Бременност и раждане : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Vailets (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2005 16:54

Здравейте момичета!
от два дни имам болки ниско долу и ме прорязва нещо отвътре няколко пъти вече. Случвало ли се е на някоя от вас и някои знае ли на какво може да се дължи - на преумора или нещо друго.
Утре съм на лекар, но все пак ако някои може да ми помогне.
Благодаря ви предварително!Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2005 17:00

Ами защо чакаш чак до утре - с такива оплаквания се ходи на лекар без отлагане,защото може и на контракции да се дължат,а това хич не е безопасно на настоящия етап от бременността.Ако ще чакаш до утре,ограничи движенията,почивай си повече легнала на лявата ти страна и вземи по 2 папаверина или но-шпа сега и довечера,а също и през нощта,ако те заболи пак.И утре непременно да кажеш всичко на доктора!
Със същия успех може и нищо сериозно да не е,но по-добре се подсигури - не се притеснявай,но-шпа и папаверин се дават на бременни за спиране на контракции и няма да навредят на бебо.Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Vailets (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2005 17:04

Ами Хриси аз по принцип като лежа не се чувствам така - само като съм права и като вървя

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2005 17:10

Нормално - даже ако се дължи на контракции,те утихват или поне отслабват,като лежиш и бебето не тежи и не натиска надолу.Неслучайно се препоръчва лежане,когато има преждевременни контракции.
Пак казвам - може и да не е това,но все пак докато не говориш с лекаря,почивай и ограничи движенията - виж,самият ти организъм си показва какво да правиш smiling smileyRe: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: INESS (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2005 18:11

Вайлетс
как си миличка, пишни ни 4е се притесняваме!
Целуваме те и ти стискаме палци всичко да е наред!! detelina


Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2005 21:35

Надявам се ти и бебо да сте добре! Ще чакам новини!

Администратор

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: mamasteli (IP регистриран)
Дата: 24 April, 2005 23:56

Вайлетс,на мен ми се е случвало.Внезапно прорязване ниско долу в областта около пикочният мехур.Споделяла съм с лекар,но той spamafote smiley Аз си го обяснявам с притискането на органи,поради нарастването на бебето-респективно на матката.Мирелка не се свърташе на едно място още в корема ми като беше и сигурно затова eye rolling smiley имах разни болки отвреме-навреме.Да добавя също,че усещах как си мести ръчичката по маточната стена и толкова силно се натискаше,че ме болеше.Като споделих с д-р Мазнейкова тя се поизненада:Сериозно!Толкова е силно?!?! smiling smiley
Надявам се всичко при теб да е О.К. uspeh и се пази!Не се притеснявай ,че задаваш много въпроси на доктора,бременните са длъжни да "досаждат" на гинеколозите winking smiley

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Geiza (IP регистриран)
Дата: 25 April, 2005 08:24

Дано не е нещо сериозно.И аз съм имала болки 7-8 месец.Такива прорязвания.Случи се на 2-3 пъти.Пиех но шпа и в леглото

www.bg-mamma.com

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Vailets (IP регистриран)
Дата: 25 April, 2005 08:51

Здравейте момичета smiling smiley
Тъкмо се връщам от прегледа при доктора. Изписа ми 3 Х 1 Но шпа, което ми се вижда множко сякаш и Магнерот пак по толкова. Тоновете на бебо са добре - утре ще ходим на видеозон.
Каза ми да лежа, за да не се налага да влизам в болница, но дали беше сериозен и аз не мога да ви кажа.
Благодаря ви за подкрепата! Поздрави и целувки на всички! grinning smileyRe: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 25 April, 2005 08:56

Добре,че не се е наложило да влизаш в болница - почивай и се пази повечко smiling smiley
Не е много дозата на но-шпа - в по-тежките случаи и 4х2 го изписват,та не се притеснявай,ами си го взимай по дозировка.Същото и с Магнерота - минималните дози ти е дал.Само един съвет - пий Магнерота 3 седмици и след това отиди пак при доктора и го питай да продължаваш ли - защото магнезий се приема до 33-та седмица(освен в особени случаи,но тогава мамите обикновено са в болница),иначе може много да преносиш.
Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Geiza (IP регистриран)
Дата: 25 April, 2005 08:57

Не,мила,не е много 3Х1.Това е нормална доза.Когато прокървих и имах болки в края на 2-я месец и аз пиех по толкова.

www.bg-mamma.com

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: krasteva (IP регистриран)
Дата: 25 April, 2005 14:03

Здравей мила,
Знаеш ли аз съм мако след теб, и аз имам същите оплаквания. Когато лежа -нищо, но сутрин или по някое време на деня ме прерязва.Пия но-шпа и Магнерич.Понеже корема през това време не ми се втвърдява не го отдадох на контракции, а по скоро на това, че нещо се притиска....
Аз съм на лекар утре и ще пиша какво ще каже.
Целувки на всички майчета.

