Бременност и раждане : © Български Бебе Център
за разкритието
Изпратено: mimoza2006 (IP регистриран)
Дата: 11 August, 2006 16:40

здравейте,ами имам един малко странен въпрос,ама се сетих,много ми е интересно,как се установява колко сантиметра е разкритието преди раждане,мамите които са раждали нека ми обяснят,с някакъв инструмент ли ,де да знам,но как се мери това разкритие,а сами дали можем да си го мерим ако сме си вкъщи и ни хванат болките. eye rolling smiley

Re: за разкритието
Изпратено: plamebg (IP регистриран)
Дата: 11 August, 2006 16:53

Здравей! Разкритие се мери от гинеколога или акушерка с ръка, малко е неприятно, но няма как - вкарва ръката си във влагалището и с пръсти мери разкритието на шийката на матката и в зависимост от това колко пръста е вкарала, толкова е и разкритието - 1 пръст=1 см и т.н.
Re: за разкритието
Изпратено: mama Eva (IP регистриран)
Дата: 11 August, 2006 17:26

Не може да се напарви тази процедура в къщи от теб. Ще го направят в родилното, както вече ти е обяснила
plamebg. Прави се от гинеколога или акушерката с пръст. Не се притеснявай не толкова болезнено.


Мисис "Кулинарна фурия 2007" cvete Мисис Златни ръце cvete Мисис Биберон 2008 cvete "Вкусотиите на мама Ева"!

Re: за разкритието
Изпратено: mimoza2006 (IP регистриран)
Дата: 11 August, 2006 18:01

оле,вий направо ме шашнахте,да ме бъркат при положение че из без друго ще ме боли от самите контракции преди раждане.ужассс. eye popping smiley

Re: за разкритието
Изпратено: Gery007 (IP регистриран)
Дата: 11 August, 2006 20:06

Това се нарича туширане. Когато разкритието е малко до 3-4 см. не боли, обаче после . . . не искам да те плаша ,но е много гадно - абе боли си, защото го измерват точно по време на контракцията. Аз съм бременна за втори път, жива съм след първото раждане така, че Успех.


Re: за разкритието
Изпратено: bobi@ (IP регистриран)
Дата: 11 August, 2006 23:22

Понеже ме приеха с изтекли води в МД, естествено се наложи и такъв преглед. Оказа се, че съм с 1 см разкритие - как се е получило незнам, нищо не съм усетила. И от самия преглед нищо не усетих, разбрах едва, когато лекарката ми каза, че имам разкритие.

Re: за разкритието
Изпратено: ravena (IP регистриран)
Дата: 12 August, 2006 00:03

Мимоза, не се плаши от туширането. Най-добре е въобще да не се плашиш.
В зависимост как върви раждането, може да те тушират повече или по-малко. При мен с първото нещата вървяха по-нормално и, въпреки че бях в патология, са ме туширали за всичкото време 4-5 пъти.
А пък втория, понеже нещата не вървяха, ме тушираха безброй пъти. Един вид помагаха ми да правя разкритие, защото не правех. Сигурно ти изглежда страшничко, но ако не ми помагаха, сигурно щях да раждам 20 часа, а така бяха 7 общо при положение, че в началото нямах нито контракции, нито разкритие. Хората си знаят работа. А и няма друг начин да се следят механично как вървят нещата.
Хайде леко да минава!

Re: за разкритието
Изпратено: delina (IP регистриран)
Дата: 12 August, 2006 01:49

не се притеснявай, това е за твое добро, те просто ти помагат да получиш разкритие, а и не е болка за умирачка.

Re: за разкритието
Изпратено: Didon4o (IP регистриран)
Дата: 12 August, 2006 02:23

Не е толкова гадно...аз влязох със 7-8см.,голямо ровене падна но не е чак толкова фрапиращо kiss

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Re: за разкритието
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 12 August, 2006 07:34

В никакъв случай не трябва да се опитва човек да проверява сам разкритието - рискува да се спука мехура и да се внесе инфекция.1 пръст е равен на около 2см разкритие - при 1см разкритие шийката поема само върха на пръста.
Много е спорно доколко е полезно постоянното бърникане по време на раждането - процедурата е неприятна и травмираща както психически,така и за тъканите.Че не е болка за умиране - не е, но е и ненужна в общия случай,и само допринася за притеснение и дискомфорт (при нормално раждане в бърт център в белия свят туширане има само ако ти поискаш или ако нещо не върви както трябва).Раждането не е състезание,за да е нужно да върви с някакъв определен темп,а продължителността му е индивидуално нещо - което за съжаление тотално не се зачита.
Но така или иначе,не можеш да направиш много по въпроса - при приемане задължително ще те прегледат за разкритие,а според зависи по-нататък може да отказваш,ако желаеш - твое право е,макар че никой не отказва (от страх да не му се скарат и от страх да не би наистина да е необходимо).
Re: за разкритието
Изпратено: bbb83 (IP регистриран)
Дата: 12 August, 2006 13:50

миме ужас с ръката да те бъркат grinning smiley

Re: за разкритието
Изпратено: симона (IP регистриран)
Дата: 12 August, 2006 18:54

мен ме бъркаха само при приемането в родилното. Имах 3 см. Не си спомням да ме е боляло - хич даже.

*******
ezik Не се комплексирайте, нормално е един Водолей да е по-умен от вас- една от отличителните му черти е абсурдната интелигентност!!! than you
*******

Re: за разкритието
Изпратено: yanka_petkova (IP регистриран)
Дата: 12 August, 2006 20:49

mnogo tapa bolka daje ne ia useshtah[lilypie.com]
<img

Re: за разкритието
Изпратено: русалка (IP регистриран)
Дата: 13 August, 2006 07:28

Раждала съм два пъти, и искам да кажа и аз нещо по въпроса.Значи първия път са ме туширали само веднъж, защото имах болки и контракции а пък разкритието ставаше бавно и родих за 14 часа.
Втория път влезнах с 3 см разкритие без контракции, родих със система, като през 20минути проверяваха разкритието и то по време на контракция.Наистина болката е ужасна, особено разкритието като стане по-голямо, но това наистина много помага защото родих точно за 3 часа, а можех да се мъча още много.Вярно, болката е ужасна,но по-важно е че е за кратко, пък и се преживява.При мен проблемът беше,че въпреки че съм раждала, съм имала нееластична шийка и затова разкритието става при мен бавно.Но при други с по-еластична шийка,усещат само обикновени менструални болки и когато им започнат напъните тогава разбират че ще раждат, точно както стана с една моя позната.Това си е просто късмет,какъвто на всички бременни мами пожелавам thumbs up

Re: за разкритието
Изпратено: Сев84 (IP регистриран)
Дата: 28 October, 2012 17:34

По време на първото ми раждане никой за нищо не ме е бъркал.И сега не бих позволила,защото може да се вкарат инфекции.Кво е това ще те бъркат като все едно крава ще израждат.В 21век живеем - никакво бъркане!Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.