родилка качила се сама на операционната маса с усмивак,анестезиоложката ме глеше по лицето и ми се радваше.Просто бях спокой на ,за доброто на бебето.Единственото беше това, че ми казаха че пълната упойка е задължитела в моя случей/аз бях с кръвоизлив ,контракции и болки на 15 мин-изведнъж почнаха./За боките доцентката не позволи да ми бият течен аналгин,а накара мъжът ми да купи свещички профинид.Те са болкоуспокояващи и са много ефикасни.Пожелавам ти безпроблемнно раждане и да си по-спокойна.


Мисис "Кулинарна фурия 2007" cvete Мисис Златни ръце cvete Мисис Биберон 2008 cvete "Вкусотиите на мама Ева"!

Re: Плацента превия
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 11 April, 2006 11:01

Сонче, ако това ще те успокои - и на мен доки ми каза същото, т.е. че за да се стигне до беба при секциото, трябва да се мине през плацентата, което нормално е свързано с повече кръвозагуба, и каза, че трябва да се действа бързо, но внимателно. Аз обаче съм спокойна, смятам, че това е най-доброто, което мога да направя за себе си и беба, като се има предвид, че по време на секциото (ще бъда с местна упойка) нищо няма да зависи от мен, освен това - да съм спокойна. Пожелавам спокойствие и на теб и леко раждане!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Плацента превия
Изпратено: donikagg (IP регистриран)
Дата: 11 April, 2006 12:37

А в коя седмица се разбира дали бременната има плацента превия? Сега гледам, че на доста момичета се е случвало и ми стана любопитно.


Re: Плацента превия
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 11 April, 2006 12:42

Плацентата може още от самото начало да си е ниско разположена и в хода на бременността да се вдигне - или пък да покрие съвсем шийката.Окончателно се решава за хода на раждането към края на бременността,когато вече няма време да се вдигне - значи някъде след 7-мия месец.Re: Плацента превия
Изпратено: soniahrist (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2006 11:27

Здравейте, момичета! Много благодаря на мама Ева, Данива и Зори за подкрепата и успокителните думи. Като че ли вече съм се успокоила. Като си помисли човек на света има къде-къде по-сложни операции от секциото, да не говорим, че може да са по доста по-неприятни поводи, а не като при нас - среща с нашите малки и сладки бебчета!

Мисля, че този доктор просто много ме психира и след всяка консултация с него съм ужасно изплашена. Но за беда моята докторка замина за чужбина и ми препоръча този доктор като един от най-добрите професионалисти в Майчин домІ- София. От всички, на които казвам, че съм при него чувам, че е страхотен специалист, но малко плашещ. Просто трябва да се опитвам да не му се връзвам. Моето секцио най-вероятно ще е следваща седмица. Дотогава ще се опитвам да мисля за приятни неща. Пожелавам на всички, на които им предстои раждане, всичко да мине безпроблемно и най-здравите и красиви бебета на света!
Re: Плацента превия
Изпратено: zori85 (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2006 11:48

soniahrist pojelavam ti vsi4ko da e OKi i jivot i zdrave da si gu6ne6 sladkoto beb4e!Da naistina ima kade kade po slojni operacii,zatova misli samo pozitiovno i kak kato mine vsi4ko 6te si gu6ne6 bebo,e pone taka az se uspokoqvam,6tot sam golqma bazla i panika. uspeh uspeh i na teb!

Re: Плацента превия
Изпратено: Mucunka (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2006 17:50

Kakto kazva zori85- mnogo e vajno da mislish pozitivno, ne se plashi, vsichko ste e nared! Uspeh!!! Stiskam palci!Re: Плацента превия
Изпратено: mama Eva (IP регистриран)
Дата: 13 April, 2006 17:58

Мисли си само, че след една седмица вече ще гушкаш своето малко ангелче в обятията си и всички черни и неприятни мисли ще се изпарят. love smiley
Стискам палци мила....


Мисис "Кулинарна фурия 2007" cvete Мисис Златни ръце cvete Мисис Биберон 2008 cvete "Вкусотиите на мама Ева"!

Re: Плацента превия
Изпратено: velmar (IP регистриран)
Дата: 14 April, 2006 11:20

Na men v4era doktora mi kaza 4e placentata mi e predna,no se vdiga.I az se pritesnih dosta,no... v kraq na krai6tata- ima o6te vreme.Dano ne6tata se opravqt.Az hodq na rabota na dosta tejki smeni,ne slizam ot kolata i pravim seks- ha sega smiling smiley Blagodarq vi cennata informaciq koqto ste soidelili tuk!


Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.