Lilypie Baby Ticker

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Slaveia (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2005 01:02

от два дена съм повече на крак и днес и мен взе да ме стяга и прорязва. Принудих се малко да полегна като се прибрах winking smiley Радвам се че няма усложненеия при теб, почивай си и не се натоварвай! Не остана много smiling smiley


Мисис "Кулинарна фурия 2009"

Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Vailets (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2005 12:59

Днес ходих и на видеозон и се оказа че плацентата ми е много ниско, което пречи на бебо да се обърне и най вероятно ще се наложи да раждам със секцио.
Това много ме притеснява.Доктора каза че от ниската плацента може да се получи кръвотечение, което е опасно.
sad smiley Ако някой знае нещо по въпроса............
Благодаря ви предварително момичета.
Поздрави и целувки от мен!Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: xamelion (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2005 13:03

кумата ми бе така..с много ниска плацента и ражда със секцио....по медицински показания..просто повече си почивай..че при ходенето сигурно те боли ....и пий пош-па..ако доктора ти е казал де...

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Даниела (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2005 13:08

Трябва да се пазиш и да не вдигаш тежко. Доколкото знам, кървенето може да е признак за начално отлепяне на плацентата, т.е. в такъв случай трябва веднага и без колебание да се отправиш към родилния дом. Следвай съветите на лекаря и не се притеснявай. Познавам две жени, чиято плацента е тръгнала да се отлепя, и за щастие и двете имат здрави и хубави деца, родени със секцио. Просто трябва да си по-внимателна и всичко ще е наред. Ако пак имаш болки, обади се на лекаря за съвет.

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2005 14:08

Не се шашкай прекалено - може наистина да се получи кървене от ниско прикрепена плацента,но със същия успех може и никакви проблеми да няма - със сина ми плацентата беше ниско,а не съм се спряла,нямах нито кървене,нито други оплаквания и родих нормално.
Дали ще успее бебо да се обърне си е божа работа - дано да го направи.А само ниска плацента не е показание за секцио - такова е плацента превия,която покрива шийката на матката и която често води до въпросните кървения,но слава богу,не е случая при теб.
Следвай съветите на доктора,почивай и лежи повечко и при най-малкия признак за проблем независимо от времето и часа веднага на лекар или в болница.Стискам палци всичко да мине нормално и спокойно да си изкараш останалите седмици до раждането smiling smileyRe: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Darina-2 (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2005 19:44

Здравей! Мисля, че терминът беше Placenta Previa. И аз бях така, но не съм раждала със секцио. В началото често имах кървене. Последните няколко месеца пиех Магнерич и всичко беше наред. Най-важното е да се пазиш, да почиваш, да не вдигаш тежко, да не пътуваш, никакъв секс и др.подобни /поне на мен ми бяха забранили тези неща де още в началото, та до края/. Желая ти късмет!

Re: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Vailets (IP регистриран)
Дата: 28 April, 2005 11:38

Благодаря ви за съветите момичета. Много ме окуражихте.Надявам се наистина всичко да е наред и бебо да е добре.
Криси спомняш ли си кога се кога се обърна бебето при теб - в коя седмица имам впредвид.Защото аз като говорих с акушерката ми тя ми каза че ако се обърне няма да има проблеми и ще може да се роди нормално.
Някои може ли да ми каже какво точно е действието на Магнерич?
Поздрави на всички мамчета и беременни! smiling smileyRe: 7 /8 -ми месец Помогнете!!!
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 28 April, 2005 13:47

Магнезият действа за успокояване на глатката мускулатура, вкл. и на контракциите на матката. За това го изписват - да спрат контракциите и бебо да остане кротко до края на бременността. Не се притеснявай, почивай си повече, не се натоварвай и се пази!

Администратор

Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.