Бременност и раждане : © Български Бебе Център
Хапчета против повръщане
Изпратено: doni (IP регистриран)
Дата: 2 November, 2006 13:26

Здравейте мили бъдещи и настоящи мамчета,
Имам бременна приятелка която спешно се нуждае от вашата помощ, в началото на първата си бременност е, но повръща ужасно много и през целият ден казва че и се гади, така не може да приеме нито храна нито фолиевата киселина. Ходила е на лекар и са и предписали ДЕГАН. Вие какъв съвет от опит ще дадете??
Благодаря ви предварително

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: симона (IP регистриран)
Дата: 2 November, 2006 13:50

Аз също пих деган thumbs up

*******
ezik Не се комплексирайте, нормално е един Водолей да е по-умен от вас- една от отличителните му черти е абсурдната интелигентност!!! than you
*******

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 2 November, 2006 14:03

Аз гледах да не пия нищо. Търпях, въпреки, че нищо не можех да ям и пак повръщах - стомашни сокове. Гледах да се наливам с течности, но когато и това ставаше невъзможно пиех ДЕГАН и то, за да не се обезводня и не се появи ацетон в урината.мама на две момченца, две врабченца

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: marianasot (IP регистриран)
Дата: 2 November, 2006 14:28

Има сиропчета,против повръщане.Изписват се само от болнични заведения.По народност е испанско.Много е ефикасно.В болнично заведение,също така могат да я поддържат на системи за оводняване наорганизма,да не се стига до дехидратация,както е написала Софи.

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: dorsila (IP регистриран)
Дата: 21 November, 2006 13:38

Здравейте и от мен! Аз имам горчив опит с повръщането. близо 3 месеца. Повръщах до такава степен, че ми се разраняваше хранопровода. В началото на 3ти месец ме приеха в болницата. Имах 3 плюса и половина кетонни тела в урината. Преди да вляза в болницата повръщах по 5-6 пъти на ден, дори и вода. А какви хапчета вземах? Ами първо ми предписаха едни свещички, които се пъхат в ануса, те са хомеопатични и много са хвалени-слагат се по 7-8 през 1 час или нещо такова. Обаче аз тогава имах и запек и си бях внушила, че от тези свещички още по-зле става. Тогава започнаха да ми бият деган мускулно-3 пъти дневно.Обаче и това не помогна и влязох в болница. Там в системите ми слагаха деган, отделно го пиех и на хапчета, случваше се да го повърна. След това пиех основно деган. Гледах да го ограничавам до 1 път дневно, преди да обядвам, щото не бива да се прекалява с него, още повече, че има и сънотворен ефект. Обаче каквото и да пиеш, спасение няма! чакаш да влезеш в петия месец и се молиш да среш да повръщаш.

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: dorsila (IP регистриран)
Дата: 21 November, 2006 13:45

А, и може би е въпрос на психическа нагласа. Един съвет: старай се да ти мирише на нещо приятно. При мен това беше мирис на бор, лимон, окосена трева. Ако можеш не ходи на работа, стой на свежо и прохладно. При мен много ми помогнаха лимоните и киселите ябълки-аз тръгнах на работа без да съм се възстановила напълно от повръщането и постоянно ядях лимони или силни ментови бонбони. ТОва до някаде облекчаваше страданията ми.

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: dar79 (IP регистриран)
Дата: 21 November, 2006 16:26

Тези хапчета помагат да не повърнеш, но не и гаденето. И накрая става така, че страшно много ти се гади, усещаш че повръщаш, всичко ти се обръща, става ти адски гадно, но не повръщаш, така че не виждам много смисъл.

Lilypie 2nd Birthday Ticker
www.iraklizanas.com
Мисис Фитилджийка

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: petia05 (IP регистриран)
Дата: 21 November, 2006 16:29

Аз пиех газирана вода с изстискан лимон, много ми помагаше.

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: Ralito (IP регистриран)
Дата: 21 November, 2006 16:31

Аз вземах Примперан 20 мг,3 пъти по една таблетка на ден.Те са против гадене и повръщане.Много добре ми действаха,имайки впредвид,че без хапчетата непрекъснато ми се гадеше първите три месеца.Медикаментите обаче са френски,но питай все пак доктора или фармацефт.

Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: DARI_76 (IP регистриран)
Дата: 21 November, 2006 16:49

и аз имах проблем с повръщането-няма сутрин,няма вечер.През целият ден гадене,освен това много ми се влошаваше положението от миризми-не говоря само за лоши,а силни и натрапчиви.А те по време на бременност повечето са такива,защото обонянието се изостря.Та,ядях лимони в несвяст.Но не съм стигала до хапчета,лекарката нищо не ми изписа,само ми препоръча да пич повече течности.


Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: djenka75 (IP регистриран)
Дата: 22 November, 2006 10:54

И моят опит с гаденето и повръщането е голям.Спях и усещах,че ми се гади.Миришеше ми непрекъснато,сутрин щом се изправех задължително повръщах.Пиех деган,но ефекта беше минимален.По десет дена не ставах от леглото-АД.Към 4 месец мисля че всичко отшумя.Много е важно да не се обезводниш,да споделя,че много добре ми действаше една чаша с вода,захар и лимон.Но една близка ми го каза почти към края,та преди това не съм го пила.Опитай дано ти помогне


Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: ikata (IP регистриран)
Дата: 22 November, 2006 14:15

Vomitosheel - свещички. На мен ми се гадеше най-много вечер и бях ловджийски нос..Пробвай с тези свещички, хомеопатични са.Успех

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: muti (IP регистриран)
Дата: 22 November, 2006 14:25

Щом повръщаш много само деган и то мускулно.През устата няма смисъл пак ще го повърнеш.На мен ми биха деган 2 месеца по 3 пъти на ден-не можех изобщо да стана от леглото-повръщах денонощтно.Към петия месец нещата постепенно се оправиха,макар че ми се гадеше почти до края на бременноста.Дано да спре по-бързо.Лека бременност!


Re: Хапчета против повръщане
Изпратено: DianaToneva (IP регистриран)
Дата: 9 February, 2007 13:10

Samo Degan i to na injekcii stom powrasta6. Az sasto biah taka.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